пароль
пам’ятати
[uk] ru

На Новому каналі помер Репортер


На Новому каналі помер Репортер
Констатація смерті новин Нового канала грунтується на данних перегляду інформаційних випусків. Трендом останнього часу стало зникнення з ефіру повідомлень про знакові політичні події в Україні.
 
Новини, які пропонуються глядачам, радше підходять для жанру розважально-пізнавальної передачі зі світу тварин. Глядачам показуть репортажи про довгоочікуване поповнення в тому чи іншому звіринці, детально інформують про випадки з життя зоопарків різних країн: там слоненятко народилося, туди жирафа перевезли, звідти бабаки повтікали, ще десь для самця панди подружку знайшли.
 
Сьогодні, приміром, у понеділок, 12 вересня, сюжети на вищенаведні теми глядачам запропонували замість топової новини про несподіване надання суддею Печерського суду Родіоном Кірєєвим підсудній у "газовій справі" екс-прем'єрці Юлії Тимошенко двотижневого терміну для підготовки до дебатів. Це тоді, коли попередні клопотання захисту про перерви для ознайомлення з матеріалами справи, звично відхилялися. То звідки ж така небачена лояльність? Одначе настільки крутий поворот у резонасному судовому процесі, до якого, без перебільшення, прикута увага всієї країни та світу, був Новим каналом цілковито проігнорованим. Хіба це нормально?
 
В випуску не було жодної новини не те що про опозицію, а взагалі на політичну чи соціальну тематику. Ніби ніде нічого. Сюжети про кудлатих, рогатих, хвостатих  в "Репортері" були продовжені декількома відеозвітами про нібито культурні події: передачу музею Булгакова в Києві малюнків, буцімто виконаних самим письменником; вручення Кучмою іменних стипендій студентам; виграш одного американця в лотерею та ще якась нічого не варта дрібнота.
 
Звертає на себе увагу виключно позитивний настрій всіх сюжетів. Не було висвітлено жодної проблеми, суперечки,  конфлікту. Ніби все в Україні чудово-пречудово, тихо і ніде нічого не відбувається, окрім як у звіринцях.
 
Складається таке враження, що це якогось "біло-блакиттного стабіла" посадили керувати випуском, щоб він ретельно пильнував за тим, аби не пройшло жодного контраверсійного сюжету на злобу дня зі сфери соціально-політичного життя країни.
 
"Тіпа", навіщо українському глядачеві морочити голову якоюсь там політикою! Нехай краще про жирафів з левенятами дивиться, як їм в звіринцях України та світу добре живеться. Може тоді і йому самому покращає.
 
У такий спосіб нам, українцям, замість нормальних новин про події в країні пропонують переключитися на проблеми братів наших менших. Якщо і надалі так піде, то від цих випусків глядачі самі можуть почати рикати, хрюкати, мукати.
 
Чи саме це і має на меті нова редакційна політика каналу?
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
© spetskor [12.09.2011] | Переглядів: 2372

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.9/39

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook