для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

День Незалежності. Відеоконспект


День Незалежності. Відеоконспект
У мене є фрагменти відеозапису мітингу, але я не думаю, що вас цікавлять полум’яні промови наших, прости господи, очільників. То ж відео-конспект починається шикуванням в колону.
 
Ви бачите, що люди налаштовані на мирну ходу. В першому ряду – дві жіночки з маленькою дівчинкою в національному строї. (22 с)
 

 
Перед колоною розгортають український державний прапор. Демонстранти скандують: «Зека – геть!», «Юлі – свободу!», «Луценку – свободу!»  (2 хв)
 

 
Колона починає рухатися вперед. (51 с)
 

 
Я пірнула під полотнище прапора. Люди скандують: «Зека – геть!» (35 с)
 

 
Колона наближається до Будинку вчителя. «Банду – геть!». (26 с)
 

 
Я пройшла до першого кордону, подивится, що там нас очікує. Хлопці у формі почувалися незатишно… (40 с)
 

 
Перший заслон знесло, як зносить бурхлива весняна вода зотлілий дерев’яний місток. ( 2 хв 37 с)
 

 
Другий кордон мав міцність бетонної греблі. Та людей це не спинило, десятки рук, в тому числі жіночих, кинулися розбирати паркан з металевих щитів. Зверніть увагу – автозаків за омоном ще немає. ( 2 хв 05 с)
 

 
Банду геть! (31)
 

 
Знову битва за паркан. (1 хв 21 с ) і ( 50 с)
 

 

 
До місця подій підтягуються автозаки. (11 с)
 

 
Нарешті до людей починає щось доходити…  Над Володимирською лунає: «Ре-во-лю-ція! Ре-во-лю-ція!»  І схоже, це не було відлунням мегафону. Цей заклик вирвався спонтанно і його автором був народ.
 

 
Політики зупиняють людей. (13 с)
 

 
Здається, політики не знали, як дати вихід цій енергії і, щоб уникнути вибуху, запропонували розійтися і зібратися на Майдані через дві години. Такий крок привів до бажаного (для влади і опозиції) результату: на Майдан із тисяч і тисяч прийшли лише кілька сотень. (53 с)
 

 
Я вже писала, що міліцейський кордон на бульварі Шевченка зупинив нашу трійцю і почав вимагати згорнути державний прапор. Я не очікувала такого нахабства, то ж свою зброю (відеокамеру) дістала з невеличким запізненням. Відтак в кадрі лише шкодливі обличчя служивого люду, та наші наші обурені голоси. (19 с)
 

 
Наступні кадри коментарів не потребують.
 
Банду геть! (24 с)

 
Юлі – волю! (25 с)

 
Зека на нари! (47 с)

 
Свободу політв’язням! (22 с)

 
Раптом крізь святковий гурт посунули чужі. Чому пишу «чужі»? Бо ті хлопці у формі, що стояли групками поміж людей, не викликали страху. Вони не розповсюджували флюїди агресії. У мене є записи, на яких хлопці регочуть разом з мітингувальниками, про щось весело розмовляють. Я не хочу розміщувати їх в неті, щоби не зашкодити їм. Бо то були свої люди. А ця сіро-чорна маса зі згорнутими масками на маківках викликала у народу легкий шок. Прислухайтеся, якими словами народ зустрічає цих «защітнічкав». (30 с)
 

 
Над Майданом залунало «Спасибо жителям Донбаса…»  Бачили б ви, якою радістю щирої вдячності засяяли обличчя людей. Причому, навіть, наші омонівці слухали цей добірний панегірик з неприхованим задоволенням. Я не розміщую це відео, щоб не підвести людей під монастир.
 
Не все так просто в данському королівстві…
 

 

© Лісовська [27.08.2011] | Переглядів: 3531

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.2/59

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook