пароль
пам’ятати
[uk] ru

Про цифру...


Про цифру...
Про цифру ...
 
Підшукуючи собі тюнер, натрапив на цікаву інформацію.  Нацрада рекомендувала «Зеонбуду» закодувати сигнал. Що ж це означає?
8 грудня 2010 року Нацрада видала компанії «Зеонбуд» ліцензію провайдера на побудову мереж цифрового телебачення. Трохи згодом в ліцензію були внесені зміни, що дозволяли компанії  обрати формат. Компанія прийняла рішення транслювати у форматі DVB-T2. Отже благословіння ради отримали, закупили обладнання і у червні почали ставити по всій країні. Приблизна карта покриття, якщо комусь цікаво карта покриття
І все було ніби гарно, якісне цифрове ТБ — у кожну сім'ю. Проте, в нас все завжди робиться через дупу “з місцевими особливостями”. Нацрада 12 жовтня вирішує рекомендувати оператору («Зеонбуду») впровадити систему умовного доступу (СУД). Але згідно умов ліцензії оператор , повинен надати населенню безкоштовний доступ до 32 телеканалів. Питання: навіщо кодувати ефірний сигнал, який і так безкоштовний? Офіційна причина — захист користувачів від неякісних пристроїв, ввезених з закордону — викликає лише усмішку. Думаю, користувачі і самі здатні оцінити якість ресіверів.  
А причина проста. Кодування буде “не просте, а золоте”. Тобто замість того щоб використати  відомі системи, які підримуються переважною більшістю виробників тюнерів (тобто Conax, Viaccess, Irdeto тощо), буде використана розробка, вгадайте кого? Правильно. Наших північних сусідів, а саме DRE-Crypt. І виготовляють/будуть виготовляти відповідні ресівери лише “правильні” виробники.  Враховуючи, що лише Держкомтелерадіо планує в 2012 році забезпечити  сет-топ-боксами 1 млн сімей, а здорожчання тюнера через СУД склада 5-15 доларів, зрозуміло звідки така турбота про користувачів.
Надалі, можна очікувати всього чого завгодно, ба, навіть, закону про “Заборону встановлення супутникових антен на дахах і фасадах багатоповерхових будинків”.  Прикладом слугуватиме Еритрея (http://news.mydiv.net/news/view-eritrea.html)
 

djarul [27.10.2011] | Переглядів: 2335
Мітки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.8/27

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати