для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Як правильно читати урядові документи


Як правильно читати урядові документи
Кабмін у зв'язку з недостатністю коштів для соціальних виплат чорнобильцям, афганцям, інвалідам etc. збільшив видатки на лікування ... пральна - чиновників та нарпедів.
 
Ось туточки розпорядження. От, тварюки, посилання на портал КМУ не працює. Це так у них задумано, блін. Даю реквізити: розпорядження КМУ "Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Державному управлінню справами на 2011 рік" від 28 листопада 2011 р. №  1196-р.
 
А тепер заганяємо розпорядження у талбицю і аналізовуваємо красатень неопісякакану.
 

 
Начебто все вірно. Ні в кого нічого не забрали. Просто перерозподілили власні кошти. Це просто, якщо не дивитися на відсотки, бо відсотки характеризують структуру. А структура вийшла дуже цікава.
 
Па-перше - скільки впало. 90% зменшення за рахунок забезпечення перзидента та підготовки кадрів для держслужби. А чого б це перзидентушка таким добреньким став? З науки взяли всього 9%. Шось у лісі здохло - невже науку заповажали?
 
Па-друге - хто і скільки знайшов. А знайшов знов таки перзидентуарій майже третину і керівний склад органів державної влади з нарпедами майже половину. Всього на себе, коханих,76% Трошки дали на науку, потім на природу, а потім знов перзентушеньці (тут згадуємо Папандополо - "это опять тебе, это снова тебе, шо ты хапаешь..." ), решту - на санаторій. Якось так.
 
Па-трєтє - шо впало. Оті 90% з "па-перше" є видатками споживання, тобто зряплата, оренда, канцелярія, комунальні, відрядження тощо. Ну правильно, чиновник має забезпечувати себе сам. Йому держава ліцензію на хабарництво навіщо видало? Щоб забезпечував себе. От нехай і забезпечує пензлями, водою, папером, бензином, літературою тощо.
 
Па-четвєрте - куди пішло. А пішло майже все на видатки розвитку. Тобто на компи, обладнання, меблі, машини, будівництво.
 
От, сцуко, де халява порилася! Прикінь: будуємо на території санаторію хатку, меблюємо, облаштовуємо територію, відводимо діляночку, приватизуємо і, хопа, будинок в мальовничому кутку країни до ваших послуг!
 
І все це на халяву!!! Тобто, за наш з вами кошт.
 
Хвилинку, про третину перзидуяцьку окремо треба сказати. Він забезпечення своє - організаційне, інформаційне, аналітичне - скоротив, а на обслуговування себе збільшив. Відчуйте різницю між "забезпеченням" і "обслуговуванням". А тепер смакуємо з насолодою: на забезпечення - скоротив, на обслуговування - збільшив... Ах, ляпота!
 
Па-пяте - кому подхвартило. Це риторичне питання. Передивіться уважно ще раз назви програм і стане ясненько хто втратив а хто отримав. Здається, Кум кинув своїм вертухаям кість.
 
А ви кажете читати документи не цікаво. Ще й як цікаво. Просто треба правильно читати.
 
До речі, а ви ніколи не замислювалися, чому найгарніші заповідники державного рівня на балансі ДУСі, а не, скажімо, академії наук чи міністерства природних ресурсів, адже для останнього збереження біорізноманіття - одне з провідних завдань?
 
Вгадайте з трьох раз.
© Дядько бородатий [29.11.2011] | Переглядів: 2630
Мітки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.2/42

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook