для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Юля. Альтернативний погляд


Юля. Альтернативний погляд
Всім симпатикам Юлії Володимирівни, чия прихильність до неї радше нагадує служіння культу "Юсмалос" (Біле Братство Деві Марії Христос), пропоную свій погляд на їхню улюбленицю, альтернативний раніше висловленому в "Дурдомі". Роблю це абсолютно без найменших сподівань бути почутим і зрозумілим, адже подібна сектантська любов до Леді Ю, яку сповідують відомі на сайті ідолопоклонники, унеможливлює сприйняття будь-якої критики щодо об'єкту їхнього поклоніння. Відтак всі, хто наважується сказати бодай півслова супроти "ясновельможної", автоматично зараховуються біло-сердешними у "вороги народу" і тавруються ганьбої як останні "скотопадлюки" - так вони називають всіх, хто не є союзниками Тимошенко, а надто - хто декларуює свою шану і повагу Президенту України Віктору Ющенку. Тож публікую свій допис в рамках плюралізму і свободи обміну думок, хоча вважати дискусією те, що послідує в коментарях після прочитання статті, теж буде дуже важко. Майже неможливо. Політичні сектанти, засліплені ненавистю до опонетів, не здатні до цього. "Білі братчики" можуть лише таврувати, цькувати і кидатися лайном.
 
Не потрібно вирізнятися надзвичайною спостережливістю, аби помітити, що на Юлії Тимошенко ледь не кожного нового дня - нова сукня. ВОНА мабуть вважає, що такими нескінченими прем'єрами радує на лише себе, але й всю країну, кожну українську родину, всіх громадян - і чоловіків, і жінок.
 
Враховуючи соціальний статус Леді Ю, можна впевнено припускати вартість убрання. Можливо і не кожен наряд від пресловутого Луї Віттона, але якщо стрій і не цієї надпрестижної марки, то все одно він коштує ніяк не менше певної суми, нижче якої нашій "принцесі" не дозволяють опуститися її смаки і статки.
 
Що б це могло означати? Який месидж посилає суспільству Юлія Володимирівна? До чого така повсякденна пихата демонстрація розкоші?
 
Може, ВОНА хоче цим підкреслити здобутки в економіці країни? Намагається у такий спосіб заспокоїти людей, що, мовляв, ситуацію стабілізовано, в країні все вже гаразд і кризу подолано?
 
Проте щодо заспокійливого ефекту для пересічних українців від такої інтенсивної "терапії" є великі сумніви. По-перше, "перемога" над кризою ще не відбилася на рівні їхнього життя - як ледь зводили кінці з кінцями, так і продовжують, майже без надії сподіваючись на світ в кінці, здається, безкінечного тунелю.
 
А по-друге, такі дефілювання скоріше навпаки дратують, нагнітаючи соціальну напругу, оскільки кожного разу засвідчують безмежну прірву між звичайними громадянами і тими, хто перебуває на владному олімпі.
 
Подібна звичка була притаманна Леді Ю і до всесвітніх економічних потрясінь, що повністю накрили країну. Але з їхнім настанням, демонстрована очільницею уряду нездоланна тяга до розкоші аж ніяк не вщухла, ані трохи не стала меншою.
 
Чого більше в нерозумінні Юлією Влолодимирівною почуття міри: браку вихованості та інтелігентності чи якоїсь хворобливої, ледь не маніакальної, незупинної пристрасті до блиску й пишноти на фоні загальних злиднів і зубожіння, що панують в країні за її ж урядування.
 
Звідки в неї таке бажання будь-що виділитися своїм багатством, підкреслити свій надособливий стан, акцентувавши на його недосяжності для простих смертних?
 
Чи не тягнеться така надмірність з минулих часів виникнення й формування нового соціального прошарку, який в народі на теренах колишнього СРСР отримав назву "новых русских"? Чи не уподібнюється їм у такий спосіб очільниця українського уряду, насолоджуючись своєю приналежністю до класу обраних? Чи не є це свідченням того, що будучи родом з тих часів, ВОНА там ментально і залишається?
 
Окрім морально-етичної площини, таке явище має й суто технічні проблеми, про способи розв'язання яких можна лишень здогадуватися. Судіть самі.
 
Для того, аби з'явитися на людях в новій сукні, жінці потрібно витратити чимало часу на багато чого, зокрема: визначення з задумом, підбір тканини за кольором і фактурою, примірки - це якщо йдеться про пошиття на замовлення.
 
Якщо ж купувати готове, то все одно потрібен час, щоби переглянути каталог, обрати потрібний фасон і розмір, добре роздивитися плаття в натурі, звіривши його з картинкою, покрутитися перед дзеркалом одягнутою в обновку, а також підібрати під сукню взуття, аксесуари, прикраси.
 
Можна припустити, що в Юлії Тимошенко є для цих справ її вірні і перевірені консультанти. Але ж і на спілкування з ними теж потрібен час. А такий процес у "принцеси" - повсякденний, бо в новому ВОНА, без перебільшення - майже кожного Божого дня! То коли ж ВОНА працює?
 
І ще дуже цікавить. Враховуючи неосяжну кількість одягу, взуття і т.д. і т.п., куди пані лідерка це діває і де тримає? Це повинні бути цілі контейнери! Яких фантастичних розмірів складські приміщення потрібно мати для зберігання такого скарбу?
 
В той же час історія має достатньо яскравих прикладів, коли жінки-політики - очільниці парламентів, урядів, навіть президентки - без жодних втрат для свого високого статусу і жіночого шарму поводилися, м'яко кажучи, куди скромніше. І при цьому були державними діячками в куди заможніших країнах, ніж наша.
 
Серед сучасниць Леді Ю, взяти хоча б канцлера Німеччини Ангелу Меркель: та один тиждень в синьому піджаку ходить, другий - в червоному. І нормально, ніяк не комплексує з цього приводу і громадян не дратує. Натомість, отримує від них лише підтримку.
 
Можна лише уявити, щоб там розпочалося, якби пані Ангела послідувала прикладу Тимошенко. Навряд чи б німці таке стерпіли і пробачили.
 
"Справедливість є, за неї варто боротися" - одне з улюблених гасел, а може, й життєвих принципів Юлії Володимирівни. Є на споріднену тему й інший вислів, котрий було б не зайве принагідно нагадати.
 
Конфуцій свого часу сказав приблизно так: "Якщо в країні є справедливість - соромно бути бідним і нікчемним, Якщо справедливості немає - соромно бути багатим і знаним".
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
© spetskor [26.06.2011] | Переглядів: 2267
Мітки: #Тимошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 25.9/92

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook