для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Вибори починаються?


Вибори починаються?
       Нарешті, дочекалися. Не пройшло і двох років, як на сайті проводяться розбірки з приводу «Хто винен?» за результатами останніх президентських виборів і тільки-но спільнота структурувалася на «заюльків», «противсіхів» і «баклажанів», як нас почало зачіпати друге одвічне запитання «Що робити?». Схоже, що взяла старт передвиборна кампанія до чергових виборів у Верховну Раду 2012.
 
       Я не буду торкатись питань підготовки чергового виборчого закону під теперішню владу, що хоче істотно вкоренитись біля владного корита і продовжити своє щасливе життя забезпечене розпилуванням бюджетних благ. Я хочу трішечки, по дотичній, висвітлити і зосередити увагу колег на проявах ознак початку зомбування  виборців, у тому числі і нас з нами.
 
       Ця робота розпочалась десь місяць тому, коли Арсеній Петрович (в миру КролеГГ) закликав всі опозиційні сили бойкотувати вибори до ВР. Аргументи «фронтовика» і контраргументи інших опозиційних сил колеги читали (якщо ні легко знайти в розділі Рекомендую), тому я думаю, що моїх коментарів з цього приводу наводити немає необхідності. Хоча, якщо врахувати наявний відсоток симпатиків Яценюка серед виборців, можна передбачити, що приблизно у 10% вже посіяне зерно сумніву щодо доцільності відвідування виборчих дільниць.
 
       Напевно мало у кого з колег є сумніви, що вітчизняний владний політикум, який в Україні представлений партією Регіонів, не переймається «винаходом колеса» і порушуючи авторські права східних сусідів, починає копіювати виборчі технології, які уже успішно відпрацьовуються там «Єдиною Росією». Це передбачити логічно, оскільки завдання, методи, структуру і т.п. Янукович і Ко копіюють у Путіна.
 
       Нещодавно в газеті «МК в Україні» я прочитав досить цікаву статтю М.Зубова «Галочка з ниточки», де вщент розбивалась передвиборча технологія, яка викладена на ЖЖ у вигляді «Інструкції до виборів». Саму інструкцію можна прочитати тут
http://ru-cprf.livejournal.com/1076882.html
статтю можна побачити тут.
http://www.amt-press.ru/news/48/3837/
 
       Власне я б і не помітив цієї статті, якби до цього часу пару разів на ДД не відмітився у коментарях (цілком щиро) і не доводив колегам, що «противсіхнути» і не підтримати «лохотрон» все одно можна, не зважаючи на виключення з бюлетенів графи «не підтримую жодного кандидата». Тому стаття заставила мене дещо засумніватись у своїй правоті. Дійсно, якщо в РФ активно пропагується серед виборців, що не підтримують чинну владу, методика пошкодження бюлетенів, то чи не стануть такі дії в Україні з боку таких як я, також черговим необачним протягуванням у владу представників новітньої «керівної і направляючої сили нашого суспільства»?
 
       Дійсно, припустимо що технологія спрацювала і значний відсоток бюлетенів виявився не дійсним, оскільки помічені «в сортах лайна не розбираюсь». Чим це загрожує владній команді? Напевно ні чим. По-перше, невдоволений електорат випустить пару в нікуди. По-друге, цей відсоток «протестантів» ніяк не буде врахований в загальному підрахунку голосів і інформація помре на рівні виборчої комісії на дільниці. Тобто під час узагальнення даних на вищих рівнях, загальний «одобрямс» діяльності ПР буде вищим від дійсного. По-третє, передбачаю, що таких «протестантів» буде менше всього серед земляків Мрачного, оскільки зомбо мобілізація електорату проти «бандєровцов», «оранжоідов», НАТО ect. І «за наших мальчікав» спрацює як завжди ефективно. Плюс адміністративний ресурс… Що отримаємо на загал?
 
       Крім того у мене є думка, що (з наведених причин) кількість недійсних бюлетенів буде навмисно штучно підвищуватись . Проста до геніальності технологія. Виймаємо з урни бюлетені  під час підрахунку голосів. В таких, що підтримують опозиційні сили, доставляються додаткові галочки (хрестики). Одразу ці голоси фактично «викидаються у смітник».  В такому разі зменшується кількість необхідних маніпуляцій, якщо сам виборець допомагає фальсифікаторам, і спрощується процес замилювання статистики для будь-яких спостерігачів, оскільки на дільницях де такі маніпуляції провести не буде змоги (сторонні спостерігачі присутні під час підрахунку) процент недійсних бюлетенів все одно присутній. Тобто фальсифікації на інших дільницях не випадають із загальної картинки, а рейтинги підтримки опозиційних сил значно знижаються.
 
       Власне приводом до написання цього ІМХО стало інше. Позавчора О.Федоренко виклав свою роботу  http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/12094.phtml «Три причини, за якими варто йти на вибори», де анонсував наступне ІМХО, в якому пообіцяв навести причини, що будуть обґрунтовувати необхідність бойкоту виборів-2012. Поки що анонсованого ІМХО не з’явилось,  тому оцінити висновків не маю змоги.
 
       В той же час мушу закликати: «Колеги, будьмо пильними!» лохотрон розпочинає свою роботу і починає набирати обертів.
 

© инженегр [09.11.2011] | Переглядів: 3150
Мітки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.6/41

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook