пароль
пам’ятати
[uk] ru

"Вілкулівщина" на ДОДТРК


Голові Державного комітету
телебачення і радіомовлення України
п. Курдіновичу О.В.
громадянина України,
члена НСЖУ,
Інтернет-блогера,
автора сайту
«Спецкор»
http://spetskor.dp.ua/  
Мазура О.М.

 
Звернення

З приходом на Дніпропетровську обласну державну телерадіокомпанію нового керівництва (гендиректор – депутат облради від Партії регіонів Валентин Чанглі) її ефір втратив всі, бодай найменші ознаки політичного плюралізму. ДОДТРК перетворилася на рупор виключно правлячої Партії регіонів. Інформаційне наповнення Дніпропетровського Державного каналу стало нестерпно сервільним, кондовим, совковим. Негативні зміни, які відбулися, викликають асоціації з подорожжю на машині часу в добу СРСР до перебудови, тільки замість керівної КПСС – Партія регіонів.
 
Чому з ефіру обласного державного ТБ безслідно зникли політичні ток-шоу за участю представників різних політичних сил, зокрема тих, хто являє сьогоднішньому режиму Януковича реальну ідеологічну опозицію? Куди дівалися дискусії на актуальні теми сьогодення? На яких підставах право обміну думками з поточної ситуації в країні та області на ДОДТРК мають лише представники місцевої влади та партійного активу ПР?
 
У випусках новин вже дістали однотипні сюжети про відкриття осередками Партії регіонів дитячих майданчиків. В цих та інших сюжетах, які мають всі ознаки політичної джинси, під час репортажу з місця події в кадрі постійно майорять партійні прапори ПР. Самі випуски новин являють собою нарізку сюжетів з рапортами обласних і міських керманичів про свою успішну діяльність.
 
Левову частину складають сюжети з головами ОДА та облради регіоналами Олександром Вілкулом та Євгеном Удодом, а також посадовими особами міської адміністрації такої ж партійної належності. Вони переходять з однієї новини в іншу. Події на Дніпропетровщині та в обласному центрі висвітлюються виключно їхніми коментарями і оцінками.
 
Випуски новин вже неможливо дивитися. Від них так і тхне брежнівщиною, чи, по-сучасному – «вілкулівщиною».
 
Якщо раніше кольорова гамма рухомого рядочку новин змінювалася в залежності від пори року, то з приходом на посаду гендиректора регіонала В. Чанглі вона стала стабільно біло-голубою: білі букви на голубому фоні. Теж символічна річ. А чому б не виконати рядочок не в партійних кольорах ПР, а в національних – синьо-жовтих?
 
Так само можна було б оформити і логотип ДОДТРК – літеру «D» у верхньому лівому куту екрану. Вертикальну риску, приміром, зробити жовтою, а дугоподібну – синьою.
 
Також звертає на себе увагу катастрофічна одноманітність пропонованої телеглядачам концертної програми. У вихідні дні обідньої пори ідуть безкінечні повтори виступів тих самих естрадних виконавців, переважну більшість з яких складають російські співаки й гурти. А де ж українські? Чому в ефірі ДОДТРК прописалися представники російського шоу-бізнесу?  А якщо ж програма почасти і розбавляється чимось вітчизняним, то в основному шансоном Гаріка Кричевського.
 
Але ж не всі ж на Дніпропетровщини пройшли тюремні університети. Може президенту Януковичу та багатьом іншим членам його біло-блакитної команди і було б приємно прослухати всоте чи у двохсоте «Мой номер 245, на телогреечке печать» або щось на зразок цього, але ж в області осіб, які різного часу відбували покарання у вигляді позбавлення волі  –  поки абсолютна меншість.  То скільки ж можна Дніпропетровському Державному отруювати глядачів цим блатняком, нав’язуючи несмак і кримінальну вульгарщину?
 
Чи російська естрада та інші «гаріки» є особистими уподобаннями гендиректора ДОДТРК? Що хочу, те і ставлю? То нехай би слухав у себе вдома чи в робочому кабінеті, а не захаращував такою музичною чортівнею державний ефір.
 
P.S. Це звернення із зазначенням місця свого проживання, автор надіслав на персональну електронну адресу голови Держкомтелерадіо України Олександра Крдіновича,  вказану на відповідній сторінці офіційного сайту установи, а також до відділу зв'язків з громадськыстю та ЗМІ. Після роздруківки тексту, він буде надісланий і звичайною поштою.     
© spetskor [19.07.2011] | Переглядів: 1921

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.3/29

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook