пароль
помнить
uk [ru]

Унікальний шлях становлення унікальної нації


Унікальний шлях становлення унікальної нації
Був трохи учасником подій, а от тепер і надалі став спостерігачем.
Я знаю, що ніколи не піду служити будь-кому. Ніколи не увіллюсь в будь-які партійні лави.
Це позбавляє мене можливості пити п'янкий гарячий напій суспільного життя, пристрастно відстоювати право свого племені займати належне йому місце під сонцем.
 
Натомість я отримую можливість вільно і чесно досліджувати і прогнозувати. Тим і втішусь.
 
Отже, на моє уявлення і на мою думку, ми знаходимося на початковому етапі становлення новітньої української нації.
 
Попереднє уявлення про те, що із здобуттям незалежності українська етнокультурна частина суспільства стане спроможною створити властивий їй державний устрій і асимілювати (чи хоча б приєднати по периметру) інші етнокультурні спільноти України, таке уявлення виявилося хибним.
 
Вирішальний експеримент було здійснено у минулому році під час виборів Президента. Всі партії, течії і угрупування націоналістичного гатунку мали можливість прагматично згуртуватися навколо Юлії Тимошенко, оскільки з двох кандидатів саме вона грала роль висуванця як проукраїнської, так і продемократичної спільноти. Всілякі кириленки-тягнибоки-яценюки мали укласти договори з Тимошенко про взаємодопомогу, і активними діями простимулювати своїх виборців вибороти перемогу. Цього не сталося ..
 
Інакше кажучи, результати екперименту можна тлумачити як неспроможність етнокультурного українства, а також і продемократичної частини суспільства, піднятися на державотворчій рівень.
 
Влада перейшла до рук ПР - антиподів українства і демократії.  
 
ПР завжди мала владу у своєму ареалі України, тому що ПР за своєю суттю є мафія, тобто неофіційна ієрархічна структура, що паразитує на безправному населенні і ресурсах на всіх рівнях корумпованої владної вертикалі.
 
Отже, на минулорічних виборах ПР здобула можливість легалізувати свою перевірену і налагоджену мафіозну вертикаль. Поки що важко зпрогнозувати здатність мафії, що опанувала офіційну владу, до розвитку у сучасну державу .. Але на сьогоднішній день, як воно виглядає, ПР впенено тримає владу і досить вправно реагує на хочнайменші загрози з боку суспільства чи навіть "старшого мафіозного брата".
 
А, до речі, старший брат повіся по відношенню до нашої мафії не те щоб без поваги, але просто як хижак до жертви. Старший брат зробив спробу просто підкорити нашу братву з Печерських пагорбів. Ключовою обставиною виявилася ціна на газпромівський газ .. Наприкінці року, з нової ціни за газ, ми дізнаємося, чи погодились кремлівські хижаки вважати наших койотів достатньо зубастими. Так чи інакше, а ПР змушена вже не гратися в "європу", а таки реально завести туди свої лапи, адже Раша вирішила покінчити з набридлою українською двовекторністю, поки при владі в Україні сидять відомі на весь світ гопники.
 
Прямуючи до Європи, ПР змушена також робити поступки етнокультурному українству. Принаймні, гучні піарні кроки в цьому напрямку час від часу лунають. Тут слід зауважити, що мафіозам знайти загальну мову з націоналістами значно простіше, ніж домовитися із демократами .. Мафіози будуть знищувати Тимошенко і Луценко, але не пресуватимуть по-справжньому Тягнибока. Тому що націоналісти так само не поважають сучасну європейську демократію, як її не поважають мафіозі.
 
І що є характерним, просуваючись на захід, ПР утворює там владну вертикаль не стільки з донбаського резерву, скільки з аборигенів. Йде процес взаємно проникнення - ПР українезується, а Україна пропеерюється. Виходить така собі капеерес капіталістичного різновиду. Саме симбіоз мафіозів з національно свідомими створить на Україні унікальну націю ..
 
А демократія? Поки що вона буде поверхневою, декларативною .. Головним чином - для задоволення вимог прискіпливої Європи. Але Європі цього вистачить, адже проти зазначеного безальтернативного симбіозу вона постає безсилою .. Тим більше, що Україна зміцнює свої кордони з Росією і має наміри створити умови для допуску на свої лани європейського капіталу ..
 
Ні, ні і ще раз ні! Не може бути й мови про тихе мафіозне щастя! Ми будемо свідками спорадичних суспільних заворушень .. Ми побачимо і криваві зіткнення в самій зграї хижаків за владу, за нові пріоритети .. Струси будуть .. І корупція залишться. Але симбіоз мафії і націоналістів виявиться життєздатним, нмд.
 
Наприкінці зазначу, що на наших очах завершується суспільна активність третього покоління ("покоління синів") радянської епохи. Це був помітний прошарок демократично налаштованих українців (їх вплив на суспільне життя, до речі, виглядає більшим за вплив їхніх "колег" у Росії). Вони були освітченими і суспільно активними громадянами .. Після їхнього відходу від активності в суспільному житті України утвориться застій .. Далі демократія почне поставати двома шляхами - зсередини як спосіб забезпечення права власності і можливості ведення бізнесу і ззовні на вимогу сталих демократій, яким важливо для капіталовкладень мати у нас таку ж систему, яка існує у них.
 

 
© Карт [12.05.2011] | Просмотров: 2266
Метки: #Тимошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.3/32

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить