пароль
пам’ятати
[uk] ru

Чому українські глядачі обов'язково мають вшановувати загиблих росіян? І в жодному разі - навпаки


Чому українські глядачі обов'язково мають вшановувати загиблих росіян? І в жодному разі - навпаки
Прем'єрний у новому телесезоні випуск "Шустер-live" ведучий почав з хвилини мовчання на вшанування пам'яті російських хокеїстів ХК "Локомотив", які цілою командою загинули в авіакатастрофі при вилеті з Ярославля.
 
Так, це жахлива трагедія і велике горе. Росіяни в скорботі. Але яке відношення це нещастя має до політичного ток-шоу на державному телебаченні України?
 
Чи є катастрофа політичної подією? Ні. Вона сталася в Україні? Теж ні. Періодично в цілому світі трапляються різні лиха - і природні, і техногенні з чималою кількістю жертв. Чи на кожну таку надзвичайну ситуацію реагувала студійна аудиторія  "Шустер-live" хвилиною мовчання? Знову ні.
 
То чим "ліпша", вибачайте, авіакатастрофа в Ярославлі? Тим, що вона сталася в Росії? Чому вшанування пам'яті саме росіян має стати на українському телебаченні звичкою? А вони на своєму "Первому" каналі хоча б раз вшановували пам'ять наших шахтарів, які регулярно і масово гинуть під землею? То чому ж тоді ми, українці, маємо демонструвати свої скорботні почуття?
 
Серед загиблих в катастрофі знайшлося декілька вихідців з України? По-перше, світла їм пам'ять. По-друге, в ЗМІ пройшла інформація, що чомусь в них було подвійне громадянство - Росії і України. Якщо це відповідає дійсності, то як могло статися, що вони на руках мали паспорти двох держав?
 
По-третє, в Україні щодня українці гинуть на автошляхах, у лікарнях, на вулицях. Але ж ніхто не збирається робити хвилину мовчання традиційною для кожної передачі. То чим ці "буденні" жертви "гірші" за тих, що летіли в складі російської команди? До речі, наступного після авіакатастрофи дня на одній з міжміських трас України внаслідок лобового зіткнення вантажівки з маршруткою загинуло 10 пасажирів. Що, замало? Серед них не було росіян, а тому ДТП виявилася не вартою хвилини мовчання на знак вшанування пам'яті загиблих?
 
Виходить так, що ми, українці, зобов'язані розділяти з росіянами скорботу в зв'язку з їхніми нещастями, а їм перейматися нашими бідами - зовсім не обов'язково? Чому так?
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
 
© spetskor [10.09.2011] | Переглядів: 1508

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.8/42

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати