для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Бека їде на війну


Бека їде на війну
Бекарі Беріа - Бека, як кличуть його друзі, залишив позаду Каспі. Старенька "Газель" упевнено трясеться по добре знайомій дорозі в Горі. Скільки разів Бека проїжджав отут і не злічити. Здається, міг би доїхати із заплющеними очима. Але сьогодні він із тривогою дивиться вперед - Бека їде на війну.
Його ніхто туди не посилав. Можна було відсидітися вдома, а на війні обійдуться без нього, адже він не військовий. Але хіба можна відсиджуватися, коли Батьківщина в небезпеці. Бека швидко зібрався, спустився донизу, сів у свій мікроавтобус… І от тепер він їде на війну.
Війна… Ще два дні тому про війну не думали. Яке чудове було тоді життя. Нещодавно Бека влаштувався на нову роботу в компанію, що займається будівельними матеріалами й устаткуванням, - у країні так багато потрібно побудувати. І вже побудували. Яким гарним став його рідний Тбілісі. А яким ще стане!
Але, раптом, почалася війна. Ні, звичайно, не раптом. Постійні провокації на кордоні із Самочабло, обстріли грузинських сіл… Напруженість зростала. Багато говорили про неминучість конфлікту, але в це не хотілося вірити. Так потрібний був мир його багатостраждальній Батьківщині. Не судилося… І Бека їде на війну. Назустріч трапляються машини з біженцями, говорять, що Горі горить.
Біженці… Скільки їх було у дев'яності з Абхазії. Вони й зараз ще мешкають у тимчасових житлах. От і його співробітник Бача втік тоді із Сухумі і більше не повернувся до рідного дому. Як багато ще потрібно побудувати в Грузії, щоб усі біженці одержали своє житло!
Але прилетіли чужі літаки, зруйнували будинки в Горі й залишили їх мешканців без квартир. Невже це ніколи не скінчиться? Важко уявити собі горе й жах людей, що в одну мить втратили нажите за все життя й викинуті на вулицю чекають на ворожі танки. Коли Бека довідався про це, зрозумів - потрібна його допомога. Він не військовий, у нього немає зброї, але є старенька "Газель". Це те, що найбільше потрібно зараз його незнайомим співгромадянам. Там у Горі, де йде війна. І от Бека їде на війну.
Він не знає, що його чекає попереду. Може статися, що прорвалися ворожі танки й зараз з'являться з-за рогу. Що зашкодить їм одним снарядом відправити Беку на той світ. А раптом налетить авіація й буде бомбити шлях? Але Бека впевнено тримає кермо, і його мікроавтобус швидко наближається до Горі. Бека їде на війну.
Що станеться з ним на війні? Бека не знає. Це потім він дістанеться палаючого Горі й вивезе звідти першу партію біженців. Це потім він буде знову повертатися туди за іншими потерпілими. І все обійдеться. Але зараз він цього не знає і їде в невідомість.
Потім він пред'явить свій рахунок винуватцям цієї війни. Але це буде потім, а зараз він повинен скоріше дістатися Горі. Він там дуже потрібен. Невідомий грузинський герой Бекарі Беріа - Бека їде на війну…
Два роки минуло з часів російсько-грузинської війни. Грузія заліковує свої рани й упевнено дивиться в майбутнє. Ледве чи не єдина у світі, Грузія не знизила виробництво під час кризи. Зростають інвестиції в її промисловість. Чому це вдалося? Напевне, тому, що там є такі люди як Бека, які люблять свою Батьківщину й заради неї готові їхати на війну.
© diw [07.08.2010] | Просмотров: 1753

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.3/45

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook