для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ФКАНТЄКСТЄ (6 - 12 жовтня)


ФКАНТЄКСТЄ (6 - 12 жовтня)
Охоплюючи орлиним поглядом події, які відбулись за останні пару днів у нашому дурдомі, вчергове ловлю себе на думці, шо без кантєксту воно не виглядає. Тому про все по порядку. Ф, тасазать,  кантєкстє.
 
По-перше – в черговий раз помаранчеві політики зібрались поділити призовий апельсин. Так виглядає, що вони його бояться надрізати, бо всередині все одно буде «ширка». Таки права була Людмила Олександрівна Янукович – прониклива жінка! – коли казала, шо апельсини наколоті… Ой, права!  Уже вкотре рука Юлії Володимирівни «тянєцца і тянєцца» до заповітного плоду, але цитрус, по-любому,  ділиться на всіх, крім неї. А задовольнитись спогляданням задоволеного плямкання та ситого поригування проФФесіональних  любодрузів Юлія Володимирівна не хоче, по-перше, тому, що так само як і вони любить Україну, по друге – тому, що вона, висловлюючись високим штилем, має «унікальні шанси» і фіг вона їх комусь віддасть!
 
Взагалі, коаліціада тільки-тільки стартонула, як стало видно, що вибори можна було і не проводити, а реально дешевше було наняти кілера, щоб він грохнув Мороза… Один фіг – крім відсутності дідуся з моральними очима за спікерським столом – нічого не змінилось…
 
Але знов постає питання не стільки у кольорі коаліції, як в електораті, який перестав ним бути після 30-го вересня і вернувся, з погляду мудреців з Печерських пагорбів, у звичний стан тєрпіл, лохів і біомаси. Якщо електорат постійно голосує з надією на одне, а йому вперто підсовують інше, то в один прекрасний момент цей електорат або заб’є реальний болт на країну або заб’є останній гвіздок у кришку всім цим обхєзаним елітним півпридуркам. От тільки у нас менталітет такий, що замість «русского бунта – бєссмислєнного і бєспощадного» у нас є Майдан – мудрий і толерантний, замість танка – намет, замість нафти – реекспорт, замість газу - борги.
 
Вам ще цікаво скільки ми винні Газпрому? Мені теж. Бо поведінка державних мужів з двох сторін нагадує розмову двох недовчених бухгалтерів, які стараються вияснити, що зліва - дебет чи кредит? В принципі, ясно, що це рєбята «ліплять горбатого», бо реально стільки сил і засобів вкладено в «етіх тупих хахлов», що віддача має бути така, як належить. От і діють наші проФФесіонали чітко і безкомпромісно – «так нє достанься ти нікому, газотранспортная сістєма, чем Юлє!» і активно віддають Газовій Федерації те, що вона давно у нас хотіла… А шо стісняться? Всє ж свої… А от в Президентському секретаріаті роздуплились про ситуацію з боргами і газом незвично рано – всього через два тижні після заяви Газпрому. Видно рахували по своїй калькуляції, чи бува нема вльоту у «Петрогазу». Покілішували і вирішили тихенько пискнути: "Ми розцінюємо це (заяву "Газпрому") як певний політичний тиск на Україну і як підготовку плацдарму для переговорів по ціні на газ", - сказав перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак. Це проникливі хлопці, я вам скажу, в секретаріаті президента сидять! Вони через два тижні в’їхали в ситуйовину з боргами і їх осінила здогадка, що українська держава не має жодних боргів перед "Газпромом", а озвучені російською компанією борги мають тільки господарчі суб'єкти. Фіг його зна, звідки вони таке знають? Чи новини дивляться? Чи їм баба Параска розказала та на пальцях всі схеми показала?... Гублюсь я в здогадах, бо не можу ж припустити, що вони якось володіють ситуацією поза тим, що їм дозволяє Бойко…
 
Та Господь з ним, з газом. До зими далеко і уряд вже буде інший. І звалити на нього погану підготовку до зими та газ по нових приємних цінах – шо Гріші об Нестора шмаркнутись! Тим більше, що в зростанні цін на продукти харчування – найбільшому за останні сім років - винна, виявляється, опозиція і президент. Так прямо і врізав правду-матку про Вітю і Юлю їх старий приятель Петя. З комуністичною прямотою вжарив, - "саме спровоковані президентом, його оточенням і бютівцями незаконні вибори привели до тотального підвищення цін, що вже найближчим часом негативно позначиться на рівні життя людей".  Канєшна! Он в СССР вибори проводили строго по графіку та по рознарядкам і всьо дєшевєло каждий год! Даже дєньгі! А потом дєньгі так подєшевєлі… Але давайте прислухаємося і далі до пророчих слів православного комуніста: "Ці незаконні вибори посилили протистояння всередині країни і на міжнародній арені, погіршили інвестиційний клімат і неминуче приведуть до скорочення реального сектора економіки, а значить і доходів держбюджету", - упевнений Симоненко. Ось так! А якого біса він на незаконні вибори з усім своїм партхозактивом ходив? І чого він так праведним гнівом розражається, коли вибори вже пройшли? Не зрозуміло. Незрозуміло без контексту, а якщо взяти «фкантєкстє» - то всьо панятна! Петро Миколайович так фунциклює після виборів не вхолосту! Петро Миколайович вхолосту навіть не пукає! А всьо – з позицій діалєктіки і научного комунізма! Значить торгується. Шукає як і куди влізти, щоб вигідно перепродати якусь з подєрібанених посад Рухівцям чи ще кому там. Кого Бог пошле…
 
Тепер про справи духовні. Ще таки у січні цього року всі небайдужі били на сполох з приводу збереження найважливішої української пам"ятки 12 ст, церкви святого Кирила Олександрійського (Кирилівської церкви) – неоціненної перлини собору св.Софії. Тоді церква була шляхом «ловкості рук» виведена з високозахищеного списку культурного заповідника Софії Київської, що розчистило шлях перед її остаточною передачею у відання УПЦ МП. У церковній газеті чиновник УПЦ МП скаржився, що фрески Врубеля (ХІХ століття! ВРУБЕЛЬ!!!!) не є достатньо "іконними", та що музейні обмеження забороняють паління свічок, необхідних для православної служби, так як це може зашкодити і фрескам ХІІ – го століття (!), тому, звичайно, ієрархи УПЦ МП висловили невдоволення щодо того, що фрески нібито не є достатньо надихаючими та не відповідають догмам УПЦ МП. Озвучуючи такі скарги, церковники заявляли про своє бажання перемалювати інтер"єр церкви. А ось буквально на цьому тижні ті ж самі суб’єкти підприємницької діяльності – духовні особи тепер уже в Лаврі зруйнували браму, яка є пам’ятником архітектури того ж таки ХІХ-го століття. Я не знаю, чому вона їм так заважала, я не відаю чому треба було її зносити до «основанья», напевно, щоб «за тєм» побудувати нову та красивішу? Чи просто самоскиди не проходили? Щоб зрозуміти контекст цього явища можна уявити собі наступний діалог:
 
Батюшечко!
А правда ж що молитися нам можна,
Лиш на ікону, шо там лик тотожний
з останніми ескізами з Кремля?
Ну нєт, конєшно, син мой,
То фігня.
Моліться православному нє впадло
когда сусальним золотом ісправно
покрита та іконочка "с нуля",
А там ішшо і красочка нова,
Потом, красіво нарісован
Лік Хріста,
А то какая-то мазня,
Шо сто лєт простояла,
Даже тищу!
Прінять мішаєт, православному,
Духовну піщу,
Бо там уже ж нє відно ніфіга!
Притом, она - так кажуть! – дорога.
І можна за мазню оту не видну
На храм купить сантехніку солідну...
Ну да об чом то я?...
Ага! Син мой!
Як зідреш тут –
Почни з того крила!

 
Спустимось з висот горніх в наше грішне болото. Пісенька водяного зі старого мультика, там, де йому «летать ахота», обірвалась в Олександра Олександровича Мороза ледь почавшись. І обірвалась досить несподівано. Старого хворого лева починають кусати таки свої ж шакали. «Акела промахнувся!»,- радісно загорлав Вася Волга і пішов на приступ скелі вожака:
 
Донецька міська організація Соціалістичної партії пропонує змінити керівництво Соцпартії і реформувати чинну систему управління партією "на більш зрозумілу і просту… Донецька міська організація СПУ вважає, що партія може це зробити на чолі з Василем Олександровичем Волгою, який, на нашу думку, зможе вивести партію з кризи недовіри з боку суспільства, оновити керівні органи СПУ, зробити керування партією більш прозорим і зрозумілим для більшості членів організації", - сказано в заяв ДМО Соціалістичної партії України.
 
Ой, Вася! А чи не рано ти Мороза на пенсію відправляєш? І так і проглядається в контексті,- «Паниковский вас всех продаст и купит! И снова продаст! Но уже дороже! Вы не знаете Паниковского!» Ой не знаєте ви, синки, і Мороза! Ой не знаєте…
 
Ну от так воно все і виглядає, фкантєкстє…
Канаріс [12.10.2007] | Переглядів: 3754

2 3 4 5
 Рейтинг: 34.4/11

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook