для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

А в України віз і нині там


А в України  віз і нині там
           Олег Федоренко: «В отличие от своих критиков я не считаю первоочередной задачей скорейшее свержение рыго-режима. Во-первых, я категорически не верю в то, что неорганизованная толпа «домашних хомячков» способна одолеть сплоченную стаю матерых волков. Во-вторых, любая победа нужна не ради плясок над трупом врага, а ради достижения конкретной конструктивной цели. И пока такая цель четко не определена и не обозначена, пока не сформирована команда, способная заменить быдло-Ылиту и реализовать поставленные задачи – нет смысла даже начинать борьбу…»
 
           Відповіддю на такі заяви може бути тільки виважена публікація, тому спробую надати вичерпну, без малюнків, відповідь на заяву і свої думки до подальшого подолання кризи в залишках мозку населення…
 
          Ніколи не можна чекати з моря погоди…
          Владу терміново треба міняти. Паростки демократії завжди знайдуть собі благодатну землю. Треба об’єднуватись навколо сучасних лідерів, що перебувають за гратами для протистояння бандитам. Громадська позиція суспільства в критичному стані завжди переросте на об’єднанну думку опозиційної спільноти і тому чекання на краще не на користь країні. Еліти формуються в боротьбі за своє майбутнє. На дивані ще не було створено жодної еліти.
 
          Якщо Ви мене зрозумієте, то мова не йде про зміну політичного устрою, а йде мова по усунення бандитської влади, яка шляхом не конституційних змін відсторонила свій нарід від керування країною, а створила діючу корупційну систему олігархічно-феодальної системи.
 
          Не бачу зміни влади демократичним шляхом, бандитську владу треба міняти тільки радикальними революційними засобами. Вони нічого крім сили не розуміють. Чекати виборів – помилка. Революція на часі. Термін чекання суворо обмежений і ніхто не може сьогодні загадувати коли ж вона почнеться. А як для мене, так і вчора було б не погано. Можу навіть схилятися до терористичних засобів дій проти влади, але не тероризму проти особистостей, а без жертовних акцій з державною нерухомістю, яка уособлює для людей фіскальну позицію діючої бандитської влади і дасть їй зрозуміти вихідний термін існування. Після зміни влади треба обов’язково застосовувати дикторський тимчасовий уряд, що проведе безжалісну люстрацію влади та їх прибіжчиків. Ніхто з чиновницького та фіскального апарату не повинен залишитися поза увагою, награбоване і вкрадене повинно бути повернене державі. Місцеві «ВЧК» повинні працювати. Майно не тільки записане на головних діючих персоналіях влади, а і на заступниках та їх помічниках, їх дітей, та членів їх сімей повинно бути конфісковане на користь держави. Реальний бізнес повинен залишитись поза увагою створених «ВЧК», але головні олігархи повинні віддати створенні корупційним шляхом статки своєму народові. Вертикаль народного контролю повинна жорстко діяти у перехідний період. Народні вибори повинні привести до влади нових політиків, молодих реформаторів. Сімейні клани олігархів повинні залишитися за межами країни. Втечуть же суки. Подивимося ще де буде Європа.
 
             На основі революційних здобутків необхідно терміново розпочати глибоке реформування місцевого самоврядування, яке надасть громадам та окремим громадянам можливість контролювати владу.
 
              Сьогодні вражає нагло кричуща неефективність, хаотичність, розбалансованість та корумпованість сучасної системи місцевого самоврядування, якщо в інших містах, крім Києва, вона ще трохи  э. Обмеженість, хоча би якихось можливостей місцевих громад, впливати на розвиток власних населених пунктів, міст  та регіонів, відсутність громадського контролю за діяльністю представницьких та виконавчих органів влади, недосконала, перероблена під сьогоденну владу, виборча система та фіктивний адміністративний устрій. Свідомі громадяни не мають жодної можливості вплинути на діяльність будь-якої гілки влади. Як і раніше керівники місцевого самоврядування їдуть до Києва з простягнутою рукою, бо більше 70% бюджетних коштів знаходяться у руках центру. По Україні гине культура, медицина, освіта, в кризовому стані перебувають лікарні, водогони, системи опалення, каналізації, дороги тощо. Місцева інфраструктура, екологія, водойми та ліси – все гине без державного фінансування або приватизується місцевим олігархами з метою грабунку до останку, що вже й не буде кому, що й буде і по тому…
 
              Є бачення, що треба терміново ліквідувати районні та звузити повноваження обласних державних адміністрацій, залишивши у їхньому віданні виключно нагляд за виконанням законів України, нормативних актів Верховної Ради України, Президента України, Уряду України та центральних органів виконавчої влади, координацію діяльності органів правопорядку, забезпечення захисту конституційних та інших прав громадян, контроль за діями та нормативними актами органів місцевого самоврядування.
 
              Реформувати систему формування бюджетів всіх рівнів та передати значну їх частину безпосередньо громадам для вирішення місцевих соціально-економічних проблем.
 
         Обрати собі місцеву виконавчу владу на рівні міст районного значення, селищ і сіл місцевого самоврядування шляхом прямих виборів відповідних керівників. Міліція, судді, мери, начальники сьогоднішніх жеків – повинні обиратися громадами.
 
          Реформа місцевого самоврядування є реальною альтернативою федералізації України, яка може привести до розпаду держави і як слідство втрати соборності, не навпаки, як  трактують де котрі, що федералізація є шлях до реформування держави.
 
          І ще, на останок, в революційній ситуації, спадають шори з очей, «ілюзорики» перероджуються в активних членів суспільства і народжуються еліти, а нам дуже треба мати нову еліту, нову державу, нове майбутнє.
 
         Не чекаємо, а працюємо.
         Отож.
© rezerv [07.01.2012] | Переглядів: 2527

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.3/52

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook