для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Заблокуй трибуну!


Заблокуй трибуну!
У зв'язку з тим, що народжуваність за останній час (з приходом до влади В.Ф.Януковича і АКК) значно зросла (на 8%),керуючись значними темпами акселерації підростаючого покоління та орієнтування дітей на подальше доросле життя, спрямування їх світогляду у руслі патріотизму,прищеплення партійних вподобань, вважаємо за доцільне використовувати на уроках фізичної культури у всіх загальноосвітніх школах України наступну Рольову гру (далі – Гру). Назва Гри – "Блокування трибуни".
 
Інвентар:
 
трибуна - будь-яке підвищення, предмет вмеблювання (тумбочка, парта, вчительський стіл), чи побутовий предмет (відро, ящик, тощо.), ідеальний варіант – трибуна з актового залу.
 
місце проведення гри – доцільно проводити гру у актових чи конференц залах шкіл, хоча, можна проводити Гру і у інших приміщеннях (Український дім, будинки культури, тощо).
 
мікрофон – невеликий предмет габаритами 10х5х3 см., який кріпиться на металевий дріт довжиною до 80 см.
 
Гра розпочинається з поділу дітей на команди (фракції). Поділ робиться вчителем,керуючись індивідуальними фізичними та розумовими якостями дітей.
 
З найбільш фізично розвинених, нахабних і невстигаючих у навчанні формуємо фракцію ПР – "Просто Ракети"; капітаном команди (головою фракції) – вибираємо найбільшого, найтовщого і найбільш невстигаючого у навчанні учня, баджано, щоб він був на обліку у дитячій кімнаті міліції;
 
З хитрих, тихих і підлуватих – СПУ – "супер -пупер учні"; капітан команди – найхитріший і найстарший у класі учень;
 
З найбільш загальмованих і відстаючих в розвитку – КПУ – "класні-прекласні учні"; капітан команди – найпротивніший у класі учень (бажано ябеда);
 
З заучок, ботаніків, зубрил, мрійників, активістів, хитрунів, плакс – НУ – наші учні; капітан команди – відмінник і найтихіший учень в класі. Доцільно підібрати йому любих друзі, які могли б керувати командою замість нього.
 
З усього, що лишилось – формуємо фракцію БЮТ – "бомбардири юні талановиті". Капітаном команди обрати найенергійнішу і найамбітнішу дівчинку у класі.
 
Після поділу замість свистка, учитель співає Державний гімн. Будьте готові до того, що під час виконання гімну:
 
Члени фракції ПР будуть колупатися в носі, тузати один одного в плечі, голосно надувати і лускати жувачки, бити по голові лінійкою слабших членів з фракцій НУ і БЮТ та вимагати у них дрібні гроші;
 
Члени фракції СПУ – будуть стояти тихо і легенько поколювати членів фракції НУ і БЮТ в задниці заздалегідь припасеними шпильками;
 
Членів фракції КПУ – може знудити від звуків державного гімну, їх взагалі часто нудить від звичайних речей і вони дуже бояться відкритого простору, свіжих повівань і просування вперед, тому це нормальна поведінка, виходячи з їх психо-фізіологічного стану. Будьте готові до того, що члени КПУ можуть обригати всіх довкола без розбору, повторюємо – це їх звичайна реакція на будь-які зовнішні подразники.
 
Члени фракції НУ – будуть стояти поклавши руку на нагрудні кишені, щоб члени ПР у них тихо не забрали дрібні гроші та цукерки;
 
Члени фракції БЮТ – будуть махати прапорцями, які принесла капітан команди, бавитись з членами ПР в "камінь-ножиці-папір" на щолбани і вимагати у членів команди НУ дрібні гроші і цукерки.
 
Після виконання державного гімну учитель махає рукою і всі команди кидаються до трибуни. Перемагає у грі та команда, якій вдасться протриматись на трибуні протягом уроку.
 
Варіанти поведінки команд.

ПР – ломанеться до трибуни, луплячи всіх навкруги по головах і залізе першою. Окремі представники ПР скажуть до інших дітей "Да пашлі ви!" і "Піди погуляй!". Вся команда буде сидіти там так довго поки капітан НУ не запропонує капітану ПР поговорити. Можливий наступний діалог:
 
Капітан ПР – Шо, сцикло, фас-на-фас?
 
Капітан НУ – Нє, ну шо ти зразу... давай публічно вияснимо, хто з нас має право бути на трибуні, проведем системний діалог і визначимо міру відповідальності і те хто заслуговує...
 
Капітан ПР – Чо ти грузіш? Шо дать в диню?
 
...Команда ПР згодна буде допустити частину НУ до трибуни, якщо ті поділяться з ними цукерками. У цей момент капітан команди СПУ запропонує ПР поцуляти на фантики від турбо (з машинками) і дрібні гроші. Вицулявши у ПР копійок на суму 300 – 320 грн. Він займе місце на трибуні під схвальні вигуки ПР, СПУ, КПУ (бо інакше ті получать в диню). Але КПУ, щоб вони не плакали, ПР дасть два-три цукерки, які вони спокійно будуть смоктати. В цей момент дівчинка-капітан БЮТ буде розказувати капітану НУ, шо він лох, а любі друзі капітана НУ постараються поодинці прорватись до трибуни, домовившись з деякими членами ПР. Але їм це не вдасться і ПР буде сміятись з НУ і їх капітана і кричати "надурили дурака на чотири кулака". Дівчинка -капітан БЮТ, як одна розумна з цілої команди, може домовитись з ПР сам на сам, щоб ті викинули геть КПУ, СПУ, НУ і об'єднавшись з БЮТ посадили на трибуну її. Сумнівно, що таке можливо, бо ПР (хулігани!) можуть попросити дівчинку показати їм піську. Коли вона їм покаже ЙУХ до ліктя, вони скажуть, що більше з нею бавитись не будуть. Але як варіант розвитку гри таке допускається. У ідеалі колотнеча навколо трибуни повинна тривати до кінця уроку, поки вчитель всіх не помирить указкою.
 
Перемогти має дружба.
 
Міністр Коридора Кабінету міністрів України,
Міністр з роз'яснення державної політики та коливань генеральної лінії партії Г.Л.Канаріс
Канаріс [11.10.2007] | Просмотров: 4346

2 3 4 5
 Рейтинг: 25.0/3

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook