для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Ліцензування? Льогко!


Ліцензування? Льогко!
    Зараз я зайнятий підготовкою документів для одержання чергової ліцензії на свою медичну практику, вже, здається, п'ятої за двадцять років "безупрєчного труда". Ніяких проблем з цим у мене досі не було, бо документи готував уважно, попередньо їх вивчивши. Є питання-вимога – є відповідь у документі. Все ясно і прозоро.
    Але! Але нещодавно умови ліцензування були змінені. Начебто і нічого особливого у тих змінах,.. наче б то і для "для покращення та оптимізації зі стабілізацією", "для "простої людини" і "її захисту", але, як і все, що роблять падлючі анальні риги, з невідомих причин вважаючи себе професіоналами, геть усе сформульовано настільки падлюче, настільки невизначено-неконкретно, що… що нема слів. Все, як завжди, через ж...у. Риго-анальну дупу.
    Сайт МОЗу України – це найтупіший і найдебільніший сайт на світі. Бог знає, який тупий чи, скорше, підлий ананас переймається його адмініструванням, модерацією чи педерацією, чи як воно там у них називається… . Гіршим міг би бути хіба що сайт, який зробила б Співаюча Кобила, ненавидячи усіх українців, усіх лікарів України і бажаючи їм і їх пацієнтам страшної смерті. Всі дані безнадійно застарілі, інтерфейс анальний, "контент" відповідний. Дані і коментарі до законів-положень-умов ліцензування датуються строками три-чотирирічної давності. Всю більш-менш конкретну і корисну інформацію доводиться шукати в періодиці (де аналізують і проклинають законотворчу активність МОЗу), або на форумах, або із розмов з колегами, що пройшли ті етапи принижень, які я описував раніше. Хто не повірить, хай погуглить. Якщо більше робити нічого. І "розстроїцця" зайвий раз… . І зрозуміє.
    Та мать їх… . До справи і "по дєлу". З дозволу і благословіння МОЗу при ліцензійному відділі (повна його назва звучить більш солідно і страшенно "прогресивно", "щоб застрахати лоха вусмерть), створена "фірма", яка сприяє лікарям (і юридичним особам і ФОПам мерзенним) у оформленні ліцензій. Тіпа "помосчь". Вроді воно і благородно, і богоугодно – ця "помосчь". Але… . Але ця "помосчь" майже "обізатільна", бо, якщо ти її не хочеш приймати, то матимеш проблеми. На пустому місці.
    А якщо мені ця "помосчь" і нх не потрібна? Я, як і тисячі інших, не ідіот, знаю аж три чверті алфавіта, бачив здаля компутер, можу і сам прекрасно підготувати необхідні документи, які відповідальні і не дурні чиновники завірять законними печатками, без великих хабарів (зовсім "без" вони не можуть). І кожна крапка, кома і букова будуть відповідати "вимогам згідно законодавства". З якого дива я повинен платити від 800 долярів і вище за їхню і нх не потрібну падлючу "помосчь"??? Тим паче, що перед тим уже затрахався платити за кожен сраний папірець, що передує іншим тричі сраним папірцям!!!.
    Колеги-лікарі і колеги-дурдомівці! З моменту оновлення умов ліцензування (читай: з моменту утворення тієї "контори для допомоги підприємцям" (бозна, яка падлюка підставляє кишені під гривневий і доларовий потік з того "відділу дозволів", не хочу вживати термінів з гінекології… Чи сам міністр з полірованою пикою хрестоматійного донецького бюрократа?, не знаю…)), але 85 (вісімдесят п'ять! перемать!) відсотків заяв від юридичних осіб тепер залишаються "без розгляду" до "виправлення помилок", як і багато заяв від ФОПів. Немала частина тих відмов взагалі нічим не мотивуються або "кома не там". Якщо п'ять років тому "ліцензія повинна бути видана у строк, не пізніше…." (реально для ФОПа нещасного – це максимум 3-4 тижні, і так воно і було при Кучмі і Ющенку), то зараз вся ця хня розтягується на кілька місяців, іноді на 10 місяців. Нє, я, канєшна ж!, розумію – це те саме обіцяне анальними ригами "покращення"! Повинен би радіти,.. якби не був таким тупим і розумів "політику президента", про яку так здорово розпатякують, наприклад, ці ригівські ... мірошніченки чи кожари, щоб вони, сцуки глистяві, усралися прямо у прямому ефірі на "шустері-лайв". А заплатиш кілька тисяч за послуги тій "кровосісі" - все ОК (втім, не завжди, кажуть).
    Ага, так про що ми?.. Ми про ліцензування. Мені мої колеги, розумні люди, "що вже ТЕ пройшли" (як "курс молодого бійця") радять: поклади у конверт (а положено до пачки документів докладати конверта зі зворотньою адресою, тіпа для повідомлення про видачу ліцензіїї, хоч ніхто тих повідомлень не одержує…) 500 грв., а краще – більше, і матимеш оте омріяне щастя – ліцензію і змогу платити у бюджет податки для "благоустройства" Межигір'я. Це плата за відмову від щирої "помосчі".
     Ну, харашо!.. я все "поняв і пронікся, дозрів, змирився і готовий". Нещодавно ліцезійний відділ переїхав на Солом'янки. Хрін їх маму знає, коли там "прийом і видача". Ніде в тирнеті телефона знайти не вдалося (а в тирнеті я ж не новачок, смію собі думати). Дзвоню на гарячу лінію сраного МОЗу. Дали номер. 20 (двадцять, мля!!!) дзвінків через кожні 15 хв.!! – зайнято!. Ким зайнято, знає, певно, тільки та фірма, що надає "помосчь".
    А от на "фірму" додзвонився миттєво: таке враження, що вся "мосчь" державних телефонних служб працює тільки на неї. Судячи з голосу у телефоні, фірма любить мене "уже", "до того, як", заочно і гаряче, – тільки будь, дохтур, .ляддю, забудь про самоповагу і всі свої дипломи, наукові ступені, стаж і досвід, про те, що ти людина, про всі свої хибні уявлення про порядність і людяність, це тепер не в моді,.. – і віддай, сцуко, бабки. На пацієнтах відіб'єш, буржуй!
    А от, хрін їм в дупу, ананасам!,.. – думаю, – хіба що гривен триста… .
    Ледь не забув: офіційна плата за видачу ліцензії для Ф‎ОПа становить зараз десь біля 1 000 грв., може, й більше, в місцевий бюджет (раніше - 340 грв.). На днях поїду, повезу документи. У них, начебто, і з точки зору знайомого спеца із облздоровідділу, все бездоганно. Будем подивитись.
 
    Дорогі колеги по ДД, чиїсь потенційні пацієнти! Якщо вам здасться, що послуги хорошого приватного лікаря дорогуваті або лікар сердитий, згадайте це імхо…. І втримайтеся від емоційних матюків, як ледь-ледь втримуюся від них зараз я.
    Не хворійте! Будьте оптимістами!
    Вип'ємо на Новий рік за "стабілізєц", а саме – за стабільно високу смертність серед проклятих синюшних ригівських аналів – справжніх праффесіаналів! Як же вони, падлюки, дістали... .
    Не хворійте, українці Заходу і Сходу! Не ворогуйте, українці, росіяни, євреї, татари, вірмени, асірійці і всі-всі представники всіх славних національностей України, – у нас є спільний ворог – риги! Ворог, не менш небезпечний, ніж комуняки 30-тих. Гірші за тифозні воші, за аскарид і за гангрену.
© PiligrimK [20.12.2011] | Переглядів: 2497

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.2/63

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook