для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Звичка війни


Звичка війни
Математика - штука вперта, як і факти.
 
Що там каже народна мудрість? Що звичка - друга натура.
 
Що там свідчить наш сумний досвід? Що у нашої влади звички - геть дурні попри зовнішній лоск.
 
От і маємо  два рівняння:
 
звичка = друга натура
звичка = дурепа

 
Ще з п’ятого класу пам’ятаємо - якщо ліві частини рівняння є рівними, то й праві - теж рівні:
 
друга натура = дурна
 
Ой, таки дурна натура в нашої влади. І це ж не я придумав! Це суворе математичне доведення на підставі:
 
     - народного ідеального твердження, яке уособлює суспільно історичний досвід багатьох поколінь, що виражене у сталих мовних виразах - фразеологізмах;
    - суспільного досвіду сучасності, який формується на підставі інтеграції індивідуальних історій взаємодії з владно-кримінальною системою і виражається у стійкій відразі до неї та все більшого несприйняття на’язуваного системою корупційного феодалізму.
 
І як не рядилися б наші фефешники в демократичні та вишукані тоги, а варто їх налякати, як їх друга натура моментально перетворює європейські тоги на засране лахміття. Бо їх друга натура з іншого крадійського світу.
 
Попри всі заяви про демократичність та толерантність, про повагу та готовність до діалогу, звіряча бандитська натура проривається назовні. І тоді дії влади виглядають безглуздими дурницями. І дуже часто друга натура домінує, бо страх перед можливим спротивом непереборний і нездоланний.
 
Саме страх робить владу слабкою. Саме страх свідчить про слабкість влади. Хтось з римлян сказав: тільки сильний може дозволити собі мир... Розумні люди були латиняни... Вони не здатні на мир. Вони здатні тільки на війну і розуміють тільки мови війни.
 
Саме страх провокує їх на подолання межі між жорсткістю та жорстокістю. І якщо перше багато з нас могли б їм пробачити, то друге - ніколи.
 
Саме страх змушує їх вести себе за звичкою: зграєю накинутись на одного та знищити зухвало і жорстоко, щоб інші боялися. Саме їх страх створює наших героїв.
 
Вони самі бояться і тому не знають інших важелів управління. Для них повага і є страх. Саме тому вони нездатні управляти державою. Бо страх робить людей контрольованими, але не керованими. Це розрізнення надто складне для голови, що скута страхом.
 
На завершення. Нас очікує війна... Вона вже на порозі...
 
ЗІ Свідомо не наводив посилань на конкретні факти. Інтернет рясніє. Хотів висловити загальне враження, що виникає коли всі ці факти скласти до купи.
© Дядько бородатий [04.07.2011] | Переглядів: 1645

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.4/20

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook