пароль
помнить
uk [ru]

Опозиція про це мовчить


Опозиція про це мовчить
На осінь призначено розгляд остаточної редакції нового Кодексу законів "Про працю" (Хари). Саме цікаве, що в першому читанні даний закон було ухвалено майже одностайно, окрім комуністів.

Так от, цим цікавим документом передбачено, зокрема, відмову від 8-годинного робочого дня. За умови "погодження" із профспілками робочий час можна буде продовжувати ледь не до нескінченності. Причому профспілки повинні бути не якимись "зі сторони" - а "офіційними". Крім того, роботодавець зможе встановлювати самостійно штрафні санкції для робітників.
 
Тобто, "узгодивши" питання зі "своїми" профспілками, роботодавець зможе експлуатувати офіційно своїх робітників за зразком перших капіталістичних мануфактур.

Ще він зможе суттєво економити на заробітній платі - "штрафуючи" кожного місяця робітників десь на півзарплати. Особливо актуальними подібні норми будуть для невеликих "моногалузевих" міст з одним великим підприємством. Там місцеві мешканці все одне не матимуть змогу змінити роботу. А тому змушені будуть працювати за новими нормами.
 
http://www.pravda.com.ua/rus/articles/2010/08/27/5317273/
 
нещодавно опозиційні сили розгорнули кампанію проти утисків свободи слова та цензури. При цьому якось на другий план виходить питання про те, що будь-які прояви цензури виникають не на пустому місці, а вмотивовані.
 
Власне, обмежують інформаційні потоки тоді, коли є що приховувати.

Так от про останнє - про приховуване - як раз ніхто з опозиціонерів не поспішає говорити.
 
Наприклад, жодної аргументованої критики з боку опозиційних сил не зазнав Меморандум між Україною та МВФ.
 
Той, хто читав даний документ, той знає, що критикувати там є що. Мова й про замороження заробітних плат бюджетників, і про підвищення пенсійного віку для жінок. Про це чомусь в опозиційних силах скромно мовчать, хоча треба "трубити" про це на кожному кроці.
 
Чому мовчать? Мабуть, тому що й самі опозиціонери, читай, учорашня влада, - не безгрішні в цьому плані. Крім того, будь-яка критика МВФ, навіть і опосередкована, очевидно, дуже небезпечна для українських опозиціонерів.
 
нІ..
Все таки КІТ правий ..
З його ідеями СОЛІДАРНОСТІ по типу ПОЛЬСЬКОЇ.
АЛЕ БЕЗ ТЕПЕРІШНІХ ПРОФСПІЛОК І ПАРТІЙ У ЇХ СЬОГОДНІШНЬОМУ ВИГЛЯДІ.тут -БЕЗНАДЬОГА.
© Pavlotex [29.08.2010] | Просмотров: 2134

2 3 4 5
 Рейтинг: 32.9/41

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить