пароль
пам’ятати
[uk] ru

Як журналіст голову Дніпропетровської ОДА Олександра Вілкула на бізнес-форумі засмутив


Як журналіст голову Дніпропетровської ОДА Олександра  Вілкула на бізнес-форумі засмутив
Це сталося під час брифінгу глави Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула на семінарі-практикумі «Сталий розвиток регіонів: роль соціально відповідального бізнеса», який проводив діловий журнал «Експерт» спільно з Фондом «Східна Європа» для представників влади, бізнеса і ЗМІ.
 
Захід складався з трьох сесій: «Бізнес, влада, ЗМІ: діалог і соціальне партнерство»,  «Соціальне партнерство: основні поняття і критерії розвитку», «Роль влади, бізнеса, ЗМІ та громадських організацій у створенні умов ефективного соціального партнерства».  
 
Метою форуму було задекларовано ознайомлення його учасників з практикою корпоративної соціальної відповідальності в Україні та відповідним міжнародним досвідом, а також аналіз конкретних прикладів й обговорення важливості соціального партнерства в сталому розвитку регіонів.
 
- Мы начали очень серьезную работу в этом направлении, - говорить голова ОДА Олександр Вілкул на телевізійні камери в холлі Регіонального інституту Національної академії держуправління при Президентові України. - В текущем году Днепропетровщина первой из областей Украины присоединилась к глобальному договору ООН, который предусматривает высокие стандарты социальной ответственности и серьезные экологические программы. Сегодня совместно с бизнесом реализуются очень многие программы, первая – экологическая.
 
В области 25 крупнейших предприятий-загрязнителей, которые производят 97 % выбросов. По каждому предприятию работают экологические программы, где очень детально расписаны мероприятия, разработанные совместно бизнесом и властью. Также большое участие бизнеса в программе энергосбережения, которую финансируют промышленные предприятия.
 
Очень много программ связано с повышением комфорта проживания жителей территориальной громады в местности, где расположены промышленные предприятия. Очень интересные проекты есть у «Метинвеста», у кампании « Арселор-Митал», и мы с ними позитивно сотрудничаем. Они принимают участие в оснащении и ремонте больниц, детских садов, школ, благоустройстве наших городов и многом-многом другом.
 
Я уверен, что совместная позитивная работе принесет серезные результаты.
 
Весной этого года был подписан трехсторонний договор между  областной администрацией, организацией работодателей и профсоюзами, который предусматривает увеличение уже в текущем году средней заработной платы на базовых предприятиях Днепропетровской области выше 4 тис. гривен. И эта программа выполняется. Лучшие предприятия области уже имеют среднюю зарплату свыше 5 тис. гривен.
 
І тут, після такої піднесеного звіту, побудованому на суцільному позитиві, я зі своїм запитанням:
 
- Скажіть будь ласка, а на цьому заході не буде розглядатися питання поглинання представниками Партії регіонів великого бізнесу і його збагачення за рахунок малого й середнього підприємництва та зубожіння населення, яке відбувається при владі Партії регіонів?
 
Одні колеги, що стояли поруч, зустріли репліку іронічною посмішкою, інші зміряли мене суворим поглядом, треті застигли в тривожному очікуванні.
 
Тим часом Вілкул подумав-подумав і відповів. Зробив це у притаманному для правлячої партії та всіх «стабілів» стилі, тіпа «почую кожного»:
 
-  Я хотел бы подчернкуть роль мелкого и среднего бизнеса, в реализации программы корпоративной социальной ответственности, - почав високопосадовий  державний службовець Вілкул відповідати російською, ігноруючи звернення до себе українською. Щоправда, мовив він вже дещо з іншим настроєм, не таким як був раніше. – Например, по сельскохозяйственному направлению. Уже в этом году представителями аграрного сектора, это как раз средний бизнес, были переданы несколько единиц техники днепропетровскому аграрному университету для того, чтобы ребята смогли учиться на современной технике, повышать свою квалификацию.
 
Также в области проходят ярмарки вакансий, на которых ребята тоже могут найти свое первое рабочее место, устроится на различные предприятия отрасли.
 
- Це була відповідь на питання? - звернувся я до обласного керманича та той вже мене не чув. Розвернувся та пішов займати місце в президії. На цьому брифінг і закінчився.
 
Про те, як у нас в області все чудово-пречудово з соціальним партнерством бізнеса, влади і ЗМІ, а, звісно ж, буде ще набагато краще за губернатора Вілкула та президента Віктора Федоровича Януковича, у своїх урочистих рапортах про відвіданий семінар-практикум телеглядачам і читачам покажуть та розкажуть колеги з телебачення й друкованих видань.
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
© spetskor [14.09.2011] | Переглядів: 2570

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.5/54

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook