для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Чи буде Київ, як Париж?


Чи буде Київ, як Париж?
Зустрічався сьогодні зранку у справах з колегою біля ст. метро "Золоті Ворота". Оскільки треба було подивитися креслення, вирішили десь присісти. Напроти виходу з метро знаходиться відкритий майданчик кафешки, стоять столики, ми сіли за найближчий і найчистіший (більшість не були навіть протерті, хоч уже пробило 10:00). Тільки заглибилися в папери, підбігла офіціантка з меню і пропозицією щось вибрати. Ми не звернули уваги - справи перш за все! Ще через кілька хвилин ця дівчинка з'явилася з напарницею і вдвох вони роз'яснили ситуацію: або ми щось замовляємо, або не повинні тут знаходитись! Це кафе від ресторану, а не місце для засідань! Мій товариш тільки-но повернувся із закордонної відпустки, зіткнення з рідним сервісом його привело в шок. Особисто я західніше Берліну не бував, але читав, що паризькі забігайлівки були улюбленими місцями для творчості місцевих майстрів пера. Який-небудь Флобер міг цілий день просидіти за рукописом, замовивши склянку води чи чашку кави (про обід митець міг і забути). А щоб виставити за двері Дюму чи там Золю - наступного дня про це знав би весь Париж! Закладу прийшов би гаплик... А так досі в деяких меморіальні дошки висять:  "Тут бував такий-то, гордість Франції".
Щоб відкараскатись від набридливих офіціанток, поцікавились вартістю їхньої кави - виявилася 15 грн. Я інженер, трохи вмію рахувати. Зазвичай купляю в маркеті 250-грамову пачку "President" за 28 грн.
На порцію кави йде 7г кавового порошку, що вартує:
28.00 / 250 х 7 = 0.784 грн.
Навар складає:
15.00 / 0.784 х 100% = 1913%.
Не знаю, за скільки в елітних клубах Києва продають кокаїн та героїн (чутки різні ходять), але думаю, що кава - найвигідніший наркотик... Тим більше, що заклади харчування беруть її за оптовими цінами (а не в маркеті, як я).
Не в цінах конкретної кафешки, звичайно, справа. Хоча на відкритій веранді, за пластиковими столиками, незручними стільцями, без живої музики - могли б бути і нижчими. Справа у ставленні до клієнтів. Крім нас з товаришем, більше за столиками НІКОГО не було. Ми не розпивали принесене бухло і не роз'їдали свою закусь. Навкруги за огорожею народ попивав каву з паперових стаканчиків з найближчого кіоску, не заходячи на веранду - явно були в курсі краще нас. Подумки плюнувши на кафе та його сервіс, ми пересіли на лавку, розміщену на нейтральній території. Скрізь валялося сміття, неприбране з учорашнього вечора - звична картина для "еуропейської столиці". Правда, після тротуарів Хрещатика 24.08.09 тут була майже стерильна чистота...
Звичайно, більше ми в це кафе - ні ногою, застережу всіх друзів та знайомих, і вас, шановні пацієнти та персонал Дурдому закликаю: БОЙКОТУЙТЕ цей гадючник! Я розумію, що не Мопассан, після мене меморіальну табличку ні в якій точці "общєпіта" не повісять. Але ж ми на державному рівні премося в Європу! Якщо вдасться умовити Платіні не переносити Euro-2012 далі на Захід - уявляю ганьбу перед натовпом іноземних туристів. Коли в центрі Києва такий от сервіс...
Судячи по телерекламі, футбольні уболівальники -  резервуари для пива з м'ячем замість голови. Схоже, наші "очільники" та функціонери Оргкомітету Euro-2012 (а чи існує взагалі такий орган???) згодні з геніями реклами українського ТБ. Я уболіваю за "Динамо" з 9-и років, мої друзі майже всі - теж, і ми трохи відрізняємося від телевізійного образу. Просто мені "за державу обидно" перед іноземцями (продавці в "шанхайських" рядах Троєщинського ринку не зараховуються). Востаннє я бачив Київ чистим у далекому 80-му році - під час Олімпіади, і то тільки 2 тижні... Що дуже мало місць, де можна просто посидіти за чашкою ("філіжанкою" - для львів'ян) кави пристойної якості за людську ціну - навіть говорити не треба. Харків, Львів дадуть фору Києву, навіть Кременчук, хоч і не претендує на статус "першої", "другої", "західної" і т.д. столиці, виглядає у цьому відношенні краще.
Чи доживемо до часів, коли  буде не соромно перед іноземними колегами за СТОЛИЦЮ(!) України?
yez [30.08.2009] | Переглядів: 2411

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.0/18

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook