пароль
пам’ятати
[uk] ru

В Україні на часі кампанія громадянської непокори


В Україні на часі кампанія громадянської непокори
Українці не мають іншого виходу окрім проведення рішучих, масових акцій протесту. Ми дійшли до межі, за якою – 1937 рік. Мова вже йде не про відкат до кучмізму (у порівнянні з нинішнім режимом той вже починає здаватися лише "квіточками"), не про повернення в СРСР "допєрєстроїчної" пори чи брежнєвської епохи, а значно раніше – до часів Голодоморів та НКВД.
 
Якщо так і далі піде, то знавіснілі януковичі незабаром посадять на лаву підсудних цілу Україну, перед тим побиту та катовану ними. І засудять її, бідну, і без того ледь живу, що вся в синцях і стікає кров'ю, до смертного вироку, який виконають за участю спеціально запрошених в якості почесних гостей високопосадовців з Москви у прямій трансляції на Першому Національному та всіх державних каналах Російської Федерації.
 
Нині вже не можна сподіватися на вирішення ситуації виключно стандартними політичними методами. Опозиція не в силах протистояти бульдозеру чинної влади, під який вона потрапила. Її вже по-донецьки закатують в асфальт. Репресивна машина розкручується "УРКАноїдами" на повну потужність.
 
Вона не обмежується найголовнішими конкурентами - найбільш публічними і знаними особами. Терор спускається все нижче, доходячи до кожного пересічного українця, поміченого в нелояльності до діючого режиму.
 
За таких обставин крах української демократії і державності – невідворотній. Януковичі працюють на тотальне знищення України і українців. Як політичного, національно-культурного, так і економічного. Вони ставляться до України як колонізатори, як окупанти, як призначені з-зовні гауляйтери територій.
 
Замість обіцяного "покращення життя вже сьогодні", Україна отримала цілком протилежне – навмисне, свідоме, цілеспрямоване та повсякденно здійснюване погіршення життя у всіх сферах для всіх категорій і прошарків українського народу.
 
Це свідома політика національно-культурного, духовного й економічного неогеноциду. Нинішні правителі ніколи не були і не вважали себе українцями. Натомість завжди дивилися на Україну очима її ворога.
 
Радянізація, енкаведизація і русифікація стали одними з основних напрямків запроваджуваної політики. Їхня ціль – перетворення країни на поліцейську зденаціоналізовану державу з повністю стертою, витравленою з генетичної пам'яті українською ідентичністю. Під загрозою свого існування опиналася як держава, так і українці як нація.
 
Якщо ми сьогодні не вийдемо на вулиці за власною ініціативою, завтра нас виженуть туди через судові рішення та за допомогою бійців виконавчої служби чи міліцейського спецназу.
 
Цьому максимально сприяють кодекси, які приймаються новою владою. В них все робиться, щоби зробити з нас рабів, поставити на межу існування та перетворити на упокорену, позбавлену всіляких прав в тому числі на власну честь і гідність мовчазну, зденаціоналізовану біомасу.
 
Нині українських вірян позбавляють української церкви, надаючи всілякі преференції Московському Патріархату; в малих і середніх підприємців забирають бізнес; а незабаром українців викидатимуть на вулиці з їхніх осель – за комунальні борги.
 
Не випадково, найбільше фінаснування цього року отримали саме силові відомства – саме ті, які безпосередньо проводитимуть репресивні заходи.
 
Маємо піднятися з колін вже зараз. Поки в нас ще є сили. Поки пам'ятаємо неповторний аромат вибореної нами ж свободи і усвідомлюємо себе вільними людьми. Всі негаразди минулих 5 років тьмяніють в порівнянні з тим жахом, який насунувся на Україну сьогодні.
 
З кожним днем Янукович стискає накинутий ним разом з Медвєдєвим і Путіним зашморг на шию України все міцніше. Вони діють спільно, узгоджено. Так само єдиним фронтом українське суспільство має протистояти їм нині, поки країна не знесилила остаточно, поки ще дише.
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
© spetskor [01.07.2011] | Переглядів: 2247

2 3 4 5
 Рейтинг: 35.9/50

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook