для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Українці як вища форма розвитку людства.


Українці як вища форма розвитку людства.
Багато хто нарікає декотрі риси ментальності українського народу.
Практично на кожному форумі можна зустріти подібних нитиків. І те в укораїнців не так і то не надто.
Чого ж вони хочуть? Змін? Ні. Просто таким ниттям вони намагаються замаскувати своє підсвідоме розуміння величі та вищості української нації.
Наприклад нарікають на долготерпивість. Навіть ґлузують з гімну нашого. Ну типу ЗГИНУТЬ НАШІ  ВОРОГИ ЯК РОСА НА СОНЦІ.
А ле звернімось до історії.
Що ми бачимо:
Ці ж обри воювали проти слов’ян і примучили дулібів, що [теж] були слов’янами, і насильство вони чинили жінкам дулібським: якщо поїхати [треба] було обринові, [то] не давав він запрягти ні коня, ні вола, а велів упрягти три, або чотири, або п’ять жінок у телігу і повезти обрина,— і так мучили вони дулібів 16. Були ж обри тілом великі, а умом горді, і потребив їх бог, і померли вони всі, і не зостався ані один обрин. І єсть приказка в Русі й до сьогодні: «Погинули вони, як обри»,— бо нема їхнього ні племені, ні потомства.
Як бачимо така долготерпимість це не вада, а лише ознака визнання Божої сили, та смиренності. Тобто така риса українців є ознакою ВІДСУТНІСТІ  ГОРДИНІ Що безперечно вигідно відрізняє нас від наприклад північних сусідів.
 
Ще однією видатною рисою та ознакою більшої довершеності перед Богом, українців, порівняно з іншими народами є потяг до прекрасного. До красоти.
От наприклад коли якійсь народи хотіли підкреслити любов до свого правителя, як вони його називали? ВЕЛИКИМ, ГРІЗНИМ.
А як це робили українці? Наприклад ВОЛОДИМИР  КРАСНЕ (ЯСНЕ)  СОНЕЧКО.
Навіть вибір реліги був здійснений за тим самим принципом:
Ходили ми спершу в Болгари і дивилися, як вони поклоняються в храмі, тобто в мечеті, стоячи без пояса. Отож, поклонившись, сяде [кожен] і глядить сюди й туди, як на-віжений, і нема радості в них, але печаль і сморід великий, і недобрий є закон їхній. І прийшли ми в Німці, і бачили, як вони службу правили, а краси ж не побачили ніякої. І прийшли ми тоді в Греки. І повели нас [туди], де ото вони служать богові своєму, і не знали ! ми, чи ми на небі були, чи на землі. | Бо нема на землі такого видовища або краси такої, — не вміємо ми й сказати [про се]. Тільки те ми відаємо, що напевне бог [їхній] перебуває з людьми і служба їх єсть краща, ніж в усіх землях. Ми навіть не можемо забути краси тієї, бо всяк чоловік, якщо спершу спробує солодкого, потім же не може гіркоти взяти.
потяг до прекрасного в українців відбувається всюди. навіть в побуті:
- Як запрягати?
- Запрягай красиво!
Навіть так звана жалість та співчуття до ображених та скривджених владою бере свій початок саме з відчуття прекрасного. Ну от негарно вчинив хтось з кимось, навіть над не дуже чемною людино, а народ вже почанає спвічувати їй, Адже не приємно народу бачити НЕГАРНІ  ВЧИНКИ, кривду.
 
Відповідно почуття прекрасного розвинуло в українців і почуття гумору:
Аристотель в  «Поэтике» (II, 1448а, 16-18, V, 1449а, 32-36) формулирует «Комедия – есть подражание худшим людям, однако не в смысле полной порочности, но поскольку смешное есть часть безобразного: смешное – это некоторая ошибка и безобразие, никому не причиняющее страдания и ни для кого не пагубное; так, чтобы не далеко ходить за примером, комическая маска есть нечто безобразное и искаженное, но без страдания».
Або:
Крайнюю версию «теории превосходства» изложила М.Т. Рюмина, по мнению которой, смешное – это «ситуация зла, происходящая с другим», причем «субъект-наблюдатель тут попадает как бы на место Бога» и эгоистически радуется собственной безопасности. «Трагическое и комическое почти во всем совпадают (характер ситуации и положение человека в ней), а разнятся только в выборе точки зрения» (Рюмина, 2003. С. 115)

Саме вишостю українців зумовлено те що гумор українців добрий, щирий, веселий. Навідміну наприклад від россійських анекдотів де в першу чергу сміятись пропонують над ситуацією коли всі інші народи дурні а лише россіянин розумний........
 
Українці пішли набагато далі від своїх біологічних предків з царства природи чим інші народи.
Наприклад відома така ситуація коли наприклад
Многие писатели - от Гоголя до Шолохова - одним включением украинизмов в русский текст успешно вызывали и вызывают приступы зоологическою смеха у миллионов читателей.
І лише українці ніколи не глузують з подібного тваринного атавізму.
Адже це лише в царстві тварин певні відмінності (як в зовнішній фізіології, так і в мові (наприклад в співі птахів)) слугують своєрідним ЗАХИСТОМ від змішування.
Давня тваринна програма захисту свій-чужий в даному випадку просто запускається помилково і призводить до появи італійського фашизм, німецького нацизму, расизму, або й россійського націонал-шовінізму-рашизму.
 
Часто нам ставлять на вид як певну ваду, тривалу відсутність незалежної держави. Але насправді це лише підкреслює НЕАГРЕСИВНІСТЬ українців. що теж віддаляє їх від тваринного світу та агресивних інстинктів котрим підвладні наші сусіди.
Неагресивність та несприйняття агресії тісно зплітається в українців з відсутністю гордині.
Наприклад несприйняття окремими верствами народу визвольної боротьби Бандери, Мазепи, Петлюри, з тої ж таки площини. Адже вони бач проявляли несприйняття ситуації і поводились ГОРДО і АГРЕСИВНО.
Тому так суперечливо сприймаються окремими людьми в суспільстві.
 
А нападки окремих людей на так звану "еліту" нашої держави. Дє і те погано і те погано.
А що говорить нам наука:
Оказалось, что, помимо агрессивности, способности легко выдерживать чужой прессинг и быстро оправляться от поражения, все остальные качества могут быть у доминанта любыми.
А що говорять про "нашу еліту" як називають ДОМІНАНТа???
Правильно - ПЛЮШЕВИЙ  ЯНУКОВИЧ. Де агресивність? Не має. От один представник "еліти" недавно виволок якусь шльондру за волосся і натовк їй пику. Ну явні ознаки домінантності проявив. В інших би ієрархічних групах (більше наближених до тваринного світу) це стало би кроком в просуванні такого особя до вищої сходинки в ієрархії, а в нас? ЗАКЛЮВАЛИ, Ще й карну справу завели.
Навіть ПЛЮШЕВИЙ був незадоволений.
Та і взагалі за таких рис ментальності, чи можливо ввжати подібних керуючих домінантів ЕЛІТОЮ?
Адже вони і нехочуть нею бути.
Вони хочуть чого?
Того ж що і всі. ЩОБ  БУЛО  КРАСИВО.
Гарний маєток. Крута (красива) тачка, гарна дружина, гарно провести час.
Тобто хочуть бути НА  ВЕРХУ. Вони по-суті самі кажуть, що вони НЕЕЛІТА. Вони ВЕРШКИ суспільства.
А оскільки в нас суспільство з перехідною економікою, то наверх часто не пробиваються, а просто СПЛИВАЮТЬ.
Ну що саме спливає, я тут писати не буду, це було би некрасиво. Думаю і самі здогадаєтесь.
© miron [12.07.2011] | Переглядів: 2161

2 3 4 5
 Рейтинг: 39.8/48

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook