пароль
помнить
uk [ru]

Бездарна мажоритарна система


Бездарна мажоритарна система
Чи важливо Вам бути впевненому в тому, що хтось Вас підтримує, допомагає та просуває ті, рішення, що покращують Ваше життя та життя Ваших дітей?
Особисто мене, зачіпає за живе той факт, що одні депутати можуть потрапляти до Верховної Ради на одних умовах, а інші зовсім інакшими, часом навіть обхідними, шляхами. От пам’ятаю Директор моєї школи став депутатом міської ради, але тільки один раз, так як відношення до політичних партій постійно змінюється. А якби була можливість обрати його (бо розумна ж людина) без необхідності для нього переїхати до села…
На даний час депутати, боячись, що їх не оберуть через приналежність до певної політичної сили (чи слабкості ), прагнуть прийняття Закону про вибори до місцевих рад. А краще б прийняли закон про голосування за відкритими списками, що б громадяни не боялися, що «оця гарна людина» перебіжить до партії, яку вона не просто не підтримує, а відноситься на багато гірше.
Зараз мери обласних центрів пропонують Верховною Радою внести зміни до Закону України "Про вибори депутатів місцевих рад" і 30 травня провести їх на мажоритарній основі. Мер Запоріжжя Євген Карташов вже підписав звернення до ВР з вимогою повернути мажоритарну систему. "Так, я підписав дане звернення. Це наша загальна принципова позиція", - сказав він. Єдиним "незрозумілим моментом", на думку Є.Карташова, залишається відсутність видимих конструктивних кроків при зовнішній повній згоді всіх політичних сил усіх рівнів. "За це - всі лідери партій, за такий підхід, а справа не рухається. Поставте питання і отримайте відповідь, чому парламент не ухвалює цього рішення", - заявив зокрема мер Запоріжжя.
Чому б нашим політикам не почати справді переживати за народ, а не лише створювати видимість. Бо рішення для людей є очевидним – лише відкриті списки! Якщо подумати, то не вистачає таких якостей як чесність і відкритість не країні, а тим особам, які звикли називати себе «політичною елітою». А якби ці цінності у них були б присутні, то закон стосовно відкритості списків був би проголосований ще років 7 назад.
Тому, варто задуматися, кого ж ми обираємо для керівництва нашими містами і нашою рідною Україною і що ж очікувати, коли прогалини в головному: чесності та відкритості до народу (не зважаючи на рекламні салогани політичних сил). В наших силах та інтересах не мочати, а висловлювати свої позиції, протестувати, коли щось робиться не в наших інтересах та ділитися одне з одним і тоді ми зможемо називати себе  високорозвиненим суспільством!
Голова ЧОО ВМГО «Демократичний Альянс»
Плахута Таісія
/
© taya [28.05.2010] | Просмотров: 1883

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.8/19

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить