для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

В продовження дискусії


В продовження дискусії
Мені сподобався текст Fata@morgana “Лист провінціалки” http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/12329.phtml. Тому я прочитав коментарі. З моєї точки зору ці коментарі перетворились в справжню дискусію, при чому в цій дискусії Fata@morgana використала посилання на мій текст . Цей текст “Голодомор” http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/2516/user_id/6268.phtml викликав страшенне неприйняття з боку представника інородців, переселених в Україну після Геноциду. Його аргументи типові для російського шовінізму, свідчать про невисоку інтелектуальну якість ідеологічної подготовки євразійських імперіалістів – адептів “рускава міра”.
Хочу прокоментувати три тези цього представника.
Перша теза: “Выходит, украинцы уничтожили украинцев? Тогда какие претензии к "оккупантам"? Элементарные жлобство и зависть, которые живы и поныне”. taipan
Йдеться про спробу перекласти всю відповідальність за колективізацію на українського сільского люмпена. Відомо, що всі колоніальні режими в минулому використовували місцевих мешканців для запровадження своєї колоніальної політики. Російська комуністична колоніальна імперія СРСР робила так само, але відмінність її політики від політики, наприклад, Великобританії або Франції дуже суттєва. Якщо європейські країни мали на меті використання економічного ресурсу колонізованих країн, то мета СРСР не обмежувалась цим, а полягала також в реалізації класової боротьби - знищені певних шарів суспільства, а саме капіталістів міських і капіталістів сільских (фермерів або куркулів). Тобто звинувачувати українців в колективізації - це все одно, що звинувачувати індусів в колонізації Англією Індії. В моєму ж тексті “Голодомор” я дорікаю українцям в тому, що вони допустили цю колонізацію і не змогли організувати гідний опір завойовникам, адже в Україні не було громадянської війни, а була війна Української Народної Республіки з Російською Федерацією, яку УНР програла саме через неспроможність українського суспільства згуртуватись проти свого смертельного ворога.
Друга теза: “Не выдергивайте факты из контекста - такого же "гэноциду" зазнало и крестьянство России, и Казахстана, и... и... и...
От Ваших глобальных выводов дух захватывает (от смеха, конечно)”.
taipan
Це відверта маячня російського шовініста. По-перше, українські кордони з Російською Федерацією були закриті і контролювались військами червоної армії за наказом Баліцького – комуністичного наркому. Документи ці опубліковані і ні в кого не викликають заперечень. Є також повідомлення партійного керівництва прикордонних російських областей з запитом у Центра, що робити з українцями, яким вдалося перейти закриті кордони. Як відносились пересічні росіяни до голодуюсих українських біженців добре описано в оповіданні великого російського письменника В. Тендрякова “Хлєб для собакі”. Почитайте це оповідання, воно заткни пельки всім ліцемірним російським байкам про дружбу народів.
Третя теза: “Т.е. Вы утверждаете, что украинские села заселили кем попало? Ладно бы еще, города, но села! За всю историю Украины, кажись, ни разу не наблюдалось процесса заселения села, только наоборот.
Ну, а влияние этих ветхозаветных событий на выборы-2010 - выше всяких похвал! Так мы договоримся до того, что президентство Януковича является следствием вымирания динозавров в ледниковом периоде.”
taipan
Росіянами, але не тільки ними заселяли не тільки села, але і міста в ході індустріалізації. Можна легко переконатись, що так звана система оргнабору була організована саме для переселення здебільшого російської людської маси в Україну. Ця система залишилась потім до самого кінця радянського союза вже для іншіх цілей. Про динозаврів – це звічайно на рівні дотепних острот “Аншлагу”, а от те, що манкуртизували значну частину українців і налаштували антиукраїнські значну частину нащадків тих переселенців на місце померлих українців – це факт, який доведений виборами 2010 року, та й не тільки ними. До речі, часто люди не знають, що означає слово “манкурт”, то хочу відіслати їх до твору Ч. Айтматова “Буранний полустанок”. Саме там описано, що це таке, 20-те століття довело, що техніка вироблення манкуртів може мінятися.
Отже я дуже дякую taipanу, що він так відверто засвідчив свою ненависть до України і свою інтелектуальну безпорадність.
© В. Пселдонімов [26.11.2011] | Переглядів: 2840
Мітки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.2/29

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook