для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Коли вони набрешуться?


Коли вони набрешуться?
Провал перемовин між Тимошенко та Януковичем- найсвіжіша сандальна тема в українській пресі. Як завжди, вони ведуть свої справи підкилимно, за спинами народу. Вершачи свої не зовсім  чисті справи, в азарті вони "не помітили", як почали "чистити" під себе Конституцію. Цікаво порівняти версії Тимошенко та Януковича:
Тимошенко:Під час переговорів...мова не йшла ні про продовження повноважень парламенту, а ні про однозначне ОБРАННЯ ПРЕЗИДЕНТА В ПАРЛАМЕНТІ, ні про будь- які заходи щодо обмежень свободи слова...
Єдина умова, від якої ми категорично відмовилися...- коли Віктор Янукович запропонував ОСОБИСТО таку "екзотичну" норму Конституції, відповідно до якої кандидатом у президенти могла бути обрана тільки людина, не молодша 50- річного віку...
Януковичич: Під час переговорів було розглянуто шлях внесення змін до Конституції, які передбачали ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА В ПАРЛАМЕНТІ...
Литвин стверджує, що проект Конституції, опублікований у ЗМІ, був узгоджений БЮТ і Партією регіонів. Про це він сказав у відповідь на запитання про те, що після зриву домовленостей БЮТ почав відхрещуватися від авторства опублікованих змін до Конституції.
"Це був узгоджений проект між двома політичним силами і це правда, яку знають всі.
Литвин також розповів, що документ, який БЮТ і Партія регіонів принесли йому на ознайомлення, незважаючи на неприйнятність положень, що містилися у ньому, "з юридичної точки зору був виписаний бездоганно".
"Мені сказали так: "Ви можете з ним (документом) ознайомитися, але жодної зміни, жодної коми внести не можна, бо все узгоджено", - розповів голова Верховної Ради.
"Технічно, з юридичної точки зору, він виписаний бездоганно під ту мету, яку визначили, і тому прочитати можна, отримати насолоду і розслабитися, бо змін жодних бути не може", - додав він.
Разом з тим, за словами Литвина, після ознайомлення з нормами про обрання президента в парламенті і пролонгацію повноважень депутатів, він заявив ініціаторам, що "вони мають усвідомлювати, що будуть їздити лише безмежним простором Радянського Союзу, оскільки до цивілізованої Європи їх не пустять".
Як кажуть, коментарі зайві.
 
А це стаття з "Газети по- українськи"
 
www.gazeta.ua
Тимошенко вже не стане президентом
09.06.2009
 
Союз БЮТу і Партії регіонів не відбувся. Без 5 хвилин коаліціанти нагадують тепер двох спільників-злочинців: завзято топлять одне одного, аби якомога менше втратити в очах виборців. Адже попереду не замислені ними корпоративні вибори президента у Верховній Раді, а таки всенародні.
Янукович однозначно втратить менше: явка з повинною має свої переваги. Хто перший здав компаньйона, тому коротший термін. Натомість Тимошенко можна виборами вже особливо не перейматися. Бездарне господарювання на посаді прем’єра і так зменшило її популярність.  А велика готовність до узурпації влади, практично цілковитого відсторонення народу від впливу на неї, бажання знову вдягнути намордника на пресу — з усім цим багажем лідерці БЮТу вже точно не варто розраховувати на президентську посаду. Причому рішучість Тимошенко щодо втілення всіх тих небезпечних для країни планів була набагато більшою, ніж у Януковича.
Водночас аж ніяк не варто ідеалізувати і його — а зараз лідера ”регіоналів” представляють мало не рятівником української демократії. Тимошенко і Янукович варті одне одного. Фінал їхнього політичного роману ще раз доводить, що про жодний порятунок держави від кризи не йшлося. Хіба ми зараз чуємо про якісь розбіжності у баченні союзниками шляхів подолання економічних негараздів? Звісно ні. Причини нестворення широкої коаліції впираються у  зміну Конституції. Янукович дуже хотів, але елементарно побоявся зробити те, на що була цілком готова Тимошенко. Обоє вже погодилися на обрання президента в парламенті, зміну системи виборів до нього з метою закріплення поділу влади на двох, продовження повноважень нинішньої Верховної Ради та інші немислимі для демократичної країни речі.
Найбільше має дякувати Арсеній Яценюк
Та що Янукович і Тимошенко — показовою була реакція політиків загалом. Лише одиниці у фракціях БЮТу і Партії регіонів відкрито виступили проти згубного для демократії і свободи розвитку подій. Решта були згодні або змовчали — і причиною є все та ж елементарна продажність цієї так званої еліти, її готовність жертвувати інтересами народу і країни заради мандатів, посад, преференцій для власного бізнесу. А найпоказовішою є позиція голови Верховної Ради Володимира Литвина — спочатку виступив проти широкої коаліції та змін до Конституції, але після переговорів із Януковичем і Тимошенко спікера немов підмінили. Перспективи ще п’ять років посидіти в зручному кріслі миттєво зробили з нього прихильника запланованого тими двома сценарію. Ще й Ющенкові погрожував — мовляв, президенту варто добре подумати, перш ніж оголосити референдум щодо запланованих змін до Конституції.
Зрештою, вся ця брудна історія скінчилася непогано, навіть принесла певну користь. Народ укотре зміг із жахом побачити, хто ж насправді ним керує. Багато говорили про те, що люди вже давно мають витурити з політичної сцени остогидлий тріумвірат — Януковича, Тимошенко і Ющенка. Чинний президент шанси на переобрання втратив уже досить давно. Невдала спроба залишити себе при владі ще на 10 років означає і політичний крах для Тимошенко — її подальші перспективи непевні. Залишається Янукович, якого може здолати реальний кандидат з іміджем ”нового обличчя”.
До речі, найбільше має бути вдячний невдахам-заколотникам Арсеній Яценюк. Поза сумнівом, стараннями Януковича й Тимошенко його рейтинг зросте ще більше.
Анатолій МАРЦИНОВСЬКИЙ
Лік ім.Павлова [10.06.2009] | Просмотров: 2428

2 3 4 5
 Рейтинг: 25.9/12

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook