для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

«ПОЛІТ НАД ГНІЗДОМ БЮТ» - 2


«ПОЛІТ НАД ГНІЗДОМ БЮТ» - 2
Говорити треба не тоді, коли воліється щось сказати, а тоді, коли не маєш права мовчати.
    Зазвичай я не відповідаю коментаторам статей, тим паче, штабним. Але якщо дискутується питання здоров’я, а відтак і життя, Юлії Тимошенко, мовчати не варто.
    В юридичному сенсі загальновизнаним є поділ здоров’я людини на три складові: фізичну, душевну та психологічну (body, soul, mind). Щоб вбити політика, не обов’язково знищувати його фізично. Як В’ячеслава Чорновола, приміром.
    Хоча Віктор Янукович через підлеглих йому прокурорів, суддів, тюремників і намагається зруйнувати фізичну складову головного опонента, раптову смерть Ю. Тимошенко в СІЗО чи колонії йому ніхто не подарує. Тому лідер ПР вирішив завдати основний удар по психологічній (розумовій) складовій «ворога».
    Попереднього разу я висловила обґрунтовану версію щодо медикаментозного впливу на Ю. Тимошенко і продовжую наполягати на ній. До лідерки БЮТ досі не допустили незалежних від режиму В. Януковича лікарів. Протягом 4, 5 місяців ніхто не бачив аналізів політично ув’язненої № 1. До офіційних медичних комісій, що несподівано забігають в камеру Ю. Тимошенко, включають телеоператорів замість токсикологів, гастроентерологів. Адвокати екс-прем’єрки досі не дізнались достеменно – які саме знеболювальні засоби вводять в організм їхньої довірительки та як4им зовнішнім втручанням викликають гостру алергічну реакцію піддослідної  регіональних садистів.
    Не забарився і перший результат успішної злочинної діяльності бригади катів – неадекватна відмова Ю. Тимошенко від касаційного оскарження неправосудного вироку Р. Кірєєва та апеляційної бригади Сігайло. І Сергій Власенко, і Валентина Теличенко (адвокати, котрі будуть представляти інтереси мами Є. Тимошенко в Європейському Суді з прав людини) розуміють абсурдність такої заяви їхньої підзахисної. Але мовчать. Свідомо чи несвідомо. Додатково С. Власенко говорить про звернення до різноманітних міжнародних судових інстанцій. Окрім Європейського Суду з прав людини. Що це – некомпетентність чи політична гра, котра призведе до відмови Європейського Суду розглядати порушення гарантій Ю. Тимошенко, закріплених Європейською Конвенцією про захист прав людини та основних свобод? Після чого клієнтка С. Власенка неминуче потрапить до колонії. Надалі пропоную маленьку довідку в жанрі «лікнеп» для читачів. Позаяк адвокатам Ю. Тимошенко нижче наведена  пізнавальна інформація добре відома.
     Виносячи вирок пані Юлії¸ держава Україна в особах судів першої та апеляційної інстанції порушили її права, гарантовані ст. 6 (право на справедливий розгляд її справи незалежним і безстороннім судом, що встановить обґрунтованість висунутого проти неї кримінального обвинувачення), ст. 13 (право на ефективний засіб правового захисту в національному органі) Конвенції.
    Адвокати заповнили заяву (application) і звернулись до Європейського суду, де ця заява була зареєстрованою. Але для того, аби заява була визнана прийнятною і суд почав її розглядати, потрібно пройти третю – касаційну інстанцію. Після «судової реформи» регіоналів в нашій країні з’явилась «подвійна» касація. Раніше касаційні скарги розглядав Верховний Суд України. Зараз спочатку захисникам Ю. Тимошенко потрібно (попри нерозумне небажання їхньої підзахисної) подати касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних та цивільних справ.
    Зазвичай, цей «новий» суд надсилає скаржникам – пересічним громадянам України відмови без розгляду їхніх скарг по-суті. Якщо після цієї відмови ви подасте касаційну скаргу до Верховного Суду України, він без розгляду надішле її знову до Вищого спеціалізованого суду. А той ще раз відмовиться розглядати вашу скаргу. Зазначена доля вже спіткала десятки тисяч українців. Бо тепер підставами для перегляду ВСУ рішень Вищого спецсуду (спецтрійки, спецпайки, спецутримання…) є неоднакове застосування норм матеріального права судами касаційної інстанції та рішення міжнародної судової установи.
    Звертаючись до Європейського Суду без рішення касаційної інстанції, українські громадяни від серпня 2010 року отримують формальну відмову за підписом юридичного секретаря суду, громадянина України, що боїться втратити роботу. Суть відмови – суд вважає заяву громадянина «У» неприйнятною в сенсі ч. 1 ст. 35 Конвенції. Тобто, якщо суд касаційної інстанції не розглянув вашу касаційну скаргу по-суті, Ви, на думку європейських бюрократів, не вичерпали всі національні засоби правового захисту. Суддів Європейського Суду взагалі не цікавить українська «подвійна» касація, судова «реформа» імені В. Януковича і тотальна корупція судової системи в Україні.
    Лідерці БЮТ в особі С. Власенка можуть також відмовити на підставі ч. 2 ст. 35 Конвенції – Європейський Суд не розглядає заяви (application), якщо вона за своєю суттю є ідентичною до заяви, що вже була подана на розгляд до іншого міжнародного органу. Панове захисники Ю. Тимошенко, «вчіть матчастину». Або добре обмірковуйте ваші емоційні заяви для ЗМІ.
     Сподіваюсь, справа Ю. Тимошенко приверне європейські інституції не тільки до однієї персони, а й до більшості безправних громадян України. І бодай хтось помітить десятки тисяч неправосудних вироків та рішень українських судів, якими руйнують життя наших громадян. Пересічних українців, про котрих не розповідають на прес-конференціях.
 
                                                                                                     Аїда Болівар
    
© aya [28.12.2011] | Переглядів: 3105

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.4/38

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook