пароль
помнить
uk [ru]

Кому на пенсію?


Кому на пенсію?
Після виборів у нашій країні пройшло вже доволі багато часу. І всі ці місяці я намагаюсь не втрачати надію на те, що нове керівництво країни все ж зробить щось добре для нас. Але, на жаль, та надія тане просто на очах, адже поки що видно лише жахливі помилки, які змінюють наше життя, аж ніяк не на краще.
 
Найбільше обурення в мене викликав намір уряду збільшити пенсійний вік. Перше що приходить в голову, коли я розмірковую про цей проект - це те що люди просто не будуть доживати до пенсії. Несправедливо якось виходить, працювали все життя, податки сплачували, а пенсії так і не отримають... Наше керівництво - найгуманніше керівництво у світі! Ага.
 
Але є ще й інша сторона медалі, нічим не краща за першу. Нещодавно я стала молодим спеціалістом, отримала диплом університету, разом ще з енною кількістю однокурсників і студентів інших факультетів, вишів. І що ж виходить. Навіть раніше, три, п'ять років тому, молоді було дуже важко отримати нормальну роботу по спеціальності. От і старалися викрутитись, їхали на заробітки. Дипломовані фізики і математики, вчителі і перекладачі, юристи і лікарі шукали кращої долі, миючи підлогу в Іспанії, доглядаючи за дітьми у Штатах або за хворими старими в Італії.
 
У всіх державних установах, 80% працівників - пенсійного віку, які тримаються за роботу руками і ногами, а іноді, навіть зубами, бо пенсія маленька, та і вдома сидіти нудно. От сидять вони ті тітоньки, замість комп’ютерів - рахівниці і калькулятори, замість принтера - ручка і листочок. А коли приходить, якимось дивом, туди молода, прогресивна дівчина, хороший спеціаліст, вони її вчити починають, всю роботу звалюють, а самі чаї розпивають, тільки що не примовлять: «Люблю смотреть, как другие работают».
 
Такі працівниці дуже рідко прислухаються до думки молодої колеги, кричать на неї, гноблять, ставлять у приклад, якусь Степанівну, яка на пенсію пішла. Ото, кажуть, був спеціаліст, ніякі комп’ютери не потрібні їй були… І йде звідти дівчинка, бо нічого нікому не доведе, тільки здоров’я зіпсує.
 
То де ж фінансова вигода? Напевне, в тому, що молоді люди будуть сидіти вдома без засобів до існування ще довше ніж раніше. Чи в тому, що старенькі будуть і надалі витрачати державний бюджет на нові рахівниці?
 
Чому керівництву нашої країни не прийде в голову, що пенсіонерів потрібно відправляти на пенсію чим раніше і не дозволяти їм працювати після досягнення пенсійного віку.
 
Старість, звичайно, потрібно поважати. Дідусів і бабусь, безперечно, потрібно берегти і цінувати, але ж не за рахунок молоді, яка, на мою думку, є майбутнім нашої країни.
© RedChamomile [05.08.2010] | Просмотров: 1732

2 3 4 5
 Рейтинг: 30.5/29

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить