для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Запізніле прозріння


Запізніле прозріння
                                                                    Запізніле прозріння
 
З Київської міськради відкликані депутати Блоку Литвина Олена Антонова та Юрій Курінний. Про це на сесії Київради повідомила голова міської ТВК Галина Білик, пославшись на рішення міжпартійної конференції.
 
Того ж таки дня не забарилася з реакцією прес-служба ГО "Кияни передусім!", до якої належать згадані депутати, назвавши це рішення протизаконним. «Це рішення лобіювали люди, які зрадили інтереси киян та переметнулися на бік столичного мера та тодішньої "молодої команди"», йдеться в повідомленні.
 
Фракцію Блоку Литвина у Київраді складають Народна партія та Всеукраїнський патріотичний союз. Прес-служба наголосила, що з’їзди цих політичних ˝гігантів˝ не відбувалися, отже й рішення про відкликання депутатів не приймалося. «Відповідно жодних легітимних рішень про зміну складу фракції не приймалося. Тому жодних правових підстав для виключення депутатів Антонової та Курінного не існує».
 
Днем пізніше на “Українській правді” виступив сам керівник цієї  могутньої громадської організації Віктор Пилипишин (http://blogs.pravda.com.ua/authors/pylypyshyn/4c36dfef77f61/).
 
«Дивно, але всі ці факти не набули суспільного резонансу», - чи то дивується, чи то обурюється Віктор Петрович. «Між тим, навіть у нашій країні, де право і законність, м'яко кажучи, не в пошані, ця подія вирізняється з ряду подібних інцидентів. На рівні міста створили прецедент – за бажанням можна мало не пачками "вичищати" з Київради депутатів, які комусь не сподобались».
 
А й справді, подія планетарного масштабу. Коли той, що ну ду-у-у-же комусь потрібен, усім своїм блоком разом з регіоналами та комуністами топтався по Конституції, “тушкуючи” коаліцію, то, звісно, дрібничка. Коли та ж таки компашка гендлювала суверенітетом країни, ратифікуючи Харківські угоди, це чомусь не обурило пана Пилипишина. Коли ОЗУ (організоване злочинне угрупування) за допомогою кулаків влаштувало “свято демократії” у ВР, це так, безневинні витівки бешкетників. Тоді Віктор Петрович – ані пари з вуст.
 
Певно сподівався, що апетити регіоналів обмежаться монопольним дерибаном країни, а столицю дерибанитимуть гуртом. Та не так сталося, як гадалося. “Конкретні пацани” ні з ким не збираються ділитися. Їм потрібно все й одразу.
 
Ось уже й до Черновецького добираються. Спочатку призначили “смотрящєго” Попова, потім помацали за вим’я мерського годованця Лесика Довгого, а там вже й до самого “космічного” мера недалеко.
 
Та панові Пилипишину все це “по барабану”, бо його особистих інтересів це жодним чином не зачіпало. А от коли його креатуру турнули з Київради, Віктор Петрович раптом прозрів.
 
«Ми ступили на слизький шлях і ризикуємо зірватися в прірву беззаконня, де панує право кулака. Сьогодні потрібна здорова, адекватна реакція суспільства. Якщо ми знову це проковтнемо, радітимемо, що нас це не стосується, завтра перед кожним постане нериторичне питання "Хто наступний?».
 
Свята правда, готовий підписатися під кожним словом. От якби це прозріння настало вчасно, а не тоді, коли натиснули на найболючішу точку – власний бізнес-інтерес! Бо коли литвинівці разом з комуно-олігархічною клікою творили беззаконня, вони не припускали, що це може бумерангом вдарити по власному лобі.
 
Втім, це прозріння радше нагадує мімікрію перед місцевими виборами. Не виключаю, що на місцевих виборах матимемо «опозиційний» Блок Литвина з демагогічним гаслом “Кияни (львів’яни, сумчани і далі за списком) передусім!”. Де “киянами” будуть ті ж “люди”, що і в гаслі Януковича “Україна для людей!”
 

 

 

 

© Дмитро Ремиженко [11.07.2010] | Просмотров: 2099

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.0/29

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook