для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Позбавлені няньки


Позбавлені няньки
15 жовтня заступник голови адміністрації президента і головний пропагандист Партії Регіонів пані Ганна Герман була госпіталізована з інфарктом. Навіть запеклим противникам ПР у ці часи варто побажати Ганні Миколаївні міцного здоров’я. Дуже міцного здоров’я!
 
Аби здоров’я й справді було міцним, лікуватися треба ретельно й наполегливо. Як казав товариш Саахов у відомій совецькій кінокомедії: «Тарапіться нєнада!»
 
Поки пані Ганна поліпшує самопочуття, спостерігати за її підопічними – саме задоволення. Той хто бачив гармидер вчинений дітьми залишеними без няньки, зрозуміє про що ідеться. Бо витівки вихованців ясел-садочка «Партія Регіонів» вражають уяву до останніх її крайок і меж.
 
На «Криївку»!
20 жовтня голова Дніпропетровської обласної організації Партії Регіонів Олег Царьов забажав закрити львівський ресторан «Криївка» у Львові за «розпалення міжетнічної ненависті». Здоровий глузд конає у судомах. Пану Царьову бачте не сподобалося те що на вході до генделика хлопець у формі УПА з автоматом MP на шиї питає у відвідувачів: «Москалі, комуняки, запроданці є?»
 
«Я зробив запит на ім’я президента України, прем’єр-міністра і Горбаля, аби вони перевірили відповідність Конституції… Я вважаю що цей ресторан має бути зачинений, аж до порушення кримінальної справи…»
 
Треба зауважити. Серед відвідувачів «Криївки» щодня ви побачите чимало громадян Росії які ще й досі не подали жодної скарги на заклад. Так що український політик у даному випадку виявися більшим росіянином за самих росіян. Зауваження друге. Встановлення у Запоріжжі пам’ятника Сталіну – ката й бузувіра на чиїх руках кров мільйонів українців заморених Голодомором пана Царьова не бентежить ніяк. Наявність у тому самому Запоріжжі кав’ярні «Політбюро» (як запорожець – усім рекомендую) львівських депутатів також ще жодного разу не турбувало.
 
Подейкують про те що невдоволення пана Царьова виникло через програму «Без мандату» (канал 1+1). Під час зйомок пана Царьова, мовляв, повели до «Криївки», а там його за звичкою спитали «москалі є»? Не збагнувши гумору пан Царьов поліз у пляшку і до ресторану його не пустили. І все це відзняли журналісти з «плюсів». Але то лише чутки з блогосфери.
 
Але пацан сказав – пацан мусить виконати. Тепер треба зачиняти ресторан, бо братва не зрозуміє. А оскільки у Львові придурки здатні закрити «Криївку» навряд чи знайдуться, доведеться везти підтримку з Донбасу. А оскільки львів’яни на будь-які зазіхання щодо свого міста реагують неабияк нервово, на нас чекає захоплююче видовище – бригада донецьких пацанів, що спіймавши облизня чухрає від «Криївки» на львівський вокзал уздовж пам’ятника Степану Бандері.
 
Що поробиш? За язика ніхто не тягнув.
 
Банан для Медвєда.
А майже у той самий час Москву, Мінськ і Київ відвідав з офіційним візитом президент Венесуели Уго Чавес. Під час перебування у столиці, країни моральною гідністю громадян якої так опікується український політик Царьов, венесуельський лідер отримав 35 танків (куплених за гроші кредиту наданого тою самою Росією) та загнав росіянам акції німецьких НПЗ, що належать Венесуелі і які сам Чавес нині не може забезпечити нафтою. І ще він здобув обіцянку росіян побудувати АЕС. На щастя – не підтверджену ніякими документами.
 
Проте венесуельський гість висловив своє захоплення «Ладою-Пріорою» (тою самою яку в Україні кличуть НГС – «немає грошей на Сенс»). Венесуельський лідер схвалив намір росіян побудувати завод з виробництва Лад (на російські ж гроші) у Венесуелі і пообіцяв завалити ними Південну Америку. Воно не дивно – на шару можна пообіцяти ще й не таке.
 
Збагнувши що нахваливши товари хазяїв, варто похвалитися і своїми, Чавес обдарував Медведєва товарами з квітучої Венесуельщини – шоколадом, какао і неперевершеним банановим варенням. Пан Медведєв при цьому виглядав дуже кисло. Вислів «подарувати банан» в російській мові має й так цікаве значення, а коли йдеться про ціле варення…
 
Та справжній зміст «бананового варення» російський президент збагнув певно коли почув заяви того самого Чавеса зроблені ним у Білорусі. Не мудруючи надто, Чавес пообіцяв поставити у Білорусь 30 млн т нафти. Кращої свині (чи-то банану) для президента Медведєва складно й вигадати. Ще узимку Мінськ зажадав аби вся російська нафта завозилася у Білорусь із 35%-м митом. Натомість Росія виставила умову – 6,3 млн нафти (обсяг внутрішнього споживання Білорусі) – взагалі без мита, все що вище – мито 100%. Як наслідок – Білорусь мусила зменшити імпорт російської нафти на 49,8% на рік. Під загрозою продажу росіянам за борги опинилася низка білоруських НПЗ. Негативне сальдо зовнішньої торгівлі Білорусі з енергоносіїв вже зараз склало 2,2 млрд зелених американських баксів, при загальному бюджеті Білорусі у $ 10 млрд.
 
Але справжнє «бананове варення» чекало на Медведєва не з Мінська – з Києва. В ході візиту Чавеса до України президент Янукович заприсягся доставляти венесуельську нафту у Білорусь територією України. Вітьок смалить! Янукович заявив що Україна здійснить прокачку 80 тис т нафти у Білорусь шляхом аверсного використання нафтогону «Одеса-Броди».
 
Стосовно реакції Росії президент України відповів безжурно: «Я жодного разу не чув, аби Росія заважала ці питання вирішувати. Вважаємо що рішення такого питання для Білорусі не суперечить інтересам Росії».
 
Віктор Федорович здається сам не збагнув що легкою рукою він заприсягся зробити саме те, за що Кремль ледь не на запчастини розбирав колишнього президента Ющенка – розвернути «Одесу-Броди» в аверсному напрямку. Ба-більше.  Янукович має намір наповнити нафтогон венесуельською нафтою. Тобто в разі потреби – може і для України прикупити. А якщо венесуельська нафта виявиться дешевшою за російську…
 
Такого «бананового варення» у Москві явно не очікували.
 
Вже наступного дня віце-прем’єр російського уряду та куратор російського ПЕК Ігор Сечін більш ніж роздратовано коментував ці рішення. Але Янукович цього, здається, не помітив.
 
Він же питання для пацанів рішає! Москва ж НЕ казала що вона проти?!
 
Пустіть Дуньку у Європу!
Але всі ці витівки – дрібне бешкетництво у порівнянні з надбанням прем’єра Миколи Азарова відомого у народі як «Кровосісь Пахло». В якості голови Партії Регіонів Микола Азаров підписав меморандум про співпрацю з «Європейським альянсом соціалістів та демократів».
 
Потреба в цьому підписанні більш ніж очевидна. Банкову та Кабмін останнім часом порядно дістали цькування з боку Європейської Народної партії, членом якої є «Батьківщина» Тимошенко. Вихід зі скрути як для «конкретних пацанів» був більш ніж очевидний. Якщо найбільшу фракцію Європарламенту вже опанувала Юлька – треба звабити якусь іншу силу, бажано ворожу до ЄНП. Європейський альянс соціалістів і демократів – друга за чисельністю фракція Європарламенту, тут прийшлася як раз до речі. Щоправда є така недолуга річ як партійна ідеологія. Але «конкретні пацани» такий мотлох завжди обдаровували щирою зневагою. Яка там ще ідеологія? Підмажемо – поїде мов годиться. А якщо хлопці у Європі норовитимуться – правильний відкат вирішить усі питання.
 
Певно саме з таких міркувань пан Азаров легко підмахнув пункт угоди про можливість тренувань для молодих лідерів ПР разом з групою ПАСД та впровадження мережі інформування громадян України про політику і діяльність соціал-демократів у Європарламенті.
 
Маємо визнати – Партія Регіонів стоїть на порозі грандіозного шухера. Якщо раптом вона заходиться узгоджувати свою ідеологію з ПАСП та навчати свої молоді кадри за їхніми вподобаннями, на нас чекають перетворення в порівнянні з якими відміна політреформи – дитяча казочка.
 
В програмі ПАСП чітко перелічені основні цілі діяльності Альянсу:
- підтримка малого і середнього бізнесу (вітаймо Податковий кодекс),
- недопущення підвищення пенсійного віку (хана кредиту МВФ),
- підтримка й захист свободи слова (регіонали що захищають рух «Без цензури» - це сильно),
- боротьба за права жінок («не жіноча то справа – проводити реформи» - Микола Азаров),
- боротьба за екологію (особливо – на Донбасі),
- боротьба за права сексуальних меншин (без коментарів).
 
Прибічникам націонал-демократичних сил варто почати всерйоз опікуватися здоров’ям Ганни Герман. За відсутності няньки її «дітлахи» накоїли вже таких справ, що невдовзі голлівудські кінокомедії не витримуватимуть конкуренції зі стрічками українських новин.
 
Пані Герман варто полікуватися ще трохи.
 
Дуже кортить подивитися на пику нардепа Царьова розтрощену львів’янами під «Криївкою». Ще цікавіше почути що заспіває Медведєв після «бананового варення» Януковича у вигляді «Аверсу «Одеси-Броди» ім. Ющенка». Але остаточний відпад – подивитися на те як шанувальник Аденауера Колесніков впроваджує ідеологію соціалізму, власник заводів-шахт-пароплавів Ахметов захищає екологію, а шанувальник РПЦ Колесніченко бореться за права геїв та лесбіянок.
 
Дмитро Калинчук
© Дракон [22.10.2010] | Просмотров: 9203

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.8/106

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook