для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Післясмак


Післясмак
Є в мене старовинний товариш. Ще зі студентських часів товаришуємо. Зараз він великий пошановувач доброго вина. Не якогось там "чорнила", а насправді щільно витриманого (за усіма вимогами) й правильно розфасованого. Повинен сказати, що це не так просто, як може здаватися на перший погляд.
 
Напередодні свята був в мене день народження й ми зібралися старою компанією. Декого не бачив вже майже рік, де з ким спілкуюсь регулярно, та не про те піде. Була відкоркована пляшка дійсно доброго вина і одразу ж виникла тема: а які якості та властивості воно повинно мати. Дехто почав розповідати щодо букету, дехто -- щодо смаку... Мій приятель, який спеціаліст, як я вже згадував, в цьому питанні, всіх уважно вислухав, та завершив суперечку єдиним махом. Вислухавши його ми всі вимушені були погодитись. А сказав він ось що: так, дійсно букет дуже важливий; так, смак повинен бути; але у доброго марочного вина повинен бути післясмак такий, щоб було приємно. Крапка.
 
Вчора я увімкнув телевізор (що роблю досить не часто). Почав клацати по каналах. По "2+2" футбол (яка гидота!). По ICTV якійсь руській фільм (це день незалежності, ага). А далі пішло ще гірше: Коротич старанно вилизує "гаранту", виступ того самого "гаранта" (так би мовити -- поздоровлення), репортаж про те, як "гарант" у Лаврі молився... Телевізора я вимкнув.
 
Так от до чого я це все? Післясмак гидотний від того свята залишився. Здавалось би, розкупорили пляшку вина двадцятирічної витримки. Та й врожай 1991 року був не самий поганий. Може й букет був (підлота Поплавський щось начебто співав, а товстуваті дівки біля нього начебто щось танцювали). Може й смак був (опозиція зробила спробу хоч щось зробити). А от післясмак... А от післясмак був гидотний -- наче кішка в рота насцяла.
 
Тепер сиджу й думаю: чи то в мене з рецепторами щось негаразд, чи не в одного мене такий гидотний післясмак по закінченні "свята". До речі, поясню чому "свято" в лапках. Тому що здалося мені -- не наше це свято. Не наше. А наше буде згодом. От тільки хотілося, щоб вже пошвидше було.
 
Ось такі невеселі роздуми. Пробачте, якщо комусь зіпсував настрій.
© Влад Виногоров [25.08.2011] | Переглядів: 2393

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.0/43

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook