пароль
пам’ятати
[uk] ru

“Глибинне буріння” української свідомості на Першому національному


“Глибинне буріння” української свідомості на Першому національному
З приходом на НТКУ бенкендорфів та інших арфушів вже давно нічого не дивує. За них стало буденною справою, коли в ефірі Першого національного всі, хто хоче, можуть абсолютно безперешкодно і як завгодно зневажати державну незалежність України, ображаючи національну честь і гідність українців.
 
Чергове таке неприпустиме неподобство сталося в передачі не більшого “українця”, ніж вже згаданий Гоша Куценко, тележурналіста, якщо він заслуговує на таке визначення, Андрія Пальчевського.
 
Протягом бесіди на різні, часом дуже далекі від кіно, теми, російський актор поремствував із приводу розпаду СРСР.
 
“Мы стали заложниками исполнения чужой воли”, – зробив він висновок, не ставши уточнювати про яку ж таку “чужу волю” мовив. США? Особисто Рейгана? ЦРУ? НАТО? А може всіх разом?
 
Крах “імперії зла” Гоша порівняв з розлученням батьків, унаслідок якого діти – колишні республіки – залишилися сиротами. А ще поділив усіх, хто не жалкує, як він сам, за Радянським Союзом, на дві категорії: недоумкуватих та падлюк, російською мовою “подлецов”. Андрій Пальчевський не став заперечувати, лише, як ніде нічого, продовжив інтерв'ю.
 

 
“Західні” ж цінності (невідомо, що конкретно мав на увазі Гоша, але “захід” – це ж не лише нелюба йому Америка , але й куди ближчі країни, європейські) Гоша розцінив дуже далекими і навіть ворожими до народів колишнього СРСР. Інша річ – Китай, з яким, на переконання актора, у всіх пострадянських людей куди більше спільного в ментальності.
 
Гоша Куценко поставив у приклад китайське суспільство, що зуміло зберегти соціалістичні ідеали.
 
Отже, на Першому національному, тобто державному каналі, прихильників державної незалежності України, всіх, хто виборював заповітну мрію поколінь українців, нарекли недолугими негідниками, а Європу, куди поки що офіційно тримає курс нинішня влада, – ворожою. Так просто. Це ж треба.
 
Нічого не скажеш, “гідний” вийшов ефір узагалі, а надто для Першого національного: два закоренілих, незважаючи на свій молодий вік, “совка” тринділи про те, в чому обидва зовсім не петрять, ще й попльовуючи на українську незалежність.
 
Здавалося б, можна було і не загострювати увагу на цій передачі. Подумаєш, що там сказав якийсь необтяжений ані історичними знаннями, ані демократичними цінностями російський актор, котрий знімається переважно в фільмах жанру “чорнухи” або недолугих комедіях.
 

 
Та, по-перше, чи вартий, такий низькопробний ефір державного телеканалу, а, по-друге, в “Глибинному бурінні” розмови на такі теми чи дуже близькі до них, які нівелюють українську ідентичность, акцентують на так званій спільності історичного коріння українського і російського народів, спонукають до ностальгії за колишньою неосяжною і єдиною радянською батьківщиною – трапляються настільки часто, що сприймаються редакційною політикою. Відповідним є і підбір гостей програми, чимало з яких є відомими росіянами, котрі не помічені у недостатній лояльності медвєпутінському режиму.
 
То як же такий канал можна називати національним? Якої країни: Росії, Китаю? Судячи з наповнення ефіру, для України він скоріше якраз навпаки – антинаціональний, причому набагато глибше, ніж це комусь може здатися. На “Глибинному бурінні” вже добурилися до того, що далі нікуди. Все, повний абзац.
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
 

 
© spetskor [10.01.2012] | Переглядів: 3535

2 3 4 5
 Рейтинг: 39.6/56

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook