для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Сила оптимізму або квиток в один кінець


Сила оптимізму або квиток в один кінець
У політологічному середовищі мого рідного двору, де видатні політологи цьоця Зося, цьоця Стефа і вуйко Зеник щодня live, як Шустер, реагують на соціально-політичне становище в країні, виникла жвава суперечка на тему – Віктор Іванович Балога пішов у відставку, чи просто нах.й?
 
Питання поважне. Питання такої величини слід обговорювати комплексно. Бо воно, виявляється, Віктор Іванович пішли у зв’язку з незгодою з курсом, що його проводив Президент останні кілька років. Не більше й не менше. Ага, велике бачиться на відстані, а принципове – через два з половиною роки. Як же він страждав, напевно, коли щодень вмовляв Президента виконати хоч одну передвиборчу обіцянку і не міг! У нього ж не було ну зовсім ніякої можливості втілити свою золоту мрію – виконати обіцянки В.А.Ющенка українському народу! Звідки такі можливості у глави секретаріату президента? Він що, на щось впливав? Просто вирішував свої скромні проблеми і дещо покращував матеріальне та житлове становище. Тому, тільки одне питання мене тривожить – Віктор Іванич факсиміле віддав, чи Віра Іванівна своє принесла?
 
І на цьому про Віктора Івановича на сьогодні досить. Хай чоловік відпочине. Тим паче, що без роботи він довго не буде – СДПУ(о) така кузня кадрів, що нікуди від тих кадрів не дінешся. На сьогоднішній день пташенят цього гнізда нема хіба що у комуністів. Але з ними по ідейності ніхто конкурувати не може. Демпінгують.
 
А тим часом – влада окремо, а країна окремо. Осьо, значить, Віктор Андрійович нас заспокоїли – долар буде падати. І Юлія Володимирівна те ж саме нам сказала. Нема – каже – смислу купувати доляри в панчоху, бо гривенька стабілізується. Ну, значить долар подешевшав. Можна тепер його більше купити. Та як навіщо?! В салат покришити, чи так хрумати – зелений же. Можна його й палити. А що? Полюбе скоро ним палити буде дешевше ніж бензином. Бо тільки все стабілізувалось – як ціни поперли в гору, що скажені. Почалось, ясна річ, з бензину. Я зажурився страшно – чим тепер прем’єрка подорожчання бензину пояснить, не уявляю! Інфляцію ж спинили? Спинили. Гривня укріпилась? Укріпилась. Ціна нафти у світі далеко від позначки 147 доларів за барель? Недосяжно далеко. Є в Україні 6 (шість) нафтоперегінних заводів? Є. Є антимомнопольний комітет? Є. Чому бензин дорожчає?
 
Ну раніше ясно – спочатку дорожчав, бо дорожчала нафта.
 
"Я думаю, ні для кого не секрет, що рекордної межі досягла ціна на нафту на світових біржах, і це є очевидним, що коли нафта має такі унікально рекордні ціни на світових ринках, то це впливає і на вартість нафтопродуктів в Україні", - відзначила Тимошенко.  11.03.2008р.
 
Уже з вересня минулого року нафта впала. З, майже 150 доларів за барель до майже 30. У п'ять разів – чи не на 70%! Пальне у нас подешевшало. Не на багато (десь на 4%) і не на довго (місяців на два). Уже після нового року впевнено пішло вгору. Чому? Нафта ж не дорожчала! Знайшлись інші причини:
 
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що у зростанні цін на нафтопродукти в країні винна непродумана валютна політика Національного банку. За словами Тимошенко, в Україну нафтопродукти і нафта ввозяться з-за кордону, тому на ціні позначається курс валют.
"Як відомо, ввозиться імпортне дизельне пальне, імпортна нафта, імпортуються всі нафтопродукти, і тому курс "гривня-долар" дуже сильно відображається на ціні в роздрібній торгівлі бензином і дизельним пальним", - заявила прем’єр.  04.02.2009р.
 

Але тепер? Відрапортували, шо все у нас так добре і в той момент, коли ми тільки почали звикати до хорошого, як воно стало ще краще! Долар упав з 8,60 до 7,50 бензин різко стрибнув до 6,30…
 
У 2005-му це називалось «паливною кризою» і тоді нам розказували (цілком справедливо) про монопольну змову основних нафтотрейдерів. Зараз – це світова економічна криза і про монопольні змови ніхто вже мови не веде. Та куди ж таке говорити, як вибори на носі! Касу хто на вибори дає? Народ? Е, ні! Народ просто вірить телевізору, а не своїм очам. Тому, якщо по телебаченню не обурюватися, а просто ігнорувати – то наче й не помітно. Забудуть скоро вони бензин по 6,30… Вірніше – згадають з ностальгією. Скільки буде коштувати пальне у серпні, якось страшнувато подумати. Тому – дотерпіти до серпня, а там знову можна буде пояснити, що у подорожчанні бензину винен курс гривні і Нацбанк…
 
А поки що, основне завдання – боротьба з кризою.  Так як найбільше кризу відчувають прості громадяни – боряться з ними. Щоб загальну картину не псували. Доплати у пенсійний фонд для єдиноподатників та єдиний податок для «заробітчан», звичайно, легше ввести аніж переглянути умови та розміри пенсій деяким персонажам, розмір яких не влазить у рамки жодного трудового стажу і здорового глузду. Можна ще перевірити чи всі громадяни, які одержують субсидії, їдять тільки один черствий хліб і, боронь Боже, не купили собі холодильника, хай і в кредит! Благий намір! Та цікавить мене, чи стане наявність «Лексуса» перешкодою для одержання чиновником вищого рангу матеріальної допомоги, яку і міністри і депутати регулярно, щороку не забувають брати з бюджету? А мова йде, так гадаю,  про суми чи не більші від незаслужено наданих субсидій. Якоюсь нехорошою риторичністю повіяло від останнього речення… Як же можна – «Лексус» депутата вважати НАДЛИШКОМ? Це – необхідність. Без «Лексуса» депутат від народу відрізнятись не буде. А чим же ще позначити свою жертовність?
 
Можна, канєшно, ще самовіддано боротись з різними нехорошими явищамии в суспільстві і політикумі, наприклад, з корупцією. Перевірити, хоча б, діяльність Міністерства оборони і виявити цілу купу зловживань. На що одержати ображено відкопилену губу Єханурова і обіцянку розказати та-а-а-аке… Схоже, дятли догралися вже до мишей. Повний неадекват. Якщо ти, міністр оборони, щось та-а-а-аке знаєш, то ти, як посадова особа, як державний чиновник просто зобов’язаний бігти в генпрокуратуру і давати покази, сигналізувати, кричати, вимагати щоб та генпрокуратура перевірила факти та-а-акого і припинила неподобство. Ні, навіть не помічають власної недолугості! Луценко – міністр внутрішніх справ! – наживо в телеефірі багатозначно дає зрозуміти, що він знає чиї високопосадові діти зловживають наркотою. Я думав, що наша міліція по природі своїй тугувата і дійсно не знає, що і де у нас робиться. Помилявся! Все про всіх знають. Але псувати нікому не хочуть ні кайфу ні бізнесу. Все це – інформація, товар.  І він випливає у ті моменти, коли тебе самого беруть за дупу! Гидотні поци не тепер такого навчились, ця система діяла завжди. Тим більш стає зрозумілою глибина моральної деградації персонажів, які горлали на Майдані «Бандитам тюрми» і чудово розуміли, що ніяким бандитам ніяких тюрм не буде. Все це просто бізнес і нічого особистого. А чого ви хочете від держави, де єдина відповідальність – це пів години ганьби в Шустера, у п'ятницю?!
 
Ну і на останок, про приємне. Про футбол. «Шахтар»  таки привіз останній Кубок  УЕФА в Україну. Це прекрасно. За це так переживали всі – від президента до прем'єрки і всього складу Верховної Ради! Виболіли! Тільки деякі жахливо несвідомі люди кажуть, що, мовляв, мало українців грає за «Шахтар». Та де ж їх більше взять?! Їх від раку в Україні щоп'ять хвилин по двоє помирає. І як їх держава врятує? Коштів нема. Криза. А то б купили, звичайно, і обладнання в онколікарні відповідне, і медикаменти потрібні. А поки що коштів вистачає тільки на поїздки вищого керівництва на футбол.
Боже, коли вже їм не вистачить на зворотню дорогу?!
© Канаріс [23.05.2009] | Просмотров: 7282

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.2/23

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook