для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Віктору Федоровичу - третій термін!


Віктору Федоровичу - третій термін!
Нинішня антиукраїнська влада небезпечніша за всіляких, вигаданих нею ж самою, терористів. Сучасний геноцид проти українців вже призвів до першої смерті. Який врожай дадуть новітні "жнива скорботи"?
 
Тиждень, що минає, став по-справжньому чорним для України. Таким його зробила влада. Вона вписала в історію свого правління чергові ганебні сторінки...
 
На інтерактивну програму радіо "Ера-fm" "Vox populi", яка була присвячена трагічним подіям в Донецьку, де при знесенні намету глодуючих "чорнобильців" від серцевого нападу загинув сімдесятилітній чоловік, я зателефонував на правах звичайного слухача.
 
Назвав своє ім'я та прізвище, а також місто, звідки телефоную. Висловлюючи ставлення до протестної акції і загибелі одного з голодувальників, сказав, що це черговий, дуже яскравий і наочний приклад втілення у життя виборчого гасла Януковича "Почую кожного". А ще поклав провину за смерть шахтаря персонально на Віктора Федоровича, зазначивши, що вона цілком і повністю на його совісті.
 
Ведучий передачі Володимир Лукін заперечив, мовляв, до чого тут глава держави, адже на місці події його не було, а діяли там представники донецької влади. Відтак, за логікою радійця, звинувачувати у смерті конкретної людини президента - некоректно і несправедливо.
 
Так, справді, не він особисто, увірвавшись до голодувальників вночі, заливав пічку водою, зносив намет і топтався по людях. Але хіба це не через його та створеного ним уряду політику, "чорнобильці" наважилися на жест відчаю - вийти на вулицю та розпочати голодування?
 
Президент хотів побудувати систему особистого ручного керування всіма процесами в країні, і досяг свого. Він створив таку жорстку владну вертикаль, в якій все залежить від волі однієї людини. Все в країні підпорядковано "вождю" і відбувається на його замовлення. І після цього, він не винуватий? А хто ж тоді?
 
"Наше всьо" правити одноосібно в країні - хоче, а так само відповідати за все, що цілком логічно - ні? А чого так?
 
Інші слухачі, яким пощастило додзвонитися до студії, в тому числі із самого Донецька, продовжили висловлювати своє обурення і справжній шок від того, що сталося. Один з них слушно зауважив, що як би хто і за що б не критикував минулу помаранчеву владу, але при ній люди, принаймні, ніколи не гинули на протестних акціях. Такого і уявити не можна було. Одначе за правління Януковича це жахіття стало реальністю. І першою жертвою виявився саме донеччанин - земляк "двічі несудимого" президента.  
 
В той же час слід відзначити, що Янукович, хоча й основний, проте  далеко не єдиний, хто мав би понести заслужене покарання.
 
Двайте згадаємо, на якому фоні відбувалася протестна акція у Донецьку і через що суд її заборонив - загроза громадській безпеці через можливе скоєння терористичних актів. Це ще одна "фішка" режиму.  До речі, чи це не сам гарант так полюбляє потішити народ черговим лякалками з цієї ж опери? Що, може і тут Віктор Федорович теж ні до чого?
 
От і виходить, що нещасний шахтар загинув... в результаті профілактичних заходів вартових правопорядку з метою запобігання терористичним актам, через що, формально, у виконання рішення суду і зносили намет.
 
Тобто не якийсь міфічний теракт вбив людину, а, на хвилиночку, - заходи правоохоронців щодо упередження потенційно небезпечної ситуації. Після цього абсурду мав би негайно піти у відставку весь силовий блок уряду. Мало того, що самі роздмухали загрозу, так ще й, усуваючи її, спричинили смерть людини. То хто небезпечніший в  цій країні - якісь примарні терористи, чи сама влада?
 
Скільки ж ще цей маразм буде тривати? Як довго нещасним українцям терпіти на своїй шкурі цих ідіотів - як у цивільному, так і в погонах? Смерть "чорнобильця" стала першою, але не факт, що останньою. То на який врожай від новітніх "жнив скорботи", заради економії пільгових коштів, розраховує Віктор Федорович?
 
Здається, вже немає в Україні нікого серед простого смертного люду, хто б не зазнав президентського батога. Підприємці, чорнобильці, афганці, тепер ось матері-одиначки - всі з відбитком ясновельможного чобота ходять. Ненависть українського народу до свого тирану вже в крові і передаватиметься з покоління в покоління.
 
Маємо добре усвідомлювати, якщо зраджуються національні інтереси, здається територія, йде наступ на мову, культуру, історичну пам’ять, то за тим неодмінно прийдуть податковий, пенсійний, трудовий і який ще хочеш кодекси, що відберуть в людей найостанніше, поставивши на межу фізичного виживання.
 
Правління "двічі несудимого"  – це нехай і жорстокий, проте дуже дієвий урок всім нам. Янукович наочно довів, що за нищенням національного, неодмінно йде і соціальне поневолення, економічна руїна. Тому українцям неодмінно потрібно берегти й однаково пильнувати і перше, і друге.
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
© spetskor [03.12.2011] | Переглядів: 2506

2 3 4 5
 Рейтинг: 39.0/43

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook