для старых юзеров
помнить
uk [ru]

«Закошмаримо» суддів скаргами!!!


«Закошмаримо» суддів скаргами!!!
Не знаю, чи підійде цей матеріал під вимоги ІМХО. Чесно кажучи, я не зовсім розуміюсь на деяких сучасних Інтернет-термінах та абревіатурах. Отож. Якщо не підійде, то модератори просто видалять, та й по всьому.
Поштовхом став матеріал Дракона «А що ми можемо». Спробував просто написати до матеріалу коментар, але виявилось, що виходить забагато «букафф» для коменту.
Тому по тексту…
 
З оцінками ситуації, які Дракон формулює в постановочній частині свого матеріалу важко не погодитись.  Приблизно до слів «Отже, українським націонал-демократам, яких НЕ підтримує Захід, наразі доводиться боротися і проти Росії, і проти своєї п’ятої колони водночас. Приблизно – як «Солідрності» в Польщі в часи совка.»
 
А ось з подальшими висновками та рекомендаціями автора, на мою думку, важко погодитись.

 
По-перше, через те, що рекомендації автора суперечать його ж оцінкам.
 
Порівняємо.
 
"На суди ж сподіватися марно, закони в нашій країні це щось на кшталт збірки казочок. Виграє у підсумку той хто має кращу адвокатську команду – тобто той, в кого більше грошей." Це автор каже в контексті боротьби опозиційних партій з владою.
 
А що пропонує нам, пересічним громадянам?
 
Бомбардувати "суди скаргами доти доки суддя не з’їде з глузду і не почне виносити вироки на нашу користь."
І стане нам щастя? Чи ні?
 
Якими скаргами?
 
До суду подається позовна заява. Щоб її правильно скласти (аби суд прийняв до розгляду, тобто відкрив провадження) потрібен адвокат. Адвокату треба платити. Скільки треба буде грошей, щоб завалити суддю позовами так, аби він з'їхав з глузду? Чи такі слабкі наші судді? Чи є у наших громадян такі гроші? Чи може автор буде надавати безоплатну юридичну допомогу?
 
Не буде.
Тоді до чого ця порада?
Ще одне. А чому автор сподівається, що суддя через якусь одну справу почне в подальшому "виносити вироки на нашу користь"?
 
Можливо через те, що вже до того часу з'їде з глузду?
Хтось в таке вірить?
Особисто я - не вірю.
 
Ще одна суперечність.
"Вся логіка дій регіоналів свідчить, що вдруге втратити владу через думку якихось там доярок, слюсарів та бухгалтерок вони не згодяться. Тож матимемо ми знову масштабні фальсифікації з потрібним вибором у підсумку."
 
А в іншому місці: "ідеологія прибічників Третього Риму має дуже цікаву властивість. Кількість її прибічників чомусь напряму залежить від світових цін на нафту й газ. Скільки було росіянствуючих у Криму та Донеччині за Єльцина? Отож!"
 
В іншому трохи контексті, але, очевидні сподівання автора на зміну настроїв виборців. Тобто, зміниться економічна ситуація і виборці не проголосують за цю владу.
 
То нехай вже автор обере щось одне. Чи автор хоче нас переконати, що з часом ця влада перестане фальсифікувати вибори?
 
Принагідно скажу, що за оцінками політологів (зараз не згадаю де читав) - можна фальсифікувати 2-3 відостки голосів.
Тобто, якщо за опозицію сьогодні (а не колись в далекому майбутньому) проголосує переважна більшість - фальсифікувати не зможе ніхто.
 
По-друге, через те, що рекомендації грунтуються на "необгрунтованому" оптимізмі автора.
 
"...у країні все ж таки існує і працює ринкова економіка. Отже – її розвиток за західним взірцем і супутні соціальні процеси в суспільстві неминучі так само як ухід Януковича від влади у майбутньому."
 
Який оптиміст. Щось ми не спостерігаємо розвитку "за Західним взірцем". Хто її туди спрямує, на цей напрямок - олігархи? А навіщо їм це? Чи мо' автор гадає, що Захід відмовиться від дешевого металу з України заради "розвитку за західним взірцем" нашої економіки та "супутніх соціальних процесів".
Та їм (Заходу) начхати на це, як показало вже неодноразово життя. Їм потрібні дешеві ресурси і ринок збуту своїх товарів. А все інше - то ж демократія. Обрали Януковича, чи фальсифікаціями він досяг результату? Яка їм різниця? Потоптався Янук по Конституції - Заходу до... одного місця. Чи я не правий?
 
У Дракона чомусь розвиток за західним взірцем - неминучий. Звідки оптимізм? Чи ми не маємо в світі прикладів, коли "успішно" функціонує олігопольна економіка. Де власники монополій диктують державі. У в нас вони, наразі, і є держава.
 
Ще приклади оптимізму, від яких стає трохи моторошно:
"...мушу усіх заспокоїти, ніяких масових арештів «інакомислячих» не буде".
А що має заспокоїти тих, хто потрапить за грати не "масово", а персонально?
 
Ось що.
Виявляється, що "У тій самій Росії активістів опозиції посаджених ментами за грати примудряються чудово витягувати на волю."
"Так що жити можна. У порівнянні з часами совка – просто курорт."
 
Дійсно, що курорт.
 
Тим більше, що "на відміну від совка, за законом ніхто не має права садити вас за політичні переконання і громадську діяльність, й тому слідаки мусять знаходити інші причини для посадки – економічні, кримінальні, тощо. А от їх як раз можна спростувати у суді."
 
Як чудово!
Автор не згадає, по якій статті запроторили за грати В. Чорновола? Не загадає, скільки в СРСР "сиділи" по політичних статтях?
ЖОДНОГО. "Шили" або кримінал, або - через інститут Сербського.
Але ж, це, на думку автора, можна спростувати у суді.
ЯКОМУ?
В тому, де, на думку автора, виграє той, в кого більше грошей.
Дякую автору.
А він сам ніколи не пробував (ні, не судитись) - протистояти незаконним діям податкової міліції?
Мабуть - ні.
Треба було б щоб спробував.
 
По третє, через те, що рекомендації автора банальні.
 
Ось перша - "не мовчати". Це він рекомендує відвідувачам сайту ДД і форуму. Візьму до відома. Але я й до цього не мовчав. Я не кажу про інтернет-форуми. Щось змінив?
 
Ось друга: "Треба власноруч будувати свій добробут, хай навіть через «не можу»."
А що, є інші варіанти? Є такі, що сподіваються на те, що їхій добробут побудується сам по собі. Навряд чи серед ДД-шників таких багато. Якщо автор має на увазі взагалі підприємництво, то повинен знати, що за різними оцінками до підприємництва схильні приблизно 5% людей. Тому його порада - для вузького кола людей, які вже й без нього це роблять. Протягом 20 років.
 
Особливо надихає сентенція "Хочеш допомогти своїй державі – зароби грошей для себе. По-перше – позбавиш її одного утриманця. По-друге – сплатиш податки і допоможеш їй фінансово."
Яка честь.
Допоможу тій державі, в якій суд виграти без грошей неможливо. Міліція кидає за грати через політичні вподобання під приводом економічного злочину тощо...
 
Гарна, без іронії, порада об'єднуватись. Тільки приклад трохи невдалий - чеченці - в Росії, та цигани - в Запоріжжі.
Об'єднуватись треба навколо спільного близького. Хтось має бути ініціатором. Ініціатора швидко "зачеплять", пришиють яке-небуть правопорушення і запроторять до буцегарні. Або просто, ввечері прийдуть хлопці "з накачаними вухами" і вічливо попросять "заткнути пельку".
А він один. І за ним - нікого.
 

Поза переліком сентенція автора, яка також здорово надихає.
"придушити свободу преси остаточно не спромоглася навіть Росія, тобто повний інформаційний вакуум нам точно не загрожує. В часи совка було криміналом якщо у вас на полиці стояв томик Яворницького. Зараз ніхто не забороняє тримати в шафі повну збірку «Історії УПА». В разі потреби через інтернет-магазин придбати потрібну літературу нині – як плюнути."
 
АЛЕ.
 
Про Яворницького - помилкові уявлення автора. Якби це було криміналом, то мені (технарю) свого часу в Ленінці ніхто не видав би "Історію Запорозьких козаків" (оригінал). Без будь-яких додаткових пояснень та умов. А "томиків" майже ні в кого і не було. Аж до 1990 року, коли видавництво "Наукова думка" випустило перший том тритомника "Історія запорозьких козаків". До цього випуск був в 1892-1897 роках. Ті екземпляри я і тримав в руках свого часу.
 
Тільки яким чином наявність "Історії УПА" чи томиків Яворницького допоможе реалізувати поради автора на кшталт "закошмарити" суддю скаргами, я не розумію?
 
"Ситуація наразі звичайно гірша ніж за Ющенка та на Заході. Але разом із тим – набагато краща якщо порівнювати її з часами совка."
 
А якщо порівняти з кріпацтвом чи рабовласництвом, то взагалі ситуація класна.
 
Суть згаданої статті Дракона : "завтра будєт лучше, чєм вчєра".
 
Треба тільки "закошмарити" суддю скаргами. І поставити томик Яворівського на поличку.
 
Висновок:
Стаття - барахло. Формує безпідставні сподівання, що все само собою "потім" розвалиться. Автор забуває, що за "совка" люди прожили ЖИТТЯ, але ЖИТТЯ так і не побачили. 80 років.
Автор пропонує спробувати ще раз?
 
А між тим, на автомобілях Донецького СОБРА вже малюють прапори Росії.
Мо' автор підкаже, що з цим робити? Написати скаргу судді, чи томиком Яворівського?...
 
До речі, суддям пишуть. якщо порушено конкретні права.
А які саме мої права порушено прапорами РФ на українских машинах силових служб?
 
Є така фраза: "Якщо критикуєш - пропонуй".
Пропоную.
 
1. Ми не можемо чекати, що колись все само собою розвалиться.
2. Треба (окрім самоорганізації) в першу чергу спиратись на наявні політичні сили.
3. Спонукати їх до об'єднання перед виборами. Як це було після фальсифікації голосування в другому турі президентських виборів 2004 року, коли різні політичні сили оголосили про підтримку демократичних принципів. Я не про організаційне об'єднання, а про політичне, на рівні чітких політичних декларацій з оцінками та висновками, які мають бути донесені до народу.
4. Надавати практичні пропозиції і спонукати політичні сили до вирішення реальних проблем людей вже сьогодні.
 
Тоді люди підуть на вибори і масово проголосують за ці політичні сили.
 
Це буде перемога на місцевому рівні. Що вже немало.
 
Бо завтра може бути пізно.
 
Завтра все піде за сценарієм, що описав Дракон.
© ToiSamiy [01.08.2010] | Просмотров: 4836

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.0/28

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook