пароль
пам’ятати
[uk] ru

Каменюка чекає адресата


Каменюка чекає адресата
Одне маленьке архіважливе засідання. Це частина мого життя й не хочеться, щоб воно проходило безслідно пусто. А дуже хочеться, щоб була мова про результати. А зроблені діла – це їм шана і слава.
27 серпня 2009 року в приміщенні Асоціації "Укрцукор" відбулося засідання Президії Ради національних асоціацій (РНАТ) при Кабінеті Міністрів України. Засідання йшло, як потім сповістили, без протоколу. Можливо, що тільки ці нотатки залишаться в історії діалогу між владою і виробниками.
 
Валентина Аркадіївна Ізовіт, голова Ради, озвучила низку проблем і подій, яку законспектував у наведеній нижче послідовності й виклав з своїми коментарями у відповідності з рівнем і глибиною власної зіпсованості. Хочу відразу застерегти, що пишу їх якби на особисте прохання Валентини Аркадіївни, яка мала необережність мене не до кінця похвалити за те, що своєю писаниною примушую щось робити.
 
Перше повідомлення порядку денного було про те, що РНАТ отримує бюлетень про стан економіки і країни Держкомстату й може надсилати його зацікавленим асоціаціям і підприємствам для опрацювання. В Секретаріаті поки що відсутні фахівці й ресурси навіть для розсилки чи оприлюднення його на сайті РНАТ. Проте кожен може звернутися і отримати море мегабайтів безцінної інформації. Наприклад, остання актуальна цифра – від'ємне сальдо в зовнішній торгівлі товарами за січень-червень 2009 року склало 6,7 млрд. дол. США. Більш за все, це не перекритий експортом сировини імпорт енергоносіїв. З точки зору економіки ситуація ідіотська, але мабуть комусь дуже вигідна.
 
Друге стосувалося координації зусиль щодо захисту внутрішнього ринку. Фраза озвучена, її зміст для мене залишився не зрозумілим. Можливо, вкотре когось призначать крайнім. Згідно штату мав бути Олександр Борисович Бакуменко, голова відповідної комісії Ради. Та у нього мабуть знову проблеми з цінами на курятину й він не прийшов координувати.
 
Третім  розглядалося питання обмежень в податковому кредитуванні підприємств. У зв'язку з останніми діями уряду виникла ситуація, коли частина податкових накладних, яка не була включена у звіти минулих періодів з метою відображення "позитивного" або "нульового" балансу, тепер податковою взагалі не приймаються. Уряд як би "кинув" підприємства, які працюють на загальних підставах, на крупну суму нарахованого і не відшкодованого ПДВ. Робилося це в рамках боротьби з "оптимізацією" податків, а призвело до ще більшої тіньовізації економіки. Наприклад, 90% підприємств легпрому наче вже перейшли на готівкові розрахунки й підприємці знову тягають одне одному валізи з грошима... Тому ті, також згідно інформації з місць, які чомусь вимушені працювати легально, уже сплачують податок на прибуток за 2010 рік. Одвічна класика: на того хто тягне вантажать усе ще й за того хлопця.
 
Запропонована урядом модель утилізації відходів і упаковки формує, на думку представників асоціацій "Укрпапір" і "Укрскло", монополію, яка не гарантує фактичне виконання робіт, а тільки слугує збиранню грошей з виробників та імпортерів. Тобто, стає таким собі "податком", бо, власне, без самої послуги утилізації. У всьому світі питання утилізації використаної упаковки є потужним інвестиційним і інноваційним стимулом, сприяє перерозподілу прибутків імпортерів на користь колоній та розвитку власного внутрішнього виробництва. У нас як завжди, замість позитиву формується суцільний негатив для вітчизняних виробників і райдужні наслідки для населення (мається на увазі широкий райдужний спектр онкозахворювань через забруднення питної води і довкілля). Вже 1 вересня американський старший брат Хорхе Зукоські конкретно висловився з цього приводу: НЕ СМІТИ і СКАСУВАТИ те що посміли без дозволу!
 
Особливе місце посідає питання зон вільної торгівлі (ЗВТ). Тепер з Канадою. Перед цим була ЗВТ з ... Про каменюку Ви знайдете тут >>
© Navi [05.09.2009] | Переглядів: 1358

2 3 4 5
 Рейтинг: 25.6/13

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook