пароль
пам’ятати
[uk] ru

ОСОБА перебира на себе центр політичної суб’єктності


ОСОБА перебира на себе центр політичної суб’єктності
Ми всі, учасники соціальних мереж, хоч почасти і не усвідомлюємо цього, беремо особисту участь у світовому революційному процесі  переходу суспільства до нової парадигми розвитку – від громадської до громадянської.  І швидкість переходу нагадує параболу.
Вперше у світовій історії кожна особа (безвідносно до влади чи бізнесу) отримала реальну можливість спілкуватися майже з кожним користувачем Мережі НЕЗАЛЕЖНО від жодних структур – від держави, від партій чи ГО. Тепер кожен громадянин може творити свою особисту організацію – на свої, суто особисті потреби і на свій особистий смак. Кожен може приєднуватися до певного  співтовариства чи виходити з нього – без жодного зовнішнього тиску.  
Ми з вами спостерігаємо (і створюємо) нове історичне явище: ОСОБА перебирає на себе центр політичної суб’єктності – від громадських і політичних ОРГАНІЗАЦІЙ. Вектор абсолютно чіткий: від громади до громадянина. Громадянина, який має стати Новою людиною – людиною майбутнього dt.ua/articles/31587. Сьогодні прийшла Нова доба: традиційні партійні структури вже відіграли свою роль політичних посередників в попередню, доінформаційну епоху, і відтепер мають полишити суспільну арену. За владу береться не рух, не партія, не громадська організація (хоч і вони поки що – теж), а вільний і незалежний від жодної організації ГРОМАДЯНИН. Гранично ясно усвідомити цей, дещо несподіваний, але очевидний факт, можна лише за попередньої психологічної підготовки, бо нове явище руйнує віковічне уявлення: впливати на політику можуть лише Організації, і ті організації мають лише ієрархічні структури.
© tertychnyi [30.08.2011] | Переглядів: 1965

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.0/30

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

забув пароль ::  реєстрація
пароль
пам’ятати