для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Політичні моськи.


Політичні моськи.
Велич національних героїв не залежить від бажань й уподобань різноманітних політичних мосьок. Тож новина про скасування указу Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України мене не надто схвилювала.
 
Просто чинна влада знову чітко вказала на свої пріоритети. Сталін, який винищував українців, для них герой, а Бандера, котрий боровся проти Сталіна за Україну й українців, для них злочинець.
 
І хоча згодом з’ясувалося, що ніякого рішення вищого адміністративного суду про позбавлення Степана Бандери звання Героя не існує, це  нічого не міняє, бо інформація, котра з’явилася на сайті президента України (а потім була поспішно прибрана) ясно дала зрозуміти суддям, котрі будуть приймати рішення щодо цього питання, яке рішення влаштовує Банкову. Хтось має сумнів у тому як поведуть себе судді. Тим більше, що в Україні суди вже давно стали звичайнісінькими виконувачами владних вказівок.
 
Сталінська модель влади апробовується в Україні такими собі точковими ударами. Там сфабрикували справу й кинули за грати, там провели масові арешти й показали по телевізору арсенал зброї начебто вилучений в арештованих, а насправді вся ця зброя проходить по зовсім іншій кримінальній справі.
 
Але принцип «була б людина, а справа знайдеться» застосовується чітко. Якщо з однієї сфабрикованої кримінальної справи стирчать білі нитки, то одразу проти арештованих висувають інші звинувачення. Не менш безглузді, але репресивний апарат це мало турбує. Вміння брехати в очі суспільству вони зберегли в собі, як найцінніший дар.
 
Що далі? А далі будуть нові арешти, буде випробовування суспільства – наскільки ще можна нагинати  українських  громадян. Буде друга державна мова (звичайно ж російська), з творів Шевченка вилучатимуться слова «москаль» і «жид», та й самі твори будуть частково визнаними такими, що не бажані для поширення в державі.
 
А Бандера й Шухевич будуть, без усілякого сумніву, позбавлені звання Герой України, що, зрештою зовсім не трагічно. Герої залишаються Героями незалежно від бажань політичних мосьок.
 
До того ж втратити це звання за велінням Януковича більш почесно, ніж отримати його за велінням Ющенка.
© R`n`R [12.01.2011] | Просмотров: 5224

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.5/48

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook