пароль
помнить
uk [ru]

"Свобода"


Шановний Black запропонував зазирнути на сайт "Свободи" і переконатись .. Я зазирнув. Перше, що мене зацікавило, так це Програма ВО. Пропоную її до вашої уваги (разом з моїми коментарями).
 
Програма захисту українців

Ми – Українці. Ми – у своїй, Богом даній країні.
Даруй нам, Боже, звитягу,
щоб стати творцями Великої Держави.

Головною метою Всеукраїнського об’єднання «Свобода» є побудова могутньої Української Держави на засадах соціальної та національної справедливості. Держави, яка посяде гідне місце серед провідних країн світу і забезпечить безупинний розвиток української нації.
Заголовок є промовистим! ВО створено і діє задля захисту українців! У мене зразу ж виникла асоціація з прошарком людей з обмеженою дієздатністю, які потребують соціального захисту. Тут я не дуже впевнений у адекватності свого сприйняття, тому звертаюсь  за допомогою до тих, хто може розтлумачити .. Може хто знає, від кого збирається захищати ВО українців і кого ВО вважає "українцями"? Хоча не виключаю, що з подальшого питання проясниться.
 
У Вступі в око кинулось "національна справедливість". Цікаво, а це що таке є? З практичної точки зору особливо .. Це ж не хухри-мухри, бо саме з цього, як виглядає, й постане "могутня Держава" ..
 
Для досягнення цієї мети ВО «Свобода» пропонує чіткий план негайних першочергових кроків.
Це мені сподобалось. Поглянемо на кроки.

І. Влада і суспільство. Докорінне очищення та справедливий лад
 
1. Провести люстрацію влади. Усунути від влади аґентуру КҐБ та держслужбовців, які працювали на керівних посадах в КПСС.

Тут мені на згадку прийшов Леонід Кравчук, який і приклався до здобуття Україною незалежності .. Ех, не встигли свободівці його пролюструвати .. До речі, у який саме спосіб, хто саме мав би проводити ту люстрацію? І коли вона має розпочатись, зважаючи на відтермінування моменту отримання ВО необхідного йому для люстрації об'єму владних повноважень? Може спочатку вирішити простіше завдання - всадовити "керівних працівників" під нагляд, щоб бува хто не втік у потойбіччя від люстрації? Проте, люстрацію можна почати вже в наступному році, якщо домовитися з Януковичем (серед його братви навряд чи знайдуться керівні капеесісі), схоже, що скоро вже Ян-ич почне перетравлювати союзничків (щоб не дратували).
 
2. Оприлюднити списки агентів КҐБ СССР, які перебували або перебувають на державній службі в Україні та інших суспільно значущих посадах.
Враховуючи серйозні наміри влади будувати вільну демократичну Україну, це питання є просто таки нагальним, бо гальмує поступ. До того ж, це була б непогана пожива для журналюг і розвага для лохторату.
 
3. Призначати на звільнені після люстрації вакансії молодих спеціалістів, випускників українських вишів, відібраних за принципами патріотизму і професіоналізму та, після підвищення кваліфікації, на спеціальних державних управлінських курсах.

Оце правильно! Стукнув на сусіду і переїхав в його хату. Не дарма ж про конкурс не згадується! Нє пустім доходну справу на самотьок! Встановимо "національну справедливість" своїми пухлими хольоними ручатами!
 
4. Встановити обов'язкову перевірку держслужбовців та кандидатів на виборні посади з допомогою поліграфа ("детектора брехні") на причетність до корупційних дій, співпраці з іноземними спецслужбами та подвійного громадянства.
От смішні! Сподіваються на хабарника Поліграфа. Шо, ліньки вмикнути паяльника?
 
5. Ухвалити Закон про контроль не тільки доходів, але й видатків державних посадовців та членів їхніх сімей.
Гарний пункт, головне ніяк ВО не стосується, адже це не вона буде приймати закон .. який вже давно в Раді лежить ..
 
6. Запровадити в кримінальному законодавстві принцип "чим вища державна посада, тим вищий рівень відповідальності за скоєний злочин".
"Запровадити" тут виглядає як у попередньому пункті виглядало "ухвалити". Дитячий лєпіт ..
 
7. Встановити в паспорті та свідоцтві про народження графу "національність". Визначати національність за Свідоцтвом про народження або Свідоцтвом про народження батьків, враховуючи побажання громадянина України.

О, "графа"! Це вже фірмений продукт .. Графа в паспорті - то наше всьо! Навколо графи можна стіки токів-шоу провести! І по всій країні голосувати, і референдум скликати (Янукович піде назустріч партнерам з опозиції!). Народ має не нудьгувати ..
 
8. Ввести кримінальну відповідальність за будь-які прояви українофобії.
.. і доручити цю важливу справу Пшонкє.
 
9. Винести на всенародне обговорення проект Закону про пропорційне представництво в органах виконавчої влади українців та представників національних меншин.
Все забуваю дізнатися - Вадім Колєсніченко відноситься до "українців" чи як?

10. Винести на всенародне обговорення проект Конституції, згідно з яким Українська держава є президентською республікою, Президент України є главою Української Держави, головнокомандувачем Збройних Сил України і безпосередньо очолює Уряд України.

- записав Олежа і став заглядатися у дзеркало .. Звідти на нього з усмішкою дивилося обличчя Януковича ..
 
...
 
31. Дозволити усім психічно здоровим та несудимим громадянам України вільно набувати і володіти вогнепальною і холодною зброєю.
Красивий пункт, тіки про коней слід було додати .. Хоча, хто зна? Бізнес виглядає непоганим .. Якщо поділити його з бандюками навпіл, то можна і заробити копійчину, поки бандюки все не відберуть собі. До того ж, яка вийде розвага у людей! Хто буде набридати пацанам, той буде гинути у спорадичних випадкових перестрілках .. І це добре, менше буде судимих, більше несудимих ..
 
ІІ. Народне господарство. Економічна незалежність та соціальна справедливість
 
1. Ухвалити державну програму енергетичної незалежності України за принципом: зменшення споживання, збільшення видобутку, диверсифікація джерел.
Просто і тому гєніально! Скоріше б вже ВО взяло бразди .. з рук ПР ..
 
...
 
5. Зруйнувати корупційні схеми в енергетичній галузі. Запровадити прозорі тендери на закупівлю обладнання для державних енергетичних підприємств. Запровадити жорсткий державний контроль над ціноутворенням у нафтогазовій сфері.
Ну, тут просто неозброєним оком видно руку професіонала! Який вже стільки контролів назапроваджував у у нафтогазовій сфері! Стільки корупцій зруйнував!
 
...
 
13. Забезпечити переваги громадян України перед іноземними інвесторами у приватизації державних підприємств.
Ну, це дійсно, самий некорупційний пункт, та ще й з націоналістичним забарвленням! Пайдьоть!
 
19. Дозволити особам, які законним способом набули право власності на сільськогосподарські угіддя (під час розпаювання), продавати ці земельні наділи лише державі. Не визнавати право власності на сільськогосподарські угіддя, набуте в результаті боргових розписок.
"Держава" тихо тре рученята .. аж слини тікуть ..
 
І т.д.
 
Пунктів в програмі багато. Є такі, в яких ВО почувається вільно, а є такі (як ото економіка чи суспільний і державний устрій), де хлопці-дівчата виглядають дилетантами.
 
Мій висновок такий. Якби ВО була громадянською організацією, то виглядала б найкреативнішим національно забарвленим громадянським рухом, який своєю активністю суттєво впливав би не лише на органи влади, а й на партії.
 
Але потяг очільників ВО до влади спаскудив гарну справу. Той, хто вступає в політику, обов'язково долучається до технологій добування влади і втримання у ній. Як ми бачимо, політична боротьба (особливо у нас зараз) є доволі брудною справою. Лише людина неперсічна оже втриматись там і не стати "як всі". Таких особистостей на свобідівській верхівці наче не видно.
 

 

© Карт [09.11.2010] | Просмотров: 3452

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.5/72

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить