пароль
пам’ятати
[uk] ru

Читаючи Блокера


Читаючи Блокера
Я просто шокована! Який би німець, чи француз, чи японець, чи росіянин написав би про свій народ таку нісенітницю?  Ім, всім іншим, окрім українців, чомусь дозволяється любити свій народ і свою мову – а українцям зась?  Чому?
Євросоюз має дуже трепетне відношення до мовного питання,  утримує велетенський штат перекладачів, всі без винятку політики на  євро-збіговиськах розмовляють рідною мовою, хоч ти багатий  німець, чи затюканий грек, чи то поляк.
А нам, українцям, в своїй власній країні не можна розмовляти рідною мовою? З якого це дива? Чи то російська мова зникає – так наче ні, восьма частина суходолу на ній розмовляє?  Чи деяка частина населення після довгих десятиліть московської окупації забула власну мову, звикнувши до ролі другорядної нації та долі раба? Чи товариш Блокер сам окупант, і має на меті знищити Україну та українську мову?
Так це, я вважаю, чистісінька ксенофобія і расизм – прямий шлях до фашизму.
  Тепер хто ледачий, а хто ні. Багато моїх знайомих виїжджали на заробітки до Сибіру, як тільки там розпочали видобуток нафти та газу. І розповідали, що українське село (там зосталося багато висланих в сталінські часи) завжди можна було відрізнити від російського. В українському селі  хати білі, чепурні городи, справні паркани, а російські села занедбані, розхристані, городи неорані, а в хаті тільки діжка браги – і випивка, і закуска, два в однім.  Я не засуджую росіян,  просто вони довше були під царизмом, спивалися з малолітства, від бідності та неможливості хоч щось змінити в своєму житті.  А українці – трудолюбива нація, хазяйновита, не ледача до роботи ДЛЯ СЕБЕ, а не для ДЯДІ. У господі і корівка, і кабанчик, і млиночок, і вишневенький садочок. Хати білі, печі розмальовані, дівчата всі у повністю  вишиваному одязі – а це яка робота на всю зиму!
  Я не підтримую Тягнибока, він теж расист, мені що євреї, що англійці, що росіяни,  що німці, що араби, що африканці – всі ЛЮДИ!!! Всі мають свої національні особливості,  свою непросту історію, свої звички, які я поважаю. Всі мають право на достойне життя, на рідну мову, і навіть на власні помилки.  Але злісно  хаяти  хоч когось із них  -  це просто дикість і невігластво.  І треба ж мати стільки  нахабства та паскудний язик,  щоб на  українському ресурсі патякати таке!  
    Вцілому  головна ідея цього опусу -  "Ви всі дурні та лайдаки". Цитата:
"главные пороки украинской натуры, которые держат ее на маргинезе европейской жизни: лень, тупость, зависливость, тщеславие, примитивное мировоззрение."
   А де ви бачили 100% освічені, свідомі та мудрі нації? Кожна з них має  точнісінько  такі самі прошарки і ледачих, і тупих і заздрісних, і примітивних - НАРЯДУ з іншими, освіченими та мудрими.
   Але історія така штука, що інколи викидає на поверхню суспільства справжнісеньке лайно, що ми не раз бачили всюди - в тій самій трудолюбивій Німеччині, і в Росії, і в Кампучії, і  от у нас зараз і ще багато де, і національність тут не має ніякого значення.
   Крім того - візьмемо за приклад дві Кореї. По логіці Блокера північним корецям притаманна сама та "лень, тупость, зависливость, тщеславие, примитивное мировоззрение" - що і нам, українцям, бо вони терплять такий нелюдський режим? Тоді звідки у тих таки самих корейців з півдня крихітної країни взявся і розум, і громадянське суспільство, і всі інші доблесті розвиненої націю? ДЕ ЛОГІКА? В имхо Блокера - тільки тріскучі та  зарозумілі фрази. От і виходить, що  освіченість не завжди є синонімом мудрості.
© valvel [31.10.2011] | Переглядів: 2052

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.7/61

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати