для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Савєцкій народ


Савєцкій народ
       Вимушений вибачитись перед персоналом, які можуть розглянути цю статтю, як направлену «на зведення особистих рахунків». Нічого особистого, просто виникла необхідність в уточненні термінології.
 
       Нещодавно під ІМХО Д.Корчинського (НІК  Б Р А Т С Т В О) http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/10435.phtml виникла досить цікава суперечка. Вимушений скопіювати коментарі для того, щоб шановні колеги зрозуміли суть питання.
 
MastodonT 30.06.2011 16:48:52
Вообще-то в отличие от вас, Генерал, лично я по военной форме не скучаю. Это раз. О каком логове "свидомитов" вы лопочите? Вы можете привести пример государственности укров? Киевскую Русь знаю. Имперскую Россию знаю. СССР знаю. А независимой Украины до 1991 года не припоминаю. Да и после 1991 года, как утверждают сами ура-патриоты, они продолжают жить под оккупационным режимом. Вот же парадокс какой! Вы не находите?

инженегр 30.06.2011 17:52:52
Толковая у Вас терминология...
Действительно с Вами тут излишне любезничают. Да и вообще, если Вы и на улице таким термином УКРЫ бросаетесь, то действительно нет государственности и самосознания, ЯКЩО ВАМ ЩЕ ПИКУ НЕ НАТОВКЛИ.
Хоть иногда совесть включайте, ТОЛЕРАНТНЫЙ Вы наш!

MastodonT 30.06.2011 18:48:54
Ух ты герой какой нашелся!
Чувачок, ты сначала "рыгам" набей пику. Только смотри в соплях не захлебнись...
У монитора  мы все такие смелые, что туши свет и ховайся! Только ваших подвигов почему-то ни хера не видно...

инженегр 01.07.2011 10:56:48
Ну во-первых я Вам не хамил. Во-вторых это ж Вы смелы у монитора, я ж написал о возможном употреблении Вами термина УКРЫ на улице и возможной реакции.
Хотите доказать, что Вы смелый, тогда проведите эксперимент.
А я порадуюсь за Вашу смелость.

mastodont 01.07.2011 11:32:57
Вы правы! Вместо обидного УКРЫ, надо было употребить лексически нейтральное - маргинальцы - жители приграничных территорий, которые пытаются создать свое государство на основе своей хатаскрайнеческой национальной идеи.
Успехи пока не впечатляют - прав был ющенко, когда заявлял, что народ какой-то неправильныйac
Ох и тяжело из говна конфету лепить

инженегр 01.07.2011 11:40:13
Вы с этой фразой можете тоже поэкспериментировать, как и MastodonT. Поддержите ТАКСКААТЬ инициативу.biggrin
Кстати, интересно узнать, а к какой нации (национальности) Вы и MastodonT себя причисляете.
Неужели Вы как мастодонты еще не вымерли, эти славные представители общности САВЕЦКИЙ НАРОД?

mastodont 01.07.2011 16:51:10
Интересно, - приходите с циркулем, доктор менге, Вы наш
mastodont 01.07.2011 16:51:10
Хочу напомнить, а может и просветить (технарю не стыдно этого не знать), что мастодонты вымерли не выдержав конкуренции с более эффективными организмами, поэтому Ваша аналогия с САВЕЦКИМ НАРОДОМ, более чем неуместна - современным УКРАинцам до уровня САВЕЦКОГО НАРОДА - как до луны рачки

       Трошки охолонувши від запалу суперечки я зрозумів, що я неправий з формулюванням МАСТОДОНТИ і відкривши мудру книгу епохи розвинутого соціалізму (УРЕ), вирішив більш детально розглянути цю тему.
 
       Знайти наукового пояснення, наведеного коментатором, терміну УКРИ мені не вдалось. Який зміст він вкладав у це слово, крім образи і приниження національної гідності українців (мене наприклад), не встановлено. Тому розглянемо інший термін.
 
       Всі пам’ятають , що термін «САВЄЦКІЙ НАРОД» вперше офіційно був закріплений Конституцією СРСР зразка 07.12.77 р.. Звернувшись до мудрої книги, енциклопедії видання 1977-1985 років, я знайшов там розшифровку цього терміну. Погодьтесь, що це формулювання найбільш повне і відповідає змісту, який закладався в цей термін, оскільки книга видана в ті часи, коли термін СОВОК ще не був у широкому вжитку і загальновідомим. Даю повну цитату і прошу вибачення за МНОГА БУКАФФ.
 
       РАДЯНСЬКИЙ НАРОД – нова історична, соціальна і інтернаціональна спільність людей, що інтегрує в монолітну соціалістичну єдність усіх класів та соціальних груп, усіх націй та народностей СРСР. Р.н. – стійке інтернац. утворення, яке характеризується зближенням класів і верств соціалістичного суспільства, розвитком міжнац. форм єдності трудящих, згуртованих спільністю соціалістичного ладу, маркситсько-ленінської ідеології, комуністичними ідеалами робітн. класу, принципами інтернаціоналізму. Найяскравіший вияв усі риси і властивості Р.н. дістали в розвинутому соціалістичному суспільстві. На сучас. етапі  комуністичного будівництва Р.н. розвивається на основі єдиного народногосподарського комплексу СРСР з властивими йому інтернац. територіальними зв’язками в межах єдиної загальнонар. д-ви.  Р.н. має єдині спільні органи держ. влади, єдине рад. громадянство. Р.н. характеризується єдиною системою соціалістичної багатонац. культури, спільним духовним обличчям, єдиною соціальною психологією, єдиним соціалістичним способом життя. Йому притаманні рад. патріотизм, соціалістичний інтернаціоналізм, дружба народів, почуття загальнонаціональної гордості радянських людей, колективізм, соціалістичний гуманізм. Інтернац. засобом спілкування Р.н. є рос. мова. Р.н. сформувався в процесі  будівництва соціалізму і комунізму як закономірний результат докорінного перетворення класових і нац. відносин, побудови нових, вищих форм людського співжиття. Найважливіша роль у цьому широкому соціалістичному утворенні належить союзові робітничого класу і селянства під керівництвом КПРС. Об’єднання трудящих на соціально-класовій, екон., політ. та ідеологічній базі соціалізму спричинює єдність їхніх нац.. інтересів в інтернац. справі побудови комунізму. В ході соціалістичного будівництва і розв’язання національного питання в СРСР в Р.н. відбуваються істотні зміни. Утворення соціалістичних націй, гармонійне зближення усіх трудящих за класовими та нац.. ознаками, класова солідарність виявляються і на рівні міжнац. єдності у формі зближення соціалістичних націй як складових частин єдиної інтернац. спільності – Р.н. Завдяки цьому Р.н. в розвинутому соціалістичному суспільстві стає новою істор. спільністю людей. КПРС розглядає утворення Р.н. як узагальнений підсумок усіх перетворень у житті рад. суспільства, один з показників побудови в СРСР розвинутого соціалізму і водночас важливу умову його поступового переростання в комунізм. КПРС постійно враховує роль цього фактора в керівництві суспільством, вважає його вихідним в аналізі досягнень і перспектив дальшого прогресу. (УРЕ, том 9, стор.259, видання м.Київ, 1983 р.)
 
       Коли я уважно перечитав це формулювання вздовж і впоперек, у мене вийшло, що об’єктивних причин для подальшого існування ГОМО СОВЄТІКУС в наш час немає. Судіть самі, де той СРСР? Куди поділось зловісна «керівна і спрямовуюча роль» КПРС? Але вони все одно є. Навіть у нас на ДД пишуть про необхідність введення російської мови як другої державної, розмахують на свята червоним ганчір’ям, і т.п. Правда КПРС їм замінив сумнозвісний РУСЬКІЙ МІР. Єдине що радує, так це те, що даний вид начеб то перестав розмножуватись і доживає свого віку. Ну не цікаві сучасній молоді їх ідеологічні мантри.
 
       Оскільки вивчати їх можна в наш час не тільки за викопними рештками, а й за окремими екземплярами, які ще навіть не занесені до Червоної книги, то мій термін МАСТОДОНТИ напевне не коректний. Предметом, для вивчення їх наукою палеонтологією, вони стануть років десь через п’ятдесят.
 
       Але ж якось цей штучно виведений КПРС вид людей треба науково назвати? Полиставши всі 12 томів УРЕ, я все-таки віднайшов більш-менш підходящий термін.
 
       МУЛ (лат. mulus) – свійська тварина; гібрид коня (кобили) й осла. М. неплідні, лише в кількох випадках зареєстровано одержання приплоду. М. невибагливі до кормів і утримання, менш сприйнятливі до хвороб, ніж коні, витривалі, відзначаються великою силою, довговічністю (живуть до 30-40 років); їх використовують в запрягу і як в’ючних тварин. У віці 1-2 міс. М.-самців каструють, бо інакше вони стають дуже вперті і злі. М. розводять в Азії, Африці, Пн. і Пд. Америці, Пд. Європі, в СРСР – у Закавказзі, Серед. Азії. Гібрид від ослиці і жеребця наз. ЛОШАКОМ. Він менший і слабкіший від мула. (УРЕ, том 7, стор.170, видання м.Київ, 1982 р.)
 
       Вочевидь мені в тих коментарях дістались в якості опонентів рідкісні, некастровані екземпляри злих і впертих самців-мулів. Що мене порадувало і заспокоїло, так це те, що ці тварини, а краще тварюки (які називають нас УКРАМИ) не розмножуються і на Україні їх не виводять. Так що повиздихають остаточно самі, навіть не потрібно прикладати зусиль для їх винищення.
 
       P.S. Вже закінчивши написання цього ІМХО, я цілком випадково натрапив на дуже цікаву статтю, написану ще в далекому 1958 році. В Інеті  її знайти не вдалось, тому дам посилання на друковане видання. Стаття називається «Малоросійство», автор Євген Маланюк. Прочитати її можна в книзі Євген Маланюк «Невичерпальність» (поезії, статті), упорядкованій з передмовою та примітками Леоніда Куценка, Київ 2001 р. видавництво «Веселка». Дуже рекомендую знайти цю статтю в будь-якій бібліотеці і прочитати, особливо колегам з деформованим радянським режимом світоглядом.
 
       P.P.S. Shrike, якщо будете зносити цю статтю з наведеної на початку причини, то прошу адекватного покарання також і до коментаторів, які виразили неповагу до України і українців. Я думаю, що наведених в ІМХО ссилок достатньо. Цитати з УРЕ я набирав вручну, тому також прошу не розглядати як копіпаст. pardon
 
© инженегр [04.07.2011] | Переглядів: 2500

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.2/52

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook