пароль
помнить
uk [ru]

Може авітаміноз?


Може авітаміноз?
Таке враження, що відбувається весняне загострення. Такий собі авітаміноз … мовний.
 
Для вірності зразу ж сформулюю своє відношення до цього питання … українець це громадянин цієї держави який любить цю землю, поважає її історію та мову й прагне щоб вона стала затишною, й громадянин в ній знаходився на першому місці.
 
А тепер можна й по суті. Чи є мовне питання нагальним? Як на мене, то на даному етапі воно нагальне поки тільки для тих хто хоче відволікти громадян від найбільшої проблеми українського сьогодення … антиукраїнської «влади».
 
Поясню чому.
По перше мовне питання на законодавчому рівні в Україні вирішено, державна мова українська, функціонування державних органів, органів дошкільної, середньої та вищої освіти, судів, правопорядку та т.п. відбувається державною мовою. І навіть ця цілком антиукраїнська «влада» поки не наважується в цьому питанні робити різких рухів бо за її ж словами … «умови для цього поки відсутні».
 
Ні, не настільки наївний щоб з шальок терезів скидати пробні «шари» щодо спроб «влади» закриття українських шкіл в Донецьку та ще й необмежено фінансованих інформаційно-медійних заходів нашого північного сусіда, який з цілком зрозумілих хворобливо-імперських причин намагається зробити проблему російської мови в Україні актуальною.
 
Але все ж давайте будемо відвертими, що кардинально вплинути на мовну політику в державі та невілювати зовнішні впливи є можливість тільки змінивши нинішню «владу» на державницьку українську. До того часу це тільки балачки.
 
Крім того, треба зважати також на те, що «проблема» російської мови сильно перебільшена інформаційно-пропагандиськими заходами. Повторюсь, але згідно статистичних досліджень тільки для 8% населення України вона актуальна. А це складає тільки половину від 17% етнічних росіян, що проживають згідно останнього перепису в Україні. Живим прикладом неактуальності цієї «проблеми» є місцевий регіональний «пісняр» Дончанин, за словами якого він не тільки безперешкодно вживає російську мову, а ще й успішно нею заробляє.
 
Так що на даному етапі щодо мови, дійсно важливим є … заходи громадськості які не даватимуть нинішній «владі» можливості відхилятись від законодавчо встановлених позицій державної мови та її функціонування.
 
Крім того досить сильно здивувала позиція одного дописувача, котрий цілком правильно класифікувавши нинішню «владу» як … «оформлений, структурований, організований клас паразитів-феодалів … має до своїх послуг державну машину, якою б недолугою та порепаною вона не була. Цей клас чітко й ясно усвідомлює свої інтереси.»
 
Але чомусь закликає боротись з «владою» виключно підпільними методами … «Створення адекватної за потугою організованої й структурованої сили з числа найактивніших, найтямущих і найуміліших громадян. Вишкіл цієї сили, нейтралізація провокаторів і диверсантів, проникнення в усі державні структури, політичні партії й громадські організації. Тотальная інфільтрація в усі легальні суспільні інституції.
… Плекання строгої дисципліни й ієрархії.»
 
І добре якщо це тільки думки недолугого дилетанта, котрий трохи «перечитав» книжок про УПА, а не провокатора, котрий хоче допомогти «владі» отих «найактивніших, найтямущих і найуміліших громадян» підігнати під такі статті Кримінального кодексу України, як …
Стаття 260. Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань
Стаття 258-3. Створення терористичної групи чи терористичної організації
Стаття 255. Створення злочинної організації
 
Добре ще хоч ешелони під укіс пускати з схрону не закликав.
І це в той час коли є легальна можливість створення власних партій, рухів та громадських організації й абсолютно легальним шляхом цілком демократичних процедур не тільки впливати на нинішню «владу», а й змінити її. Навпаки дуже важливо, що у громадян, спираючись на положення тієї ж Конституції (ст.5 та інші) є можливість в законний, відкритий, легітимний спосіб усунути незаконну «владу», що потребує для свого досягнення тільки бажання громадян, їх достатньої кількості та злагодженості дій. Отаке розширення та єднання спільноти дійсно потрібне.
 
Так що повертаючись до початку нашої розмови, не варто відволікати себе загальними балачками і якщо для більшості громадян є дійсно нагальною потребою усунення антиукраїнської «влади», а українцем вони вважають громадянина цієї держави, який любить цю землю, поважає її історію та мову й прагне щоб вона стала затишною, а громадянин в ній знаходився на першому місці, то не бачу сенсу у спробах таки знайти між нами різницю за якимись іншими ознаками.
 
Шануймося, бо ми, громадяни України … того варті!
 
P.S. Для того щоб наочно було видко як ми, на відміну від них, бездарно втрачаємо час, наведу данні з нового списку Forbes – до якого ввійшли 5 українських мільярдерів :
 
Рінат Ахметов – 39-й, 16,0 млрд. доларів (рік тому – 5,8)
 
Віктор Пинчук – 336-й, 3,3 млрд. доларів (рік тому – 3,1)
 
Ігор Коломойский – 459-й, 2,5 млрд. доларів (рік тому – 2,0)
 
Геннадій Боголюбов – 459-й, 2,5 млрд. доларів (рік тому – 1,7)
 
Констянтин Жеваго – 488-й, 2,4 млрд. доларів (рік тому – 1,2)
 

© Блик [10.03.2011] | Просмотров: 3004
Метки: #Тимошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.1/49

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить