для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ШАШЛИК ПО ЦАРСЬКІ.


ШАШЛИК ПО ЦАРСЬКІ.
Оскільки це мій деб*ют, то прошу не судити суворо. Та й кулінарної освіти в мене немає. Так, трохи життєвого досвіду хіба що.
От же, шашлик по царські (ну крокуючи в ногу з часом, можна назвати по президентські).
Почнемо з того, що ще природа не зовсім зимня, ще десь має бути бабине літо, тож вихід на природу не представить труднощів, а з царським шашликом, то й взагалі св*ято.
Отже, перш за все, для всякого шашлику потрібне м*ясо, за звичай – баранина, можна й свинину. Але ж ми зібрались робити не просто шашлик, а шашлик по царські. А для царського шашлику і м*ясо має бути особливим. Обов*язково потрібен баранчик, і не який небудь, а обов*язково дурний, впертий, жадібний, забіякуватий і випасений на українській землі, бажано в Луганські чи Донецькі областях. М*ясо підійде тільки те що біля хребта, вирізка чи корейка, не знаю як воно правильно називається, але обов*язково тільки біля хребта. Чому так? Тому що царі всі захребетники, от же і м*ясо має бути з відповідного місця.  Якщо не вдалось придбати потрібного баранчика, то можна скористатись і свининою. Свиню чи кабанчика можна підібрати подивившись фотоморди лиця осіб наближених до царя. Хотів сказати світлини, але що там може бути світлого?  Але попереджаю, це вже буде не царський шашлик, а царедворський. От же, визначившись зі свинкою чи кабанчиком, кому що більш смакує, вибираємо відповідне місце звідки відтяпати м*яса на шашлик. Це має бути тільки ошийок, бо вся ця братія сидить в народу на шиї. Тепер м*ясо потрібно порізати на шматочки по 70 – 100 грамів кожний. Вага шматочка визначається об*ємом чарочок, що будуть використовуватись для прийняття зігріваючої рідини. Якщо чарочки маленькі, то й шматочки маленькі, а якщо чарочки стограмові, то й шматочки по сто грам, бо медицина рекомендує – закуски має бути по вазі стільки скільки й випивки. Тож чарочку випив, відповідним шматочком закусив, і головне не помилишся.
Коли вже м*ясо нарізане, його треба замаринувати. Саме замаринувати, а не замочити. Мочити – це по бандитські, по беспрєдєлу. По царські тільки маринувати. Ну де Ви бачили, щоб царі народ мочили? Вони йго тільки маринують.
На маринад треба підготовити відповідні продукти, спеції та приправи. Перш за все на кілограм м*яса треба додати чайну ложечку цукру. Підсолодити, ну як перед виборами. Потім додати чайну ложечку солі, щоб шашлик не був прісним як передвиборні обіцянки, а для гостроти відчуттів, вичавити пів-лимона. Далі, як за звичай перед виборами ллють воду, то й тут треба чимось полити. Найкраще заварити столову ложку міцного чорного чаю на 100 грамів окропу, дати настоятись хвилин десять, процідити, добавити в цей чайок сто грам білого столового вина і залити м*ясо. Цибулю, перець, лавровий лист, коріандр та інші приправи додати за смаком, залежно від життєвих поглядів, матеріального статку, належності до партій чи безпартійності. Далі все це ретельно перемішується, втрамбовується в якійсь каструлі (можна руками, можна бітою, хто до чого звик) і ставиться на три години в прохолодне місце. Але саме головне. Щоб шашлик вийшов дійсно царський, на протязі цих трьох годин необхідно в безпосередній близькості від замаринованого м*яса читати вірші великого українського поета Чехова, притому в голос. Словесні вібрації від віршів Чехова, надають м*ясу особливої ніжності та смаку.
І декілька рекомендацій по жаренню шашлику та його споживанню. Шашлик готується на дровах кісточкових порід дерев. Нів*якому разі не використовуйте дрова з йолки, навіть не готуйте біля йолки. Це зіпсує смак шашлику. Також при виборі місця для пікніку з царським шашликом обминайте парки слави, пам*ятники воїнам ВВВ та інші місця де можуть знаходитись вінки. І на останок, нів*якому разі не беріть як додаткову закуску курячі яйця в любому вигляді. Якщо мої поради та рекомендації будуть повністю виконані, то Ви скуштуєте справжній царський шашлик. А як смак шашлику Вам не сподобається значить Ви щось робили не так. Можливо неправильно читали вірші Чехова, чи баранець  був не тієї породи. Смачного.
© TVOREC [30.10.2011] | Переглядів: 3023

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.5/38

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook