для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Хасиди поїхали, а клоуни...?


Хасиди поїхали, а клоуни...?
Ще перед приїздом паломників в Умань мене насторожила акція "Умань без хасидів". А коли учасників брутально розігнав "Беркут", все стало на свої місця. Вибори на носі, панове! А сценарій підготовки до них пишуть за лаштунками вірні наслідувачі ідеологічної машини совка. Націоналісти - кака, а влада - біла й пухнаста!
 
Судіть самі. Попри скарги деяких уманчан (напевно тих, хто не має змоги заробити на паломниках) на "безчинства" єврейських ортодоксів, решта (міська управа і всі причетні до розподілу матеріальних наслідків єврейського Нового року в Умані) дуже задоволена. Ще б пак! За квадратні метри під надувним матрацом заробити стільки ( якщо не більше), як власники п'ятизіркового готелю.  А потім на всю країну сиплються скарги - бруд, сміття з вікон викидають, тощо. А торік, позаторік, раніше було інакше? Чому ж тільки в цьому році така "занепокоєність" чистотою вулиць в Умані? До речі,  за такі "весьма нехилые денюшки" можна було й поприбирати мовчки. Та, мабуть, секрет у тому, що гроші отримують одні, а прибирати доводиться іншим.
 
А народ перед зомбоящиком ведеться. А "власть имущим" тока того и надо! Навіть з далекої Франції до "ДД" долетіло обурення шановної пані, висловлювання якої (мені імпонує Ваш патріотизм, пані Ірино, ви помітна зірка на ДД-шному небосхилі. пишу це без жодної іронії) майже точно повторюють відомого провокатора, лідера "братчиків", скандально відомого ще з часів виборів 2004 відверто провладною програмою "Проте" на 1+1, постійними епатажами.
 
Учите матчасть, шановні! Золоті коронки з зубів жертв нацистів згадані вами члени єврейської поліції і не тільки вони (призначеної, до речі, з числа приречених на смерть в таборах і гетто) видирали під дулом автоматів есесівців. Вони не з власної волі потрапили в табори, не прийшли добровільно на службу до Гітлера. На відміну від поліцаїв інших національностей, "поліцаї" з жовтими зірками теж підлягали тотальному знищенню. Та це так, "замечание по поводу". Головне нині не це.  Головне те. що влада в часи кризи, провалу своєї програми "покращання" вдається до відомого, перевіреного засобу, сіє ( і небезуспішно) розбрат. "Поділяй і владарюй" - цей слоган стає у пригоді правителям у всі часи.
 
Панове, ніхто не помітив, що в країні почалася передвиборча кампанія? І судячи з реакції на телепередачу (а почалося раніше, з виступу "Свободи" за Умань без хасидів), електорат, з числа "наиболее продвинутых" - користувачів Інету повівся. http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/11631.phtml  Ви нічого не зрозуміли? Здійснюється сценарій з представлення націонал-патріотів (вибачте. якщо помилилася з термінологією) вселенським злом, а влади на чолі з "поетичним генієм, проффесором" - "спасітелями" нації. А якщо з бюлетеня виключать графу "проти всіх", то висновки напрошуються самі -тока Інукович! Не Тягнибока. в самом дєлє обирати!
 
Ви що, осліпли? Економіка на нулі, рейтинг правителів падає, зубожіння народу на марші, а тут йому -хоп! Гарячий (холодний) млинець - це вони, через кого в крані води немає! Дехто за такого повороту сценарію користується нагодою почухати застарілі болячки комплексу меншовартості, дехто за справедливою образою на конкретного сусіда, на недосяжного олігарха ( до речі, кількість тих, хто жирує і ховає гроші в оффшорах, а діточок-мажорів навчає за кордоном, набагато більша за тих кількох олігархів, які у всіх на виду і їхні прізвища ріжуть вухо безневинного християнина. Та чи християнина насправді? Хіба не до прощення Христос закликав? Людина має вчитися співчувати - чужому горю, чужій національній трагедії, якщо хоче аби її вважали людиною.
 
Спробуйте не піддаватися волі ляльководів, які звично смикають за найболючіше і розігрують безпрограшну за всіх часів карту. Будьмо людьми, а не натовпом.  Мені крає серце біль української матері, на очах якої гинули від голоду діточки ( не можна без сліз і болю гортати сторінки книг пам'яті у музеї Голодомору До речі. ніхто не закидає односельцям(головам колгоспів, сільрад, комбедовцам) тих, кого прирекли на страшну голодну смерть за те, що вони водили по хатах комісарів та "заготівельників", помагаючи їм вимітати все до останньої зернини, ніхто не зловтішається - ось, погляньте. українці українців гноїли.
 
Так, за цей злочин мають покаятися всі, хто був тоді при владі, та їхні нащадки, саме не за національною, а за соціальною ознакою, покаятися перед замореною голодом сільською Україною. Але мені мороз іде поза шкірою, коли я уявляю собі жах єврейської матері з немовлям на руках, яку женуть до ями, або три дні змушують на голій морозній землі чекати розстрілу ( бо черга велика). Людина тільки тоді має право називатися цивілізованою людиною, коли здатна на співчуття. А виродки бувають в кожної нації й спільноти. Не забувайте, що саме слоган" пусть и бандит, но наш", відомі ідеологічні кліше, образ ворога (Бандера, УПА) вбиті у колективний мозок електорату спричинив свідомий (?) вибір на нашу голову того, що ми сьогодні маємо.
© pinocolada [03.10.2011] | Переглядів: 5127

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.3/47

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook