пароль
помнить
uk [ru]

Про що воно все свідчить?


Про що воно все свідчить?
Блокер нагадує мені того Чейза, що в одному з фільмів "Хаус" так рятував небіжчика електричними розрядами, що ледь не спалив трупа. "Чейз, зупинися .." - сказав йому Хаус і оголосив час настання смерті. "Блокер, вгамонися" - тягне мене сказати Блокеру і оголосити (вже не в перший раз) час закінчення першого (романтичного) етапу нашої постсовкової історії (той день, коли "європеїдний" електорат не прийшов  до адміністративного суду, коли там розглядався позов Юлі щодо перерахунку бюлетенів).
 
Далі йде чорна смуга, що має відокремити ідейну і людську складові, що ідентифікували  перший етап, від тих же ідентифікаторів другого етапу. Або: має спливсти певний час, щоб забути романтизм першого етапу і щоб відійшли від активності його безпосередні творці. Або: здобутки романтичного етапу мають перетравитися на гумус, на якому з'являться нові пагони.
 
Нульова активність суспільства .. Про що вона свідчить?
 
Мабуть про те, що шлях обірвався, під ногами болото і далі просуватися безглуздо ..
Але ж просуватися треба?
Так, отже маємо спочатку збудувати твердий шлях через болото ..
 
Або так: потужний вихід на Майдан під проводом опозиції для приведення її до влади за поточних умов виглядає неможливим.
А іншого механізму безпосереднього здійснення влади суспільство поки що немає. Немає інфраструктури громадянського суспільства. Немає тих "Комітетів..", "Асоціацій..", "Спілок .." "Товариств .." .. , які опікуються всіма фрагментами життя і напрямками розвитку, і одночасно є помітними одиницями, такими, що у критичні моменти можуть змусити центральну владу рахуватися із інтересами великих груп суспільства або навіть змусити владу піти на вибори. Інфраструктури ГС поки немає, про що засвідчила спроба підприємців самотушки вибороти свої права на існування.
 
Коли вони з'являться? Не скоро .. Хоча багато чого залежить від влади, точніше, від ступеню її ненажерливості. А ненажерливість влади буде лише зростати, оскільки вона знищила опозицію, яка була природним обмежувачем ненажерливості влади. Дурна влада зараз своїми руками штовхає суспільство до якнайшвидшого подорослення .. Не маю сумнівів, що вона таки доштовхається .. Перший поштовх слід очікувати у 2012 під час виборів .. НМД, знайдуться такі місця на мапі України, де закумульоване роками невдоволення може вибухнути. Скоріше за все, таке станеться на Сході.
 
Наступний поштовх можливий на виборах Президента.
 
І нарешті визволення відбудеться у 2020-му році.
 
Це просто думки .. Без закликів і рекомендацій. Адже ми сидимо на баржі .. А материк живе за статистичними законами, на дію яких наша баржа майже не впливає. З цього приводу хочу запитати у Блокера: до кого на баржі звертається наш талановитий  Чейз? Чи то він мегафонить на велику землю .. а чи донесе вітер його вітчайдушні розвінчування?
 

 

© Карт [14.01.2011] | Просмотров: 1917

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.3/24

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить