для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Что день грядущий нам готовит?


Что день грядущий нам готовит?
Ранок 8.08.2011р. На Хрещатику по одну і по іншу сторону кілька тисяч мітинугвальників
 

 
В очікуванні автозаку (ми ще не знаємо, що Тимошенко і Луценко привезли в приміщеня суду ще о 7-ій ранку).
 

 
У білій тенісці то не Турчинов, а, мабуть, якийсь міліцейський чин (я його бачив по периметру подій багато разів), хоча і дуже схожий.
 

 
Вигляд з середини табору, де розташовані намети -приймальні депутатів
 

 
Панорама мітингу
 

 
ДД десант
 

 
Незрима присутність ДД на мітингу: роботи Воронза, Бобо, Ан-70, Панфілова, Фрога та ін. визивали щирий сміх у мітингувальників.
 

 

 
Бідний, бідний Родік! (Цілком щиро)
 

 
Вечір, стає відомо, що суд відхилив клопотання захисту про зміну засобу утримання Тимошенко, звучить заклик з трибуни виходити на проїздну частину Хрещатику для мирної ходи, кілька сотень мітингувальників  з усіх сторін вибігають на середину вулиці і, перекриваючи рух, шикуються у колону. Міліція спрацювала цілком професійно; бачу, як з усіх сторін біжать люди в чорному і в касках, гуртуються рядами і впевнено (мабуть їх цьому добре навчають) штовхають нас в напрямку тротуару.
 


 
Час від часу виникали спонтанні спроби прорвати оборону міліцейськиих кордонів, та вони також не увінчались успіхом, експромт не вдався, міліція незабаром, щільними рядами, по периметру оточила проїздну частину Хрещатика від ЦУМу і до Бесарабки
Ще одна спроба під проводом Турчинова  захопити плацдарм зі сторони Бесарабки за участю 50-ти самих активних учасників акції також не принесла успіху, міліція вже повністю контролювала сутуацію. У штовханині фото тут у мене не вийшло, тож взяв з Інету.
 

 
За самими скромними моїми підрахункам, в силовій акції одночасно було задіяно біля 1000 міліціянтів, котрі діяли швидко і скоординовано, бо коли в одному з епізодів група силовиків в азарті продовжувала пресувати протестувальників на тротуарі, до них підійшов хтось в цивільному і кількома енергійними командами відігнав їх назад на проїздну частину вулиці. Я тільки раз бачив, як один з міліціонерів, у відповідь на вигуки якогось, середнього віку чоловіка, коротким непомітним ударом ліктя в обличчя, відправив того в нокдаун.
Після того як стало відомо, що ЮВТ уже відвезли в СІЗО, офіційна частина мітингу закічилась і була продовжена святковим концертом.
 

 
На відміну від 2004р., коли на протязі усіх 17 днів помаранчових подій, на Майдані було задіяно мінімальна кількість міліції (в усякому разі у формі),учора їх було надмір багато, тому і тактику дій потрібно змінювати відповідно новим реаліям. Увечері на Хрещатику було вельми людно, більш ніж вранці, але, в основному, як сторонні спостерігачі, котрі знімали події на мобільники  та зовсім не  мали аніякого  бажання приймати в них участь.
 
© A.I.St [09.08.2011] | Переглядів: 4297

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.9/59

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook