для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Табачник і Шевченківська премія.


Табачник і Шевченківська премія.
Скажіть мені, тільки чесно, от вас не дивує підозріла незнищенність Дмитрія Табачника. І студенти проти нього акції влаштовують, і творча інтелігенція протестує, і сивочолі академіки листи пишуть, а йому хоч би «хни».
 
Посміхається собі у вуса нахабною єврейською посмішкою і якби дає всім цим протестувальникам зрозуміти, що мав їх усіх глибоко у носі. Ще здається трохи й презирливо вякне (як колись його теперішній начальник Азаров): «Да пашлі ви!».
 
Але ж ні – маска інтелігента, під якою Табачник за роки своєї діяльності на ниві боротьби з Україною, навчився приховувати гниле українофобське нутро, не дозволяє це робити аж настільки відверто.
 
Посилає він більш витончено. Тим більше теперішня посада дозволяє. Ми йому протест, а він нам нищення української освіти, ми йому демонстрацію, а він нам підвищення плати за навчання, ми йому акцію непокори, а він нам закриття українських шкіл.
 
Будь-який міністр, в будь-якій цивілізованій країні сам би вже давно пішов у відставку, зіткнувшись з таким неприйняттям власної персони в суспільстві. А цьому як з гуски вода.
 
Хтось таки добре кришує цього мальчіка. Навіть Ганна Герман, яка по початках гризлася з Дімою, раптом присмиріла, наче її хтось затягнув в темний кут і, приставивши до горла фінку, прохрипів, бризкаючи в обличчя смердючою слиною: «Діму аставь в пакоє!».
 
І залишила. І навіть хвалити почала. Мовляв Табачник все робить правильно, наступаючи на українську мову. Молодь у нас протестна, тож на зло міністру мову буде вивчати і нею спілкуватися. Отже нищення всього українського, за спотвореною логікою Герман, українцям лише на користь, а це означає, що Табачник маладца.
 
Янукович взагалі робить вигляд, що Табачника не існує. Воно й не дивно. Тут дай його розібратися з усіма чорногоріями, з чехіями разом з чехословаччинами, космодромами, бебелями й усякими іншими ввімкненнями, а ви зі своїм Табачником.
 
Та все ж знаходяться ще ті, хто сподівається, що Табачника таки підуть. Лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Василь Шкляр заявив, що не може прийняти Шевченківську премію, доки посаду міністра освіти і науки, молоді та спорту обіймає Дмитро Табачник.
 
Навіть листа написав Януковичу з цього приводу.
 
Та якщо хтось на мить подумав, що Василь Шкляр взагалі відмовився прийняти премію, то це не так. Це для наших депутатів 260 тисяч гривень не гроші, а для бідного письменника ще й які. Хоча я ще не чув, щоб хтось з наших депутатів відмовився хоча б від щорічної матеріальної депутатської допомоги в 40 000 гривень.
 
То що ж ви хочете від письменника, все багатство якого у вмінні в правильній послідовності записувати слова. От ви б відмовилися від суми в 260 тисяч, яку ви заслужили? Я б, як усі бідні люди, не відмовився.
 
Тож і Василь Шкляр, щоб не дай Боже премію не відібрали, підстрахувався висловивши свою повагу Януковичу й підкресливши, що його позиція ніяк не стосується особисто Віктора Федоровича, а має відношення виключно до Д.Табачника.
 
І ви думаєте, що після цього листа Янукович відправить злісного українофоба у відставку. Аж ніяк. Не його Діма креатура. А тих, на кого сам Янукович заподатливо працює.
© R`n`R [05.03.2011] | Просмотров: 6027

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.0/46

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook