для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Війна світів, чи відсутність слова?


Війна світів, чи відсутність слова?
   Не кожен юзер, що тицяє кнопки на компі, розуміє фізичні процеси, що відбуваються в самій "залізяці". Також мало хто розуміє, як працює програмне забезпечення. Всіх користувачів - юзеоів цікавить кінцевий результат тицяння в кнопки чи клікання мишкою.
   Людське суспільство чимось дуже схоже на комп"ютер. Є якась сутність - територія з населенням, це "залізяка". Є якась певна ідеологія - програмне забезпечення. Є юзери, котрі тицяють кнопки і хочуть мати вигідний їм кінцевий результат.
   Але є суттєва відмінність. Комп"ютер не може вибрати собі програму на свій розсуд і не може вибрати собі юзера. Людське суспільство може розробити і використати ту програму, яка буде йому вигідна і прийнятна і вибрати достойного юзера, щоб правильно тицяв кнопки на цьому комп"ютері - державі.
   В людському суспільстві, як і в комп"ютерних програмах, теж бувають різного роду віруси, що перешкоджають нормально їй функціонувати. Тож необхідний нормальний антивірус, наприклад: конституція, кримінальний кодекс, верховний чи конституційний суд, просто совість людська і таке інше.
   Почнемо з програми. Що є програма? Це є якась ідея, національна, державна, релігійна, чи будь яка інша, але така, яку підтримає більшість населення. Зрозуміло, що в самої прекрасної ідеї завжди будуть опоненти. Але здорова критика стимулює розвиток.
   Всяка ідея в якійсь мірі пересікається з міфом. Міф може бути більш чи менш реальний.
   Візьмемо комуністичну ідею. Програма ідеї - маніфест комуністичної партії. Міф - від кожного по здібностях, кожному по потребі. Програма спрацювала. Антивірус - ВЧК, НКВД, КГБ і тому подібні. Кнопкодави - ленін, сталін, хрущов і так далі.
   Фашизм. Ідея програма - майн камф. Міф - арійська раса, вища раса в світі, решта - раби. Антивіруси - СС, СД, гестапо і тому подібне.
   Християнство. Ідея програма - покірність смиренність. Міф - вічне райське життя після смерті. Чим більш терпимий і смиренний, тим більша вірогідність попасти в рай. Антивірус - св"ята інквізиція.
   То яку ж програму ідею потрібно нині нам - українському народу. Який антивірус її має захищати.
   Говорино переговорино багато чого, від справедливих прозорих дкмократичних виборів до "треба брати кулемети". Але, щоб навіть провести демократичні вибори, у людей має бути хоч якась примітивна програма (щоб загрузити Віндовс в компі має бути біос). А щоб брати кулемета і йти не на життя, а на смерть, має бути доволі серйозна програма ідея.
   Що ж ми маємо на согоднішній день. По великому рахунку - нічого. Народ гризеться на теренах мови. Що краще, українська чи російська. На віросповіданні. Чий піп кращий, київський чи московський. Правильні християни православні чи грекокатолики. Який президент кращий, ющ, овоч чи Юля. Коли краще жилося, при совку чи при незалежності. Ну і так далі.
   По великому рахунку для банди кнопкодавів, що при владі, це ідеальна програма для їхнього комфорту. Це всерівно, що нічого не захищено паролями. Бери що хочеш, скільки хочеш і коли хочеш.
   Перш за все, на мою думку, повинна бути ідея, чи нехай це буде СЛОВО, але яка?  Що може об"єднати український народ, яка саме ідея, яке слово. Дати відповіді на ці питання не так просто, але спільними зусиллями, я думаю, можна родити щось путнє. Та це ще не все. Правильно сказав Гораціо, "СЛОВО рождается на руинах", чи як гласить східна мудрість: "не можна наповнити чашу, як що вона вже повна". А чаші голів наших наповнені всяким сміттям і щоб їх наповнити чимось путним, треба спочатку висипати сміття. А це не так просто. Спрацьовує психологія бомжа, ящики з сміттям це добре. Зрозуміти те, що є інші умови життя дуже тяжко. І довести бомжу, що в будинку для людей похилого віку жити краще ніж на звалищі не так просто.
  Тож давайте подумаєм, яка програма - ідея найбільш прийнятна для України. Як цю програму встановити та запустити, щоб вона працювала. Які антивіруси потрібні, щоб не пошкодили програму, яких юзерів садити за кнопки цього комп"ютера, що зветься Україна.
 
Пи. Си. До восьми годин вечора на коменти відповісти не зможу. Дружина натиснула програмну кнопку "заробляй гроші". Іду працювати.biggrin
© TVOREC [09.11.2011] | Переглядів: 2097

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.7/32

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook