для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

To be or not to drink - that is the question.


To be or not to drink - that is the question.
Всі ми знаємо (ну, принаймні чули) про Октоберфест. Та якщо знайдуться такі, що ні слухом, ні духом, то для них інформація з Вікіпедії: Окто́берфест (нім. Oktoberfest, досл. «Свято жовтня»; простонародне нім. d’Wiesn, від нім. Wiese «лука», назви місця, де проводиться свято) — найбільший пивний фестиваль у світі. Проходить в Мюнхені щороку (з 1810 року) наприкінці вересня — на поч. жовтня і триває два тижні.
 
Ви лише уявіть як довго – з 1810 року! А знаєте чому? Та тому, що в баварському парламенті, чи як вони його називають – Ландтагу, немає депутатів львівської міської ради, в якій домінує ВО «Свобода».
 
Воно й не дивно – де Львів, а де Мюнхен. Спитаєте до чого я ото звалив в одну купу й Октоберфест, і ландтаг, і львівських депутатів, і Вільну державу Баварію?
 
А все дуже просто. Вирішивши всі нагальні питання міста Львова, депутати міськради щільними рядами рушили в хрестовий похід на алкоголь.
 
Починалося все наче цілком невинно. Мер Львова Андрій Садовий підготував ухвалу, яка б мала заборонити торгівлю алкоголем в кіосках. Мотивація була. Хоча притягнута за вуха, але була – кіоски практично неможливо контролювати на рахунок продажу алкоголю неповнолітнім. Власники кіосків обурювалися, але на них, за встановленою вже владною звичкою, не зважали.
 
Та депутати, з подачі голови фракції ВО «Свобода» Руслана Кошулинського, вирішили, що ухвала від Садового – це напівміра й треба діяти радикальніше.  Депутат запропонував вісім додатків до ухвали, за які депутати пізніше і проголосували.
 
Серед усього іншого, серед «нововведень» є пункт, який забороняє продавати алкоголь в магазинах де продаються товари для дітей. Що мається на увазі – іграшки, зошити, підгузки чи дитяче харчування?
 
Оскільки в кожному супермаркеті є і алкогольний відділ, і відділ з дитячими товарами, то реакцію на постанову (якщо вона вступить в дію) не важко передбачити. Вгадайте який відділ прикриють власники супермаркетів?
 
Втім, я вже майже чую, як роздратований читач волає до мене: «До чого тут Октоберфест?!». Та до того, що депутати також наголосили на потребі заборони проведення таких заходів рекламного характеру, як Фестиваль пива та Фестиваль сиру та вина.
 
Отаких би депутатів в баварський ландтаг і гаплик фестивалю, який проводиться з 1810 року. На щастя для баварців в їхньому парламенті 92 місця зі 187-ми належить Християнсько-демократичному союзу, 39 соціал-демократичній партії. Решта місць розпорошена між дрібнішими партіями, серед яких (що й не дивно) немає ВО «Свобода». Тому Октоберфесту наразі нічого не загрожує.
 
До речі, про християнство. Львівські депутати вирішили винести на затвердження сесії Львівської міської ради обмеження торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями під час посту, релігійних свят, масовий релігійних заходів. Ну, звичайно ж, взявши до уваги рекомендації українських християнських церков. Та, наскільки мені відомо, у нас за Конституцією церква відділена від держави. До того ж римо-католицький піст не співпадає з православним. А як бути в цій ситуації, скажімо, синтоїстам?
 
Єдина з чим я завжди погоджуюсь, так це з жорстким контролем за продажем алкоголю неповнолітнім. Тут, як кажуть, «за» обома руками. Втім, знову ж таки, хотілося б не погодитись з одним аргументом, яким постійно оперують борці з «зеленим змієм». Мовляв, Україна займає перше місце в світі за дитячим алкоголізмом. Я наприклад дуже сумніваюся, що це відповідає дійсності. Це, на мою думку, спеціально запущена кимось деза. Для чого? Для різноманітних маніпуляцій, для укріплення негативного іміджу нашої держави в світі…
 
Зрештою цю сумнівну статистику можна використовувати і для знищення спиртової, винної, пивної промисловості в Україні, для захоплення наших ринків, для освячення хрестових походів, для заборон, обмежень, репресій. Було б бажання. А в багатьох воно є.
© R`n`R [18.12.2011] | Переглядів: 1981

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.6/33

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook