пароль
пам’ятати
[uk] ru

Ліквідація Федеральної Резервної Системи


Ліквідація Федеральної Резервної Системи
6 - го листипода в США відбудуться 57 - мі президентські вибори.
 
Вони обіцяють сюрпризи.
 
Не можна стверджувати, що вибори знову виграє демократ і діючий президент Барак Обама.
 
Він став президентом, запаливши народ "change" - змінами.
 
Але, обіцяних змін так і не відбулось.
 
Соціалістична програма Барака Обами, - як її називають республіканці, -  виконана не була.
 
Її основною фішкою була медична реформа, яка мала зробити доступ до якісної медицини більш доступнішим для бідних американців.
 
Реформа не спрацювала.
 
Рейтинг Обами обвалився....
 
Та й чи взагалі намагався виконати свої обіцянки Обама, для якого картоновий, замішаний на брехні і пропаганді рейтинг як інструмент переобратися на другий президентський термін - найважливіша справа в житті?
 
Очевидно - ні.
 
А далі була смерть Осами бен Ладена...
 
Без сумніву вбивство терориста №1 те з чим вийде до народу діючий президент США.
 
Не думаю, що таким чином Обамі вдасться "підкупити" американського виборця і отримати його голос.
 
Обама став президентом на хвилі всенародного піднесення, надії та сподівань на відродження Америки після невдалого президенства Буша, який розпочав війну в Іраку, на що було витрачено за різними оцінками від 1 до 4 трильйонів доларів.
 
Буш назавжди дискредитував ідею демократії і війни із тероризмом.
 
Навіть, наївні американці, які звикли довіряти  своєму президенту і уряду вже остаточно зневірилися в "демократії" та "війні з тероризмом" про які їм зранку до вечора теревенили всі телеканали, що було більше схоже на промивання мізків.
 
Обама не зміг вивести США із економічної кризи - месія не вдався.
 
Американський народ розчарований.
 
Подібно тому як був розчарований український в Ющенку і Помаранчевій революції.
 
На цьому фоні дуже перспективним кандидатом виглядає республіканець Рон Пол, який запропоновув ліквідувати Федеральну Резервну Систему.
 
Ось, як він пояснює свою позицію:
 

 
«Щоб визначити, що не так з ФРС, необхідно чітко розуміти природу грошей. Гроші це такий же товар у нашій економіці, який з'явився на ринку для задоволення потреб і потреб покупців. Користь їх полягає в тому, що вони допомагають полегшити непрямий обмін товарами. Вони полегшують нам купівлю та продаж, оскільки існує загальноприйнятий спосіб визначення їх вартості. Гроші не є державним феноменом, тому вони і не повинні контролюватися державою. Коли Центробанки, наприклад ФРС, починають керувати грошима, вони вплутуються в процес фіксації цін, а це веде не до процвітання, а до катастрофи.
 
У багатьох відносинах керуючі ФРС і представники FOMC схожі на всіх інших наділених владою чиновників. Через те, що вони приймають рішення, які мають глибокий вплив на економіку і через те, що сотні блискучих економістів працюють на них, проводячи дослідження та збираючи дані, вони самі починають вірити, що володіють знаннями. Вони перебувають під впливом ілюзії про те, що, маючи під рукою всі ці ресурси, вони цілком здатні управляти економікою так, як вважають за потрібне.
Це дуже далеко від реальності найбільш деструктивний підхід, який тільки може бути. Принцип, сформульований австрійськими економістами Людвігом фон Мізеса і Фрідріхом фон Хайєком, про те, що ринок, де люди вільно вирішують, що їм потрібно або що вони хочуть купити, це найбільш ефективний спосіб розміщення ресурсів, цілком зрозумілий більшості звичайних американців. Однак він не робить ніякого впливу на вирішення сучасних політиків, які, судячи з усього, не розуміють, наскільки важливі ціни для функціонування ринкової економіки.
 

 
Мислення представників Федрезерву зараз нічим не відрізняється від мислення керівників колишнього Радянського Союзу, - пише Рон Пол - які наймали сотні тисяч людей для проведення досліджень та обчислень, щоб зімітувати цінову систему західного (відносно) вільного ринку. Незважаючи на те, що колапс Радянського Союзу міг би служити хорошим уроком, США, судячи з усього, до кінця його не освоїли...
 
ФРС не розуміє, що процентна ставка це ціна - ціна часу - і що спроби маніпулювати нею настільки ж деструктивні, як і будь-який інший держконтроль над цінами. ЦБ не може зрозуміти, що ціни на ринку житла були штучно роздуті пом"якшенням монетарної політики ФРС на початку 2000-х, і що єдиний спосіб відновити здоровий стан ринку - дозволити цінам повернутися до нормальних ринкових рівнів. Натомість дії Федрезерву мали одну мету - утримувати ціни завищеними (на рівнях, відповідних бульбашок), тим самим гарантуючи, що погані борги залишаться на балансі фінансових установ, а компанії на межі банкрутства - в бізнесі, ярмом на шиї ринку.
 
Програми кількісного пом'якшення ФРС збільшили обсяг національного боргу на трильйони доларів. Борг зараз настільки великий, що якщо ЦБ почне відходити від політики нульових ставок, зростання процентних ставок призведе до того, що уряду США щороку доведеться платити сотні мільярдів як відсотки. Саме тому ФРС знаходиться під сильним політичним тиском, що змушує її утримувати ставки низькими. ЦБ загнав себе в кут, так що навіть якщо він би й захотів підвищити ставки, навряд чи б зміг це зробити. Однак щось робити він буде, оскільки тиск, що змушує "зробити що-небудь", часто переважує всі інші міркування.
 
Що саме зробить ФРС, сказати складно, так що не дивно, що ринки знижуються в міру того, як напруга наростає. Якщо ЦБ перестане втручатися і дозволить ринку функціонувати вільно, американська економіка може відновитися. Тривале існування організації, яка може створювати з повітря трильйони доларів, щоб купувати на них фінансові активи і підтримувати неспроможну банківську систему, це "чорна мітка" на економіці, яка претендує на те, щоб називатися вільної".
 
***
 
Аргументація Пола м"яка, з науковим нахилом, але правлячі круги США вже занепокоїлися його 21% в Айові.
 
Спочатку Рона Пола намагалися не помічати, виставляючи маргіналом.
 
Та після того, як він зайняв третє місце, лише на декілька відстоків відставши від лідера гонки на праймеріз в штаті Айова - проти нього натравили всі ЗМІ.
 
На сьогоднішній момент проти Пола почалася травля - витягують "брудну білизну", "рахують кісточки"...
 
Мені пригадується історія із вбивством Авраама Лінкольна.
 
Вважається, що його вбили після того, як він в обхід ФРС захотів друкувати гроші, підкріпивши грошові папірці товаром, що забезпечило б благополуччя американського народу та можливість запобігти економічним кризам.
 

 
Не судилося - Джон Бут вбив Лінкольна пострілом ззаду в голову.
 
Дуже сподіваюся, що така доля не спіткає Рона Пола, який по-справжньому є надією американського народу.
 
Ліквідація Федеральної резервної Системи та надання право друку грошей Уряду, підкріпивши грошові папірці товарами та золотом - шлях до виходу із боргової кризи.
 
Більше того, - після ліквідації ФРС та арешту її власників, - можна було списати всі борги американського уряду перед цим злочинцями - банкстерами.
 
Таким чином, 300 мільйонів американців більше не платили би аферистам свої тяжко зароблені гроші у вигляді податків, які транзитом через IRS (податкову адміністрацію) та міністерство фінансів йдуть в кишені аферистам-банкірам.
 

 
Оголосити бойкот банкам і переставши виплачувати злочинцям кредити,  - скинути фінансові кайдани!
 
Ах, якщо би це зрозумів американський народ - і повстав би проти диктатури банкстерів, оголосивши ФРС і всі американські банки, які нею контролюються поза законом, вимагаючи Прокуратуру і Сенат  розпочати розслідування злочинів Ротшильдів і компанії, -  замість того, щоб вестися на популізм і відверту брехню Барака Обами!
 
© Antonyshyn_M [09.01.2012] | Переглядів: 1571

2 3 4 5
 Рейтинг: 32.6/29

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати