для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Декотрі паралелі з історії та сьогодення стосовно феномену Даунбасу та Донбасопітеків.


Декотрі паралелі з історії та сьогодення стосовно феномену Даунбасу та Донбасопітеків.
Тут на мене образились в попередньому ІМХО.
Типу я ніталірантно відгукнувся про Донбас і ващє я націоналіст яких і у Львові годі шукати................
Можу погодитись лише з останньою цитатою.
Дійсно Галіція та Львівщина ненадто сильно зтикались в історичному плані з усіма благами Россійсько-Радянської імперії і тому досить ТОЛЕРАНТНО ставляться до москальства.
Навпаки український націоналізм виник на сході і головними націоналістами були Донцов, Міхновський зовсім не галичани а самі конкретні східноцентральні українці. Так і я центрально українець народжений взагалі на Кубані.
ТОму якщо мені ідеї Донцова і Міхновського зрозумілі, в Галіції вони викликають певний подив. biggrin
 

Але ми відхилились від теми.
 
Донбас історичний.
З кого формувався Донбас. Історично сільське населення формувалось українцями переселенцями. Багато хто з них підзаробивши шахтарською працею ставав знову землеробом вже на Донбасі та Таріді, але вже ГОСПОДАРЕМ, за зароблені шахтарською працею купував землю, худобу та реманент.
Значна доля переселенців були вихідці з Сербії. Навіть край той називали НОвоСербією.
НА сході Донбасу історична Україна закінчувалась своєрідним знаком КОРДОНУ такою собі САВУР-МОГИЛОЮ на схід від которої вже вважалась Россія.
Лише на півночі Харківщині та Луганщини були історичні поселення московітів, Трошки пізніше дехто БОЛОТНІКОВ підняв повстання проти царя навіть. Причому почав саме на тих землях Луганщини.
Це тепер такі як Болотніков місцевим Донбасопітекським населення називаються бандєравцамі, а тоді він був героєм для народу. Ну тепер Донбасопітекі мають інших героїв, ставлять памятник Катє2 (від котрої між іншим і тікали в Україну предки Донбасопітеків)
Але довгий і тернистий шлях селекційної роботи котру проводив Московський Царат а пізніше більшовики по виведеню ВЄРНИХ  людей  дали певний результат в появі ХОМОСОВЄТІКУСА і його Донбаського підвиду Донбасопітека.
Сілекція велась по кільком напрямкам:
Лінгвоцид (Волуєвщина та Сталінщина-Брежнівщина)
Етноцид (На керівні посадиукраїнець міг попасти лише у випадку якби ставав більшим україноненависником чим самий затятий україноненависник москаль і всеодно це викликало певні емоції .Так Горбачов навіть якось ляпнув НУ  ЧТО  У НАС  НЕТ  БОЛЬШЕ  ГЄНЄРАЛАВ  КРОМЄ  КАК  ИЗ  УКРАІНЦЄВ?!!!
Геноцид (шляхом Голодоморів та політичних репресій)
Релігійні переслідування (Це і цькування УАПЦ та ліквідація УГКЦ
НА українські землі масово по різним приводам (від паміщицьких переселень за льготи до "камсамольських путьовак" переселялись інші народу, переважно россіяни.
 
Все це призвело до того що ДонецьК, Луганщина, частина Дніпропетровщини, м. Запоріжжя значна частина Харківщини фактично стали мати переважну частину населення (від 40 до 55) неукраїнського, а в ментальному плані і всі 80% Донбасопітекського типу.
 
І тепер слова Україна та українська мова сприймаються там непросто чужими, а ВОРОЖИМИ. За спілкування десь в Луганську українською можна реально нарватись, так само і в Донецьку.
Там де Донбасопітеків менше там і їх активність знижується, вже вони не ставлять памятники Катє 2 і не кидаються на україноиовних з кулаками, а вже кажуть про БІЛІНГВІЗМ та право всюди користуватись російсько, про рівняння виключно на россію і т.д.
Тобто мають більш помірковані гасла
 

 
Аналогі в Історії:
Косово:
К концу VI века Косово, как и большая часть Балканского полуострова, было колонизировано славянами,
Турецкое завоевание имело катастрофические последствия для хозяйства. В результате войн, грабежей, слома традиционных поземельных отношений, введения новых налогов (харадж, джизья, испендже), закрепощения крестьянства, разрыва торговых связей сельское хозяйство, горнорудное и ремесленное производство Косова пришли в упадок. Целые районы опустели, рост городов прекратился. К экономической стагнации добавился фактор национального гнёта: местная аристократия была вытеснена мусульманами, частично из принявших ислам славян (потурченцы), христианам было запрещено носить оружие, поступать на государственную службу. Всё это способствовало оттоку сербского населения из равнинных районов в горы или за границы Османской империи, прежде всего на венгерские земли к северу от Дуная. На освобождавшиеся земли переселялись скотоводы-влахи, албанцы, которые пользовались определёнными привилегиями (освобождение от хараджа, собственный «влашский закон», поставки скота для государственных нужд).......................
Разочарование в возможности достижения независимости и турецкие репрессии заставили сербов покидать свои земли. По призыву печского патриарха Арсения III в 1690 году начался массовый исход православного населения с территорий Косова, Южной и Центральной Сербии и его переселение за Дунай, на территорию Австрийской монархии. Этот исход получил название Великого переселения сербов. Его результатом стало расширение этнической сербской территории на север: Банат, Срем, Бачка и Баранья были заселены сербами, которые пришли на место покинувших эти земли в XVI веке венгров. С другой стороны, опустели южносербские территории. Только из Косова по призыву Арсения III эмигрировало около 37 тысяч семей. Исход сербского населения продолжился и в первой половине XVIII века, особенно после поражения австрийцев в австро-турецкой войне 1735—1737 годов. Земли обезлюдели, хозяйство пришло в упадок.
На освободившуюся после ухода значительной части сербов территорию с конца XVII века началось постепенное переселение албанцев. Албанцы в целом значительно эффективнее интегрировались в социально-политическую систему Османской империи.
Що сталось далі ми всі мали змогу бачити в новинах............
 
Аналогічно і з країнами де чужорідна експансія ще не досягла маштабів Косова відбуваються тіж процеси що і з ДОнбюасопітеками в Україні.
ТОбто чим їх менше тим їх гасла поміркованіші.
 
Наприклад в Голандії вони пропонують лише закрити вулицю червоних ліхтарів, в Лондоні вже намагаються зносити церкви і будувати мечеті, В Бельгії та Франції качають права про носіння паранджі та хеджабу (Ну прям як наше місцеве москальство зі своєю фофуддєю.biggrin
 
Або навіть змінити прапор:
Группа адвокатов в Швейцарии, состоящая из мусульман, потребовала сменить нетолерантный флаг страны, в которую они переехали...
 
Також як і в Україні в зоні ПіСУАРу ті мігранти і їх нащадки теж втікали від своїх країни РЯТУЮЧИ   СВОЄ  ЖИМТТЯ. Тікали кріпоки від Каті2, тікали на заробітки на Донбас в часи Коліктівізації і т.д.
 
Натомість оскільки з ними ніхто роботи не вів то з часом ментальність взяла своє, вони почали заводити АНАЛОГІЧНІ  ПОРЯДКИ.
 
Так само і мусульманє Франції, Бєльгі ї та Швейцарії  втекли до цих країн і були раді щоб їх взагалі хтось десь прихистив...............
Але оскільки до них поставились толерантно, вони почали заводити ті ж парядки від котрих втекли. Паранджа, Шаріат, камінування, ну а далі і християн почнуть вбивати, діло то знайоме для їх предків.
 

Тому ми в маштабах України маємо те що маємо. "державна" влада відхилила проект закону про знання української та іспити для бажаючих отримати керівні держпосади.
В Одесі, Луганську, Донецьку, Дніпропетровську за спілкування українською так звані правоохоронці можуть назвати твою мову тєлячєй або і натовкти пику (Це реальні випадки в Одесі та Дніпропетровську)
 
І взагалі ситуація в національному плані нагадує для українців часи другої окупації османами Сербії для сербів та їх національного становлення.
Аналогічні утиски, аналогічне мародерство, аналогічна окупація та етнічне гноблення.
 
........................................
© Слово [28.11.2011] | Переглядів: 2752

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.3/59

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook