для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

«МУРКА» - ДЗЕРКАЛО РЕЖИМУ ЯНУКОВИЧА.


«МУРКА» - ДЗЕРКАЛО РЕЖИМУ ЯНУКОВИЧА.
                       «МУРКА» - ДЗЕРКАЛО РЕЖИМУ ЯНУКОВИЧА.
       Віктору Федоровичу, з його двома тюремними ув’язненнями, вочевидь близький блатний хіт «Мурка». Недарма колись Інна Богословська оточення Януковича назвала кримінальними «братками», а сам він і до цього часу мислить тюремними категоріями.
http://rupor.info/news-politika/2010/03/10/skandal-janukovich-poputal-shanson-so-stihotvoreni/
http://news.mail.ru/inworld/ukraina/politics/5313189/
Тому не дивно, що колишньому  в’язню припало до душі проведення у Севастополі гала-концерту блатного фестивалю «ШансонЪ у моря» .  Голова журі фестивалю Сергій Бурштейн заявив:  «Мы получили поддержку на уровне Министерства культуры, название согласовывалось на уровне президента Украины». Отож, патронат над цією музичною тюремщиною  взяло на себе Міністерство культури України.  В журі були С. Бурштейн (голова комісії міськради м. Севастополь у справах культури, виконавець шансону), Т.Зініна (начальник міського управління культури), представник спонсора, і представник Міністерства культури з Києва. Гран-прі отримала гостя із Росії, а перше місце дісталося Віталію Казначеєву, пісні якого вже відомі любителям блатняка, оскільки входили до CD-збірників «Блатная фишка», «Блатняк», «Новая блатная лирика», «Блатные песни о главном» та ін.
http://newzz.in.ua/ob/1148848802-na-festivale-shansona-kotoryj-podderzhal-yanukovich-i-minkult-pobedil-populyarnyj-ispolnitel-blatnyaka.html
http://krugmemory.ru/news/325-yanukovich-samolichno-pridumal-nazvanie-festivalyu-blatnoj-pesni.html
      Після новорічного привітання Президента України Віктора Януковича на кількох телеканалах, в тому числі на ТРК Київ, транслювався Гімн України, з якого були вилучені слова з першого куплету: "Згинуть Наші вороженьки, як роса на сонці. Запануєм І ми, браття, у своїй сторонці". Як зазначив Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко, з цим питанням повинна розібратися Генеральна прокуратура, у тому числі з тим, хто давав вказівку вилучити слова із затвердженого Гімну. Водночас, Томенко припустив, що в Партії регіонів хочуть змінити текст Гімну України. "Я не знаю, що буде новим гімном, можливо, гімн Генпрокуратури "Мурка" стане претендувати на Гімн України .  У мене допитувалися, чому не "Володимирський централ", але немає української прив'язки", - додав Томенко, а також зазначив, що на сьогоднішній день текст Гімну України визначено законом, і поки він не змінений, то «Мурку" нехай співають на концертах.
 

 
Звичайно у його словах прозвучав сарказм, але «Мурка» сьогодні дійсно поволі стає символом режиму Януковича.
       Тюремний блатняк – чисто російське музичне явище, яке вкрало у французів назву «шансон», і любов до подібного нинішніх українських чиновників не випадкова, бо, як сказав призначений Януковичем посол України в Росії В.Єльченко, "Москва - це "екшн", "драйв" і "двіжняк".
http://gazeta.ua/ru/articles/politics/_posol-ukrainy-v-rossii-moskva-eto-quot-ekshn-quot-quot-drajv-quot-i-quot-dvizhny/347950
       Тому не дивно, що звичним явищем стали заяви на зразок тієї, коли   телевізійному телегастарбайтеру з Москви, Філіпу Кіркорову, Наталія Могилевська дала побажання, щоб він, як ведучий і музичний продюсер «Шоу №1», використовував не лише російський чи зарубіжний репертуари, бо у нас велика україномовна культура, цей заслужений артист України почав патякати щось на зразок того, що нехай цю культуру співають собі «Воплі Відоплясова». Отож, українську культуру сміло, без жодних проблем, при підтримці влади, витісняє московський «двіжняк» і тюремний блатняк.
       Але, повертаючись до теми розмови, я гадаю більшість знає, чому Томенко назвав «Мурку» гімном Генпрокуратури.  Як відомо, в ході авторської програми Яна Табачника "Маю честь запросити" перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін зіграв на роялі «Мурку».
 

 
28.10.2011р. в рамках обговорення питань, пов’язаних з Ю.Тимошенко, ведучий ТВ-шоу "Велика політика" Є.Кісєльов запросив заступника генпрокурора, відомого цінителя і виконавця блатного хіта «Мурка» Р.Кузьміна. Не буду зупинятися на змісті промов Кузьміна, а зауважу, що тут ведучий побоявся, аби у Кузьміна був опонент, отож, зам.генпрокурора у комфортній ситуації говорив все, що йому заманеться. І навіть після його виступу ніхто не мав змоги виступити з альтернативними аргументами чи коментами промов цього блатного лабуха. Так само Кісєльов дав йому безальтернативну можливість пояснити і виправдати виконання блатняка, оскільки це створило великий резонанс. Отож, опонувати приблатньонному прокуророві прийдеться хіба що в інтернеті, доки «братки» від влади і туди ще не дістались. Слід визнати, що Кузьмін правдиво висвітлив історію пісні «Мурка» (його за цей час вже проінформували). Мелодія дійсно була у кількох варіантах, причому початково без кримінального змісту, але це не виправдання (як і те, що прокурор лиш грав, а не співав), бо власне «МУРКОЮ» вона стала саме у кримінальному контексті, і ніхто зараз не знає ні історії зародження пісні, ні початкових текстів. Отож, коли Я. Табачник кинув репліку «Мурку давай!», прокурор прекрасно знав, що мова йде про пісню, яка стала хітом музичної творчості криміналітету. А Я.Табачник, по-суті відтворив епізод фільму «Місце зустрічі змінити не можна", коли кримінальні братки не сприйняли гру класичної музики і вигукнули «Мурку!».
 

 
Так що після такого виконання, коли прокурор на прохання Я.Т. змінив тематику, залишається сказати  Кузьміну: «О! Совсем другое дело» … і додати: «Это и есть лицо Вашей власти!».
 
© Даяна [30.10.2011] | Переглядів: 5227

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.2/51

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook