для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Бодгічитта*.


Бодгічитта*.
Коли вперше чуєш твердження Дмитра Корчинського, що Янукович посланий нам Богом, то відчуваєш внутрішній спротив цій безапеляційності.
 
Втім, пан Корчинський продовжує повторювати це твердження, як мантру і ти раптом відчуваєш, як ти досягаєш якщо не нірвани, то принаймні просвітлення. Мантри мають таку властивість – просвітлювати. Потрібно лише вибрати правильну асану й поринути в медитацію. І тоді можна відчути не лише гнучкість тіла та життєву енергію, але осягнути певні таємниці буття та зрозуміти нарешті сакральне «несповідимі шляхи Господні».  
 
Влада Януковича, як сито, крізь яке просіюється суспільство. Все мілке й мізерне осипається додолу, до ніг гаранта, а все більш вагоме й велике залишається. Його звичайно ж можна потрощити кувалдою, перетворивши на порох і просіяти крізь сито репресій, але іноді й молотки безсильні перед твердістю алмазів.
 
Але це так – метафори, до яких часом доводиться вдаватися, щоб не переходити на ненормативну лексику.
 
Правда ж полягає в тому, що завдяки Божому промислу, ми отримали можливість відділити нарешті мух від котлет. «Тушки» - вони ж не лише в парламенті гніздяться. Їх повно серед наших колег, знайомих, сусідів і навіть родичів.
 
Тих, хто завжди «тримав мазу» за ПР ми й так знали – вони відкрито стояли по той бік умовних барикад й своє ставлення до них ми сформували вже давно й наша толерантність визначалася лише степенем їхньої агресивності.
 
Але виявилося, що в нашому авангарді та ар’єргарді, в обозі, в медсанчастині причаїлися вони – ці вічні попутники переможців, ці паразити баталій, ці стерв’ятники революцій, ці мародери бунту.
 
Ще вчора вони були пліч-о-пліч, ще вчора вони співали разом з нами одних пісень, ще вчора ми наївно сподівалися, що можемо на них покластися  у важку хвилину, а вже сьогодні вони раптово підставили нам підніжку, повалили на землю, сіли нам на спину, заламали нам руки й радісно кличуть жандармів влади, щоб отримати з їхніх рук й одразу ж жадібно вихлебтати баланду зради.
 
Дякувати Богу ми їх тепер усіх знаємо поіменно. Вони засвітилися. Вони перервали ланцюг перероджень. А хіба не в цьому кінцева мета будь-якого бодгісаттви.
 
І все це завдяки Януковичу. То як же тут не повторювати за Дмитром Корчинським: «Янукович посланий нам Богом. Ом мані падме гум!».
 

 
* Поняття Бодгічитта відноситься до Вчення Будди, означає думку (Читту) про повне прояснення (Бодгі). Дослівно, бодгічитта — «Просвітлена думка».
© R`n`R [03.09.2011] | Переглядів: 2908

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.4/33

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook